Novice

 • Salesforce se pogaja za nakup družbe Slack

  Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal v zadnjih tednih s strani korporacije Salesforce potekajo intenzivna pogajanja za prevzem družbe Slack. Če bo dogovor dosežen, se obeta nova velika združitev na področju poslovnih storitev v oblaku. Salesforce bi z nakupom družbe Slack pridobil izvrstno orodje za skupinsko sodelovanje, ki se dobro poda ob bok dosedanjim orodjem za upravljanje odnosov s strankami in drugim storitvam s področja upravljanja človeških virov.

  Objavljeno: 30.11.2020 12:00več
 • Samsung naj bi počasi ukinil serijo Note

  V spletu so se pojavile govorice, po katerih naj bi Samsung postopoma ukinil serijo poslovnih telefonov Galaxy Note.

  Objavljeno: 30.11.2020 11:47več
 • Oglasno sporočilo

  Kibernetska varnost v avtomobilski industriji

  Avtonomna vožnja, električni in povezani avtomobili v zadnjih letih dominirajo v segmentu razvoja avtomobilske industrije. Gre za inovacije, ki so nastale kot produkt digitalizacije obstoječih avtomobilskih sistemov. Veliko število različnih senzorjev, modulov in dodatna programska oprema skupaj tvorijo moderen informacijski sistem. Kompleksnost in hitrost sprememb je iz dneva v dan večja ter se bo v prihodnosti le še stopnjevala. Vsekakor živimo v trenutku, v katerem digitalizacija na krilih IoT, oblačnih storitev, mobilnih tehnologij, umetne inteligence, robotike in množice podatkov omogoča za zadovoljitev pričakovanj strank potrebno fleksibilnost in agilnost ter s tem diktira smer industrije in nenazadnje človeštva. Digitilizacija v avtomobilski industriji spreminja kontekst ustaljenih poslovnih tirnic in zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo končnim uporabnikom.

  Objavljeno: 30.11.2020 08:00več
 • Prvi in drugi val skozi Googlove oči

  Google je ponovno izdal (anonimizirana) poročila o tem, kje se gibljejo uporabniki telefonov z operacijskim sistemom Android. Primerjava s prvim poročilom, ki je bilo izdano aprila in sedanjim, lepo pokaže razlike v obeh »lockdownih«.

  Objavljeno: 27.11.2020 14:00več
 • Novi Chrome vključuje nadgrajeni pregledovalnik datotek PDF

  Novi Chrome, različica 87, vključuje nadgrajeni »PDFium«, pregledovalnik datotek PDF, vendar privzeto ni vklopljen.

  Objavljeno: 27.11.2020 12:20več
 • Ko odpove Amazon, odpovedo tudi sesalci in zvonci

  Amazonov »oblak« oz. Amazon Web Services (AWS) je včeraj v ZDA delno odpovedal. Rezultat – nedelujoča množica spletnih servisov in aplikacij. Med njimi so bili tudi robotski sesalci Roomba in Amazonovi lastni pametni zvonci Ring.

  Objavljeno: 27.11.2020 11:20več
 • Oglasno sporočilo

  Do zavarovalnice na daljavo

  Kako je s prijavo škode, pomočjo asistence in z morebitnem urejanjem zavarovanj? V Zavarovalnici Triglav svojim strankam omogočajo, da večino storitev opravite na daljavo.

  Objavljeno: 26.11.2020 12:00več
 • EU za lažje deljenje osebnih podatkov za raziskave in poslovne namene

  Evropski komisar za notranji trg Thierry Breton in komisarka za konkurenco Margrethe Vestager sta predstavila novi predlog uredbe Data Governance Act, s katerim želi Komisija olajšati izmenjavo osebnih podatkov s tujino, če gre za raziskovalne ali poslovne namene, in se spoštujejo določbe GDPR.

  Objavljeno: 26.11.2020 05:00več
 • Britanska vlada iz stečaja odkupila OneWeb s satelitskim internetom

  Zgodba o investiciji v "napačno" podjetje za satelite v Veliki Britaniji je dobila epilog. OneWeb, ki je gradil satelitski internet, podobno kot SpaceX, in ne satelitske navigacije v slogu GPS-a, je resnično oživel od mrtvih, potem ko je dobil izdatno finančno injekcijo države.

  Objavljeno: 25.11.2020 05:00več
 • Brskalnik Chrome bo na Windows 7 podprt 6 mesecev dlje. Zaradi koronavirusa.

  Google je sporočil, da bo podaljšal prvotno določeni rok, po katerem brskalnik Chrome na operacijskem sistemu Windows 7 ne bo več podprt.

  Objavljeno: 24.11.2020 07:00več