Objavljeno: 9.12.2021 09:28 | Teme: google, tiskalnik

Covid sledilnik in Janja Garnbret: Google iskanja 2021

Google je včeraj objavil sezname najbolj iskanih terminov preteklega leta, tudi v Sloveniji. Ne preseneča, da je na prvem mestu Covid sledilnik, odlična spletna stran za vse statistike, povezane s koronavirusom.

Med iskanimi osebami je prvo mesto zasedla Janja Garnbret, vrhunska športna plezalka, ki je letos dominirala v svetovnem pokalu, osvojila pa je tudi Olimpijsko zlato medaljo. Na seznamu iskanih oseb se je znašlo še nekaj športnikov, na drugem mestu je kolesar Primož Roglič, Tadej Pogačar je na petem mestu, šesta je smučarka Andreja Slokar.

Pri splošnih iskanjih je za omenjenim Covid sledilnikom drugi najbolj iskalni termin »Vreme«, sledi nogometno prvenstvo Euro 2020, nato beseda Potresi. Popularna je tudi ameriška košarkarska liga NBA, na šestem mestu je Bitcoin, sledijo pa še drugi športni dogodki – kolesarski dirki Vuelta ter Tour de France, za njima pa še olimpijske igre. Letos so posebej omenili tudi iskanja, povezana s koronavirusom, med drugimi nas je zanimala možnost cepljenja brez naročanja, iskali smo izjavo za prehod med občinami ter potrdilo o cepljenju. Veliko zanimanja je bilo za turistične bone (2021), vstopu na Hrvaško ter za policijsko uro. Vse večji pomen spletnih dveri državne uprave pa vidimo tudi pri pogostem iskanju »digitalno potrdilo«.

Več o slovenskih trendih je na voljo na tej povezavi, o svetovnih trendih pa na trends.google.com.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji