Novice

 • Huaweijev telefon z vgrajenim termometrom – ker koronavirus

  Huawei je v pod imenom hčerinske blagovne znamke Honor predstavil telefon Play 4 Pro, ki ima na zadnji strani vgrajen infrardeči termometer.

  Objavljeno: 5.6.2020 11:12več
 • Kaj pa če bi električni avtomobil polnil hišo?

  Zamisel ni čisto nova, se pa še ni uveljavila. A vseeno – Nissan bo na omejenem vzorcu v Angliji in Walsu testiral koncept V2G (vehicle-to-grid). Gre za možnost, da ob špicah porabe električne energije v omrežju baterija električnega avtomobila deluje kot vir energije za omrežje. Nekaj podobnega je Nissan v Čilu že preizkušal.

  Objavljeno: 5.6.2020 05:00več
 • Cisco objavil kritične popravke za IOS

  Cisco je objavil popravke za štiri kritične ranljivosti v usmerjevalnikih, ki uporabljajo sistema IOS in IOS XE.

  Objavljeno: 4.6.2020 13:44več
 • Lenovo pripravlja igričarski telefon Legion

  Lenovo se že dolgo časa ukvarja tudi s telefoni, v kratkem pa nameravajo predstaviti igričarski telefon - v seriji Legion.

  Objavljeno: 4.6.2020 09:32več
 • Italija uvaja sledilnik stikov Immuni s tehnologijo družb Apple in Google

  V Italiji nameravajo z 8. junijem vpeljati mobilno aplikacijo Immuni, ki bo služila s sledenje kontaktom oseb z boleznijo COVID-19. Rešitev je med prvimi iz novega vala aplikacij, ki temeljijo na tehnologij in programskemu vmesniku za sledenje okužbam, ki sta ga družno razvila Apple in Google in ga v obliki posodobitev za operacijske sisteme že ponudila uporabnikom. Apple iOS 13.5 denimo že podpira novo orodje.

  Objavljeno: 4.6.2020 06:00več
 • Indija pri proizvodnji elektronike sledi zgledu Kitajske 

  Indijski minister Ravi Shankar Prasad je predstavil načrte, po katerih želi Indija postati ena največjih proizvajalk elektronske opreme na svetu.

  Objavljeno: 3.6.2020 13:10več
 • ZDA nasprotujejo digitalnemu davku, ki ga uvaja čedalje več držav

  Čedalje več držav, ne le evropskih, sprejema takšno ali drugačno obliko digitalnega davka, s katerim želijo obdavčiti tuje multinacionalke, ki ponujajo svoje digitalne storitve v državi, a so večinoma obdavčene v tujini (ali zaradi izrabe davčnih oaz nikjer). Ker je večina teh podjetij ameriških, ameriško vlado to močno jezi. Trdijo namreč, da bi se moral problem rešiti z dogovorom v OECD. A to je zaradi različnih interesov – še v EU se države ne morejo poenotiti – praktično nemogoče.

  Objavljeno: 3.6.2020 05:00več
 • Tesla z avtopilotom naravnost v tovornjak

  V Tajvanu je avtopilot Tesle Model 3 spregledal tovornjak, ki je sredi prehitevalnega pasu ležal na boku.

  Objavljeno: 2.6.2020 10:35več
 • Microsoft zadržuje nadgradnjo Windows 10

  Microsoft je prejšnji teden objavil novi mesečni paket nadgradenj in popravkov za Windows 10, a so njegov prenos zaradi več težav zaustavili.

  Objavljeno: 2.6.2020 10:16več
 • Na ministrstvu za izobraževanje se ukvarjajo s predlogom, da bi učencem zagotovili prenosne računalnike

  Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru na televiziji med drugim omenil, da se »na ministrstvu za izobraževanje ukvarjajo s predlogom, da bi učencem zagotovili prenosne računalnike«.

  Objavljeno: 2.6.2020 09:00več