Teme - tiskalnik

 • HP spreminja strategijo, tiskalniki bodo dražji

  HP je kot vodilni proizvajalec tiskalnikov že pred leti ubral strategijo, ki je vplivala na večino industrije tiskalnikov: tiskalnike kot strojno opremo prodajajo z izgubo, zaslužek pa naredijo s prodajo potrošnega materiala, tonerjev in barvil za brizgalne tiskalnike. Vsaj doslej, saj vse kaže, da se bo to spremenilo.

  Objavljeno: 14.10.2019 17:00več
 • Oglasno sporočilo

  Izjemno poceni tiskanje s konceptom TonerBenefit

  Koncept "Benefit" je pri Brotherju že dobro poznan, saj so v zadnjih letih predstavili brizgalne tiskalnike InkBenefit, ki so bili zelo dobro sprejeti, zdaj pa to širi na črno-bele laserske naprave z izjemno nizko ceno potrošnega materiala.

  Objavljeno: 1.3.2018več
 • Fujifilm bo prevzel nadzor nad Xeroxom

  Pred dnevi smo pisali o finančnih težavah podjetja Fuji Xerox, kjer naj bi v naslednjih letih odpustili 10.000 zaposlenih. Sedaj pa so pri Fujifilmu objavili prevzemno ponudbo, težko kar 6 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 1.2.2018 11:00več
 • Odpuščanja pri Fuji-Xerox

  Fujifilm bo v naslednjih nekaj letih odpustil 10.000 zaposlenih v podružnici Fuji Xerox.

  Objavljeno: 31.1.2018 10:00več
 • Tiskalniki najmanj varne naprave v spletu

  Sodeč po analitiku podjetja Bitdefender, znanega po anti-virusnih in drugih varnostnih programih, naj bi bile najmanj varne naprave, priključene v splet, tiskalniki. V preteklosti naj bi to neslavno pozicijo držali usmerjevalniki, predvsem usmerjevalniki cenejših, manj znanih proizvajalcev. Te ponudniki spletnega dostopa brezplačno ponudijo svojim strankam, pogosto pa imajo pomanjkljive varnostne standarde (denimo slaba gesla, možnost dostopa do upravljalnega vmesnika iz spleta, prenos nepreverjenih nadgradenj programske opreme, itd).

  Objavljeno: 1.10.2016 09:00več
 • Papir še ni izumrl

  Že velikokrat smo pisali o tem, da se obljube o brezpapirnih pisarnah še malo niso izpolnile – prav nasprotno, po nekaterih podatkih tiskamo vedno več. Po drugi strani pa je danes vedno lažje preživeti povsem brez tiskalnika, zahteva le nekaj truda.

  Objavljeno: 16.6.2015 | Kategorija: Fokusveč
 • Tiskamo, še vedno

  Minili so časi, ko smo brizgalne tiskalnike kupovali zato, da bi si doma natisnili najnovejše fotografije, ki smo jih posneli z digitalnim fotoaparatom. Danes jih kupujemo za tiskanje dokumentov, največkrat iz interneta.

  Objavljeno: 28.10.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • Brizgalniki: Nobenih presenečenj

  Brizgalne tiskalnike redno preizkušamo, občasno opravimo tudi nekoliko širši pregled aktualnega stanja na trgu. Tokrat smo si ogledali dvanajst različnih modelov, po tri vsakega izmed štirih izdelovalcev.

  Objavljeno: 28.10.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • HP in 3D tiskanje

  Pri HPju so predstavili pred časom napovedan in pričakovan korak v svet 3D tiskanja. Tehnologiji je ime Multi Jet Fusion, uporabljali pa jo bodo predvsem poslovni tiskalniki prihodnosti. Hewlett-Packard trdi, da je njihova pogruntavščina desetkrat hitrejša, denarnici prijaznejša in zanesljivejša od današnje ponudbe na trgu. V navezi z novo tehnologijo so predstavili tudi računalnik Sprout, ki igra vlogo kreatorja izdelkov prihodnosti. PC ima vgrajen projektor ter optični bralnik, sposoben zajemanja 3D slik. Množičnega pohoda naprav s HPjevo tehnologijo 3D tiskanja ne gre pričakovati pred letom 2016.

  Objavljeno: 30.10.2014 09:00več
 • Odštekani tiskalniki

  Tiskalniki v današnjih časih ne sodijo ravno med najbolj vznemirljive elektronske naprave, vendar jih vsake toliko še vedno potrebujemo. Pri Samsungu menijo, da tudi v kombinaciji z mobilnimi napravami, v prvi vrsti telefoni. Povrh vsega skušajo s tremi prototipi, ki jih bodo prikazali na sejmu IFA v Berlini, vzbuditi zanimanje z nenavadnimi oblikami in prav tako nenavadnimi zmožnostmi.

  Objavljeno: 30.8.2013 01:00več
ph