Novice

 • V novem Monitorju velik preizkus domačih prenosnikov

  Danes je na voljo nova številka Monitorja, naslovna tema številke pa so domači prenosniki. Preizkusili smo 18 različnih modelov od dobrih 500 evrov naprej – poleg vstopnih prenosnikov smo preizkusili tudi nekaj cenejših igričarskih in ultra-lahkih modelov. Nekaj predlogov pa se najde tudi za tiste, ki prisegajo na Applove prenosnike.

  Objavljeno: 29.9.2020 07:38več
 • Oglasno sporočilo

  Energijska učinkovitost v podatkovnih centrih je vedno možna

  Naraščajoči stroški energije so dejstvo sodobne družbe. Upravljavci podatkovnih centrov morajo nadzorovati te stroške, tako da povečajo energijsko učinkovitost ne le v podatkovnem centru, temveč v celotni organizaciji.

  Objavljeno: 28.9.2020 10:20več
 • Kdo bo zmagal v boju Evropske komisije proti Applu in Irski

  Evropska komisija se ne strinja s sodbo Splošnega sodišča EU, da je bil Apple upravičen do 13-milijardnega popusta na plačilo davkov. Zaradi tega so vložili pritožbo zoper julijsko sodbo, v kateri je sodišče razveljavilo odločbo Evropske komisije in pritrdilo Applu in Irski.

  Objavljeno: 28.9.2020 05:00več
 • Nekatere najnovejše grafične kartice nVidia RTX 3080 imajo resne težave

  Nekateri lastniki grafičnih kartic nVidia RTX 3080 zadnje dneve poročajo o nestabilnem delovanju tega vrhunskega igralnega orodja.

  Objavljeno: 28.9.2020več
 • Singapur uvaja prepoznavanje obraza kot način identifikacije

  Majhna mestna država Singapur bo postala prva država na svetu, ki bo prepoznavanje obrazov začela uporabljati v svoji nacionalni shemi za preverjanje identitete. Večina držav primarno uporablja javnoveljavne listine, kot so osebne izkaznice in potni listi, dodatne načini pa so na primer digitalni certifikati in smsi v Sloveniji (v okviru SI-PASS), pametne ­kartice v Estoniji ipd. Singapur na ta seznam dodaja prepoznavanje obrazov ravno v času, ko se po svetu krepi zavedanje o pomeni zasebnosti in nekatere države ali mesta po svetu izrecno prepovedujejo uporabo te tehnologije (npr. Portland v ZDA).

  Objavljeno: 27.9.2020 05:00več
 • Tudi Oppo s pametnim televizorjem

  Vse več podjetji se spušča na področje televizorjev, na razvojni konferenci je pametni televizor napovedal tudi kitajski Oppo.

  Objavljeno: 26.9.2020 08:00več
 • Facebook se je zgledoval po tobačni industriji

  Bivši menedžer Facebooka, Tim Kendall, je pred ameriškim kongresom opisal, kako si je podjetje za zgled vzelo taktiko tobačnih podjetij.

  Objavljeno: 25.9.2020 08:59več
 • Tesla, Ford in Mercedes tožijo ameriško vlado

  Avtomobilska podjetja so mnenja, da so visoke carine na kitajske izdelke nelegalne.

  Objavljeno: 25.9.2020 08:23več
 • Odkrili navodila za najstarejši ohranjeni računalnik

  Najstarejši ohranjeni računalnik se imenuje Zuse Z4 in je trenutno shranjen v münchenskem muzeju. Navodila za uporabo so se v preteklosti izgubila, zato je računalnik večino časa preživel kot nepremičen in nedelujoč artefakt. To se verjetno ne bo spremenilo, čeprav so po naključju našli navodila zanj!

  Objavljeno: 24.9.2020 23:00več
 • Koalicija aplikacij proti Applu in Googlu

  O tožbi Epic Games proