Canon Pixma MP980

Canonova nova naprava iz družine Pixma, model MP980, predstavlja vrh ponudbe Canonovih brizgalnih večopravilnih naprav. Tako kot v drugih podjetjih so tudi v Canonu vgradili kar nekaj dodatkov. Za tiste, ki prisegajo na življenje brez žic, bo še najbolj dobrodošel brezžični vmesnik WLAN (poleg navadnega omrežnega vmesnika in USBja). Korak naprej je dodatek za bluetooth, ki pa ga moramo kupiti posebej. Kot pri vseh napravah tega cenovnega ranga lahko tiskamo neposredno iz fotoaparata oziroma s pomnilniških kartic (bralnik se skriva pod majhnimi vratci na sprednji desni strani naprave).

Zgornji del naprave je povsem raven, manjka torej samodejni podajalnik. Pod majhnim pokrovčkom se skrivajo funkcijske tipke, med njimi tudi uporabna vrtljiva tipka. Spodnji del pokrovčka nosi majhen zaslon LCD, njegova diagonala meri 8,8 cm (tu je Epsonov PX800FW bistveno bolj impresiven). Je pa lepo videti samodejni obračalnik, ki olajša tisk na obe strani.

Po hitrosti tiska je ta Pixma med boljšimi večopravilnimi brizgalniki. Zanimivo, da je tudi svetleči papir ne upočasni pretirano. Vektorska slika velikosti A4 se pri uporabi navadnega papirja natisne v poldrugi minuti, ko vstavimo (in z menuja izberemo) svetleči papir, pa se ta čas poveča na minuto in 57 sekund. Pri fotografiji velikosti 10 × 15 cm sta ta časa 36 sekund za navaden in 44 sekund za svetleči papir.

Tiskalnik uporablja šest barvnih kartuš, poleg standardnih (črna, rumena, cian in magenta) še fotografsko črna ter siva, ki pomaga pri tisku črno-belih fotografij. Najmanjši volumen pike je 1 pl., kakovost tiska pa je odlična. Besedilo je sicer malce slabše, a vse drugo, sploh pri uporabi svetlečega papirja, je zelo dobro.

Seveda pa šest različnih barv in razmeroma majhne kartuše potegnejo za seboj višjo ceno izpisa. Tu velja ena stran črno-belega tiska 12 centov, barvna pa trikrat več, torej 36 centov. Tudi sama naprava je med dražjimi, zanjo bomo odšteli 326 evrov. A če potrebujemo kakovosten in hiter tisk, hkrati pa si želimo brezžično povezljivost, je Pixma MP980 kar solidna izbira.

Canon Pixma MP980

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 9.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 10.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: USB, omrežni, WLAN.

Cena: 326 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 12 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 36 centov.

Prodaja: Partnerji Canon, www.canon.si/partnerji.

Za: Hitrost tiska, kakovost izpisa, brezžični omrežni vmesnik.

Proti: Cena izpisa, cena naprave, ni samodejnega podajalnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji