• Na Kitajskem cveti posel z izposojo Applovih očal Vision Pro

  Applova očala za prikaz obogatene (in navidezne) resničnosti Vision Pro so na Kitajskem zelo priljubljena, čeprav jih uradno še ni v prodaji.

  Objavljeno: 4.3.2024 08:00 | Teme: apple, VR, kitajska, pametna očala
 • Musk toži OpenAI, ker slednji ustvarja dobiček

  Elon Musk je vložil tožbo zoper OpenAI, v kateri podjetju očita pretesne povezave z Microsoftom. Musk je eden izmed soustanoviteljev in zgodnjih investitorjev v OpenAI, ki je nastal leta 2015. Sedaj Musk trdi, da je podjetje zapustilo poslanstvo, za katerega so se dogovorili leta 2015, to je neprofitno delovanje v korist človeštva. OpenAI namesto tega skuša maksimirati dobičke za Microsoft, ki je eden največjih vlagateljev v podjetje.

  Objavljeno: 4.3.2024 07:00
 • T-2 toži Telekom Slovenije zaradi zahtevanih zavarovanj

  T-2 je minuli teden vložil tožbo zoper Telekom Slovenije, v kateri od sodišča zahteva odločitev, da Telekom Slovenije nima pravice zahtevati predložitve zavarovanj v skladu s pogodbami za lokalni dostop na fiksni lokaciji (WLA) in osrednji dostop na fiksni lokaciji (WCA).

  Objavljeno: 4.3.2024 05:00 | Teme: Telekom
 • Prestopni hrošč: na Novi Zelandiji 10 ur niso mogli plačevati goriva

  Na včerajšnji prestopni dan, ki se zgodi vsako četrto leto, so nepričakovano imeli težave tudi računalniški programi. Na Novi Zelandiji je odpovedala programska oprema, ki krmili plačilne terminale za samopostrežne bencinske črpalke. Več kot 10 ur na njih ni bilo možno plačati goriva, na običajnih črpalkah pa le pri prodajalcu.

  Objavljeno: 1.3.2024 07:00
 • Microsoft bo odpravil najbolj nadležno stvar v operacijskem sistemu Windows

  Microsoft za naslednjo večjo nadgradnjo Windows 11 načrtuje uporabo tehnologije, ki bo omogočala posodabljanje operacijskega sistema brez ponovnega zagona računalnika.

  Objavljeno: 1.3.2024 06:00
 • Izšla nova verzija KDE Plasma 6

  Po dolgem pričakovanju je včeraj izšla nova verzija priljubljenega namizja za Linux, ki nosi ime KDE Plasma 6 in je prevedena v slovenščino. Hkrati sta izšla tudi KDE Gear 24.02 in KDE Frameworks 6. Novo namizno okolje predstavlja prepotrebno nadgradnjo KDE Plasme 5, ki je izšla pred 10 leti – in se seveda redno posodabljala.

  Objavljeno: 1.3.2024 05:00
 • Telekom Slovenije podvojil hitrosti prenosa podatkov v mobilnem omrežju

  Telekom Slovenije je z današnjim dnem naročnikom brezplačno podvojil hitrosti prenosa podatkov v svojem mobilnem omrežju. 

  Objavljeno: 1.3.2024 00:05 | Teme: Slovenija, Telekom
 • Prihajajo 1-nm čipi!

  Ne še takoj, a vsaj v časovnici so. Intel je napovedal, da bodo prvi čipi v litografiji 10A, ki ustreza 1 nm, proizvedeni leta 2027. Ali bodo to prototipi ali komercialni izdelki, še ni znano in je verjetno odvisno od razvoja dogodkov. A podjetje trdi, da bo 14A na voljo leta 2026, 10A pa proti koncu leta 2027. K temu bodo pomagale avtonomne tovarne, ki jih bo poganjala umetna inteligenca.

  Objavljeno: 29.2.2024 10:00 | Teme: Intel
 • Applovega avta ne bo!

  Apple je uradno končal desetletje trajajoč projekt Titan, ki se je osredotočal na razvoj električnega avtomobila. 

  Objavljeno: 29.2.2024 06:00 | Teme: apple, električna vozila
 • Evropski založniki tožijo Google za 2,1 milijarde evrov

  Doslej so Googlu v EU visoke globe izrekale posamezne države in sodišča na predlog držav članic, sedaj pa je podjetje doletela visoka tožba iz zasebnega sektorja. Skupina 32 evropskih medijskih hiš je na nizozemskem sodišču vložila tožbo zoper Google, v katerem ga obtožujejo zlorabe prevladujočega tržnega položaja, zaradi česar naj bi jim nastala visoka izguba. Od Googla terjajo 2,1 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 29.2.2024 05:00
 • Motorola s telefonom, ki se zvija

  Na sejmu konceptov, kakor so novinarji v šali poimenovali letošnji MWC v Barceloni, je Motorola prikazala rezultat lastnih prizadevanj za raziskovanje oblikovalskih zmožnosti.

