Novice

 • Google ustavil podporo četrtemu Androidu

  Google je opozoril razvijalce, da pri razvoju storitev Play opušča podporo Androidu 4.0, bolj znanem pod imenom Ice Cream Sandwich.

  Objavljeno: 10.12.2018 11:30več
 • Apple s pripomočkom za spanje

  Apple je pričel prodajati tipalo, ki sledi uporabnikovim spalnim navadam.

  Objavljeno: 10.12.2018 11:00več
 • AlphaZero blesti v šahu, šogiju in goju

  Začelo se je z AlphaGojem, ki je pred dvema letoma in pol premagal aktualnega prvaka v antični kitajski igri go. AlphaGo je bil izdelek podjetja DeepMind, ki je danes že Googlova podružnica. Go velja za bistveno zahtevnejšo igro od šaha, kjer je človek primat izgubil že pred dvajsetimi leti, ko je Deep Blue premagal Garryja Kasparova. Ker imamo danes že v mobilnih telefonih več računske moči, kot jo je imel Deep Blue, ni presenetljivo, da so sčasoma padle tudi druge igre.

  Objavljeno: 9.12.2018 05:00več
 • Samsung Galaxy S10 morda res z "luknjo". Ali dvema.

  Pisali smo že o tem, da Samsung ne verjame v zareze, ki so danes tako priljubljene v veliki večini telefonov, in da razmišlja o alternativnih rešitvah. Seveda takšnih, ki bi sprednjo površino telefona v kar največji meri posvetili ekskluzivno zaslonu. Če je verjeti Evanu Blassu, ki je podatke pridobil iz ugibanj proizvajalcev dodatkov ohišij za telefone, naj bi imela t.i. modela S10 Lite in S10 na sredini zaslona eno luknjo za kamero, večji model "S10+" pa dve. To nekako ustreza protitipu Infinity-O, ki so ga odgovorni pri Samsungu že omenjali. Največji model naj bi imel diagonalo zaslona kar 6,4-palca.

  Objavljeno: 9.12.2018več
 • Fluoridne baterije korak bliže

  O prebojih na področju baterij često beremo, precej manj pogosto pa jih občutimo tudi v vsakdanjem življenju. To pot o pomembnem dosežku poročajo iz Honde, kjer so v sodelovanju s Caltechom in NASO uspeli izdelati fluoridne baterije, ki delujejo blizu sobne temperature.

  Objavljeno: 8.12.2018 17:00več
 • Kako so tiskalniki sami od sebe začeli tiskati, iz dolgčasa

  PewDiePie, »jutuber« z največ naročniki, je v nevarnosti, da bo to prvo mesto izgubil, saj ga dohiteva kanal T-Series, ki predvaja odlomke iz Bolivudskih serij. Razlog za preplah, pravijo njegovi privrženci!

  Objavljeno: 8.12.2018več
 • Oglasno sporočilo

  HoT je vedno fer operater

  HoT drži obljubo, da ne bo dražil tarif in da uporabnikov ne bo obremenjeval s skritimi stroški. Do 31. decembra 2018 pa ponuja gratis prenos številke oziroma povrne tudi stroške prenosa številke.

  Objavljeno: 3.12.2018 09:00več
 • IBM prodal (tudi) Notes in Domino

  IBM, ki zadnje čase prodaja skorajda vse, s čemer se je nekoč ukvarjal, je sklenil dogovor s indijskim podjetjem HCL Technologies in za 1,8 milijarde dolarjev prodal programske pakete in servise Notes/Domino, Connections in različice Portal, Commerce, Unica, BigFix in Appscan.

  Objavljeno: 7.12.2018 12:00več
 • Mark Zuckerberg je vse vedel!

  Britanski parlamentarci so pridobili interna sporočila vodilnih v Facebooku in jih javno objavili v spletu.

  Objavljeno: 7.12.2018več
 • Kuba po novem z omrežjem 3G

  Medtem ko zadnje čase beremo le še o omrežjih pete generacije, ki naj bi bila na voljo v kratkem, so na Kubi pravkar splavili - omrežje tretje generacije.

  Objavljeno: 6.12.2018 12:00več
ph