Testi

 • Toshiba Satellite L500-12N

  Satellite L500-12N je novinec v seriji Satellite, ki je namenjena domačim uporabnikom in malim domačim pisarnam. S svojim odsevnim zaslonom TruBrite je uporaben tudi za večpredstavne vsebine, žal pa zna tak zaslon odbiti marsikaterega bolj vsestranskega uporabnika, ki bi zaradi sicer privlačne oblike in tudi cene rad imel tak prenosnik v lasti.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Toshiba Satellite L350-22T

  Nižajoče se cene prenosnih računalnikov silijo izdelovalce k vse večjim kompromisom, vsaj v segmentu cenejših prenosnikov. Tudi Toshiba ni imuna zanje. Notes Satellite L350-22T je primer takega okleščenega izdelka. Njegovo srce je Intelov dvojedrnik Pentium T4200, ki se ne ponaša z imenom Core 2 Duo. Intel sam mu pripisuje dve zvezdici od petih in temu primerni so bili tudi rezultati na naših hitrostnih preizkusih - dokaj skromni. Tudi pomnilnika ima le 2 GB, pa še tega si deli z Intelovim vgrajenim grafičnim podsistemom. Prva naloga kupca je torej dokupiti pomnilnik, da bo delovanje spodobnejše.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Toshiba Satellite A300-29J

  Tudi Toshibin prenosnik Satellite A300-29J spada med cenejše prenosnike. Kljub le 30 evrov višji ceni pa je za morebitnega kupca po našem mnenju zanimivejši od modela Satellite L350-22T. Oba imata sicer enak procesor, Intelov Pentium T4200, vendar se pri hitrostnih preizkusih še kako poznata dodatna 2 GB pomnilnika.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Samsung ML-2240

  Samsungovi majhni laserski tiskalniki se redno uvrščajo dokaj visoko na naših lestvicah. Razlog za to je večinoma zelo agresivna cenovna politika, nekaj pa prispevajo še enostavna raba in solidne hitrosti. Novi model ML-2240 ni pri tem nobena izjema.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Toshiba NB20

  Privlačno majhen, lahek, ličen, razmeroma poceni. Uporaben? Seveda. Ne za karkoli, ampak kar. Uganili ste. Govorimo še o enem izmed mini prenosnikov oz. "netbookov", natančneje o Toshibi NB200.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Olympus E-620

  Olympus se zadnje čase omenja predvsem v zvezi z novim formatom, imenovanim Micro Four-Thirds. Kljub novim sistemom pa še naprej razvijajo klasične DSLR aparate, njihov najnovejši model je E-620. Po oznaki sodeč, gre za naslednik modela E-520, a takoj, ko ga vzamemo v roke, vidimo, da gre v resnici za zmogljivejšo različico modela E-420. Da pojasnimo - slednji je najmanjši in najlažji DSLR aparat na trgu ta hip, saj praktično nima držala za desno roko. Model E-520 pa je bolj klasičen aparat nižjega cenovnega razreda. Majhen E-420 nam je kot aparat načeloma všeč, žal pa ima tudi pomanjkljivosti. Očitno nameravajo te popraviti s novim E-620.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Nikon CoolPix S640

  Nikon CoolPix S640 spada v skupino izdelkov, ki naj bi bili predvsem stilsko dovršeni (od tod tudi črka "S", torej "Style"). Načeloma je res lep aparat, a hkrati je na videz povsem tipičen predstavnik žepnih modelov - nikakor ne izstopa iz povprečja, kar bi si od stilskega aparata načeloma želeli. Kakorkoli že, njegovo ohišje je kakovostno in elegantno. Tipk ni preveč ne premalo, zelo uporabna pa je vrtljiva tipka zadaj, ki pohitri skakanje med posnetimi fotografijami ter delo s (povprečnimi) menuji.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Nikon D3000

  Nikonov model D40 je nekaj let nazaj postavil nove meje pri enostavnosti rabe in ceni digitalnih SLR aparatov. Zaradi uspešnosti je tudi ostal v prodaji razmeroma dolgo, njegov naslednik pa je model D3000. Gre za majhen in lahek aparat, namenjen predvsem tistim, ki šele vstopajo v svet digitalne SLR fotografije. Na to opozarja predvsem novi način fotografiranja, imenovan "Intelligent guide mode", pri katerem nam aparat sproti razlaga, kako doseči želeni učinek. Zgled je uporaba odprte zaslonke in dolge goriščne razdalje pri portretih ali hitrega časa pri zamrznitvi akcijskih posnetkih. Vsi, ki se na fotografijo že spoznajo, bodo nad tem vihali nosove, a zna biti ta vodič zelo uporaben za manj vešče uporabnike.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Epson EPL-6200

  Epsonov EPL-6200 je razmeroma visoka naprava, namenjena manjšim (tudi domačim) pisarnam. Gre za dokaj preprost tiskalnik, ki pa se kljub temu uvršča nad najcenejšimi in najosnovnejšimi modeli. O temu pričajo tudi vmesniki, poleg standardnega USB premore še omrežni in vzporedni vmesnik. Zgovoren je tudi podatek o največji priporočeni zmogljivosti tiska na mesec, 30.000 strani. Cenejši tiskalniki redko zmorejo tako visoko številko, večinoma natisnejo nekje do 10.000 strani na mesec. Videz je sicer povsem dolgočasen in pisarniški - siva plastika nima kaj veliko skupnega z dovršnim oblikovanjem, prej z enostavnostjo in učinkovitostjo.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Laserski tiskalnikiveč
 • Popoln izbris

  Da nas digitalna tehnologija spremlja (skoraj) vedno in povsod, je verjetno že vsakomur jasno. Da se v tej obliki shranjuje tudi veliko naših (bolj ali manj pomembnih) podatkov, najverjetneje tudi. Manj znano in za marsikoga celo presenetljivo pa je to, da se takšnih (digitalnih) podatkov veliko teže znebimo, kot pa smo jih pridobili. Samo pritisk na tipko "delete" (kot meni kar veliko uporabnikov) namreč še zdaleč ne zadošča.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Veliki preizkusiveč