  Objavljeno: 28.2.2024 18:00 | Teme: pametni telefon, android
 • Tudi Nvidia z oglasi

  Brezplačno različico pretočne igričarske storitve GeForce Now bodo od 5. marca dalje prekinjali oglasi.

  Objavljeno: 28.2.2024 09:00 | Teme: pretočna storitev, nvidia, igre
 • Applova očala za navidezno resničnost imajo veliko hibo

  Lastniki očal Apple Vision Pro poročajo o nenadnih razpokah na napravah, ki se pojavijo kljub skrbni uporabi in zaščiti. 

  Objavljeno: 28.2.2024 08:00
 • Avast oglobljen, ker je prodajal osebne podatke uporabnikov

  Ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) je podjetje Avast oglobila s 16,5 milijona dolarjev, ker je podjetje prodajalo osebne podatke strank. Avast mora tudi končati sporno prakso, ki je trajala vsaj od leta 2014. Od uporabnikov bo moral pridobiti izrecno soglasje, če bo želel nadaljevati zbiranje njihovih podatkov. Vse doslej zbrane podatke morajo izbrisati.

  Objavljeno: 28.2.2024 07:00
 • Preverite, zakaj je Sophos MDR najboljši

  Vsakodnevni samodejni ali ciljani kibernetski napadi na podjetja po svetu so že nekaj časa stalnica in žal so tarče v vse večji meri tudi slovenska podjetja.

  Oglasno sporočilo
  Objavljeno: 28.2.2024
 • NLB podprla Apple Pay

  NLB je potrdila, da je od danes njihove plačilne kartice možno vnesti v mobilno denarnico Apple Pay. S pametnimi telefoni iPhone in urami Apple Watch je odslej možno plačevati, če imamo kartice NLB. S tem je NLB naposled izenačila Applove uporabnike z androidnimi, ki so imeli podporo za svoje kartice že od leta 2018. A šele od lanskega leta je to možno v Google Pay oziroma Wallet, dotlej pa je na Androidu delovala le lastna aplikacija NLB Pay.

  Objavljeno: 27.2.2024 19:00
 • Telefon z baterijo, ki zdrži skoraj 100 dni

  Francosko podjetje Avenir Telecom je predstavilo pametni telefon z orjaško baterijo 28.000 mAh.

  Objavljeno: 27.2.2024 10:00 | Teme: pametni telefon, android, baterija
 • Prihaja GIMP 3!

  Brezplačna alternativa Photoshopu po dvajsetih letih dobiva večjo nadgradnjo.

  Objavljeno: 27.2.2024 08:00 | Teme: odprta koda, foto
 • Microsoft vložil dve milijardi v evropski startup Mistral za umetno inteligenco

  Microsoft je včeraj najavil partnerstvo s francoskim start-upom Mistral, ki ga vodi nekdanji googlovec Arthur Mensch, strokovnjak za umetno inteligenco. Mistral je evropski odgovor na OpenAI in eno vodilnih podjetij na področju generativne umetne inteligence. Microsoft bo vanj vložil dve milijardi evrov.

  Objavljeno: 27.2.2024 07:00
 • Microsoft nekoč Bing skušal prodati Applu

  Potrdile so se špekulacije, da je Microsoft v preteklosti resno poizkušal prodati svoj iskalnik Bing Applu ali pa vsaj z njim skleniti partnerstvo. To razkrivajo dokumenti, ki jih je sodišču v povsem drugem procesu priobčil Google. Na koncu se iz predloga ni izcimilo nič, ker je Apple ocenil, da je Bing preslab.

  Objavljeno: 27.2.2024 05:00 | Teme: microsoft, apple
 • Evropski beta testerji odkrivajo vse potenciale najtanjšega preklopnega telefona na svetu HONOR Magic V2

  HONOR je s pogumno potezo, s katero želi na novo opredeliti standarde preklopnih pametnih telefonov, začel evropski program beta testiranja za svojo najnovejšo inovacijo preklopni telefon HONOR Magic V2. Ta program izstopa po tem, da se med drugim edinstveno osredotoča na dva ključna vidika, ki sta sestavni del sodobne mobilne uporabniške izkušnje: vrhunske zmogljivosti baterije naprave in napredne funkcije večopravilnosti. Ta pobuda, ki se nahaja v središču HONOR-jeve strategije, ne poudarja le zavezanosti blagovne znamke tehnološki odličnosti, temveč tudi pomembnost evropskega trga za HONOR.

  Oglasno sporočilo
  Objavljeno: 27.2.2024
 • Samsung razkril več informacij o svojem prstanu

  Samsung je na sejmu MWC 2024 razkril več informacij on prstanu Galaxy Ring, ki bo spremljal uporabnikovo zdravje in skrbel za dobro počutje.

  Objavljeno: 26.2.2024 23:30 | Teme: samsung, galaxy, pametni
 • Lenovo predstavil prenosnik s prozornim zaslonom

  Na sejmu MWC 2024 v Barceloni je Lenovo predstavil Project Crystal, prvi prenosnik s transparentnim microLED zaslonom.

  Objavljeno: 26.2.2024 23:00 | Teme: Lenovo, prenosnik
 • Reddit bo za dostop do vsebin dobil 203 milijone od razvijalec umetne inteligence

  Reddit je manj kot mesec dni pred javno prodajo delnic uradno potrdil, da je sklenil dogovor o licenciranju svojih vsebin za trening umetne inteligence. Minuli teden smo poročali o več deset milijonov težkem dogovoru, za katerega se je sedaj izkazalo, da se sklepa z Googlom. V treh letih bodo dobili 203 milijone dolarjev.

  Objavljeno: 26.2.2024 09:00
 • Kitajskim pogodbenim hekerjem na internet ušla dokumentacija in komunikacija

  Kitajskemu podjetju s področja za informacijsko varnost je na internet ušlo več opisov in dokumentacij različnih programov in orodij, ki razkrivajo njegove sposobnosti. Podjetje i-Soon, znano tudi kot Anxun, je zasebni pogodbeni podizvajalec za kitajsko ministrstvo za državno varnost.

  Objavljeno: 26.2.2024 08:00
 • Xiaomi predstavil vznemirljive izdelke za pametno življenje

  [Barcelona, Španija, 25. 02. 2024] Tehnološko podjetje Xiaomi je na dogodku v Barceloni poleg serije vodilnih pametnih telefonov Xiaomi 14, predstavilo še vrsto nosljivih naprav, vključno s pametnima urama Xiaomi Watch S3 in Xiaomi Watch 2 ter pametno zapestnico Xiaomi Smart Band 8 Pro, ki bodo izboljšale izkušnjo telesne vadbe, spremljanja zdravja in aktivnega življenjskega sloga.

  Oglasno sporočilo
  Objavljeno: 26.2.2024
 • Honor predstavil nov vrhunski telefon Magic6 Pro

  Na dogodku v Barceloni je podjetje Honor predstavilo letošnji najmočnejši »magični« telefon, model Magic6 Pro. Gre za telefon, ki ga podjetje pozicionira kot neposredno konkurenco Apple iPhone 15 Pro Max in Samsung Galaxy S24 Ultra.

  Objavljeno: 25.2.2024 16:45
 • Razvijalci jedra Chrome eksperimentirajo z mikroplačili

  Ekipa, ki stoji za projektom Chromium, odprtokodnim jedrom brskalnika Google Chrome in številnih drugih brskalnikov, razvija novo funkcionalnost, ki bo uporabnikom omogočala lažje plačevanje storitev in uporabe plačljivih vsebin, brez kakršne koli interakcije.

  Objavljeno: 25.2.2024 07:00 | Teme: brskalnik, digitalna plačila
 • Nepričakovana upokojitev storitev Azure IoT Central

  Microsoft je nepričakovano najavil, da bodo do leta 2027 upokojili še razmeroma mlado storitev v oblaku namenjeno internetnim stvarem (IoT). Storitev Azure IoT Central bodo dokončno ukinili 31. marca 2027, novih projektov pa ne bo možno več odpirati že od aprila 2024.

  Objavljeno: 24.2.2024 07:00 | Teme: oblak, Internet of Things, microsoft, Azure
 • Sony testira očala VR za računalnike

  Očala za prikaz navidezne resničnosti PlayStation VR2 podjetja Sony so zasnovana izključno za uporabo z igralno konzolo PS5, a podjetje želi njihovo namembnost razširiti tudi na osebne računalnike.

  Objavljeno: 23.2.2024 14:00 | Teme: Sony, PC, VR, navidezna resničnost, PlayStation
 
 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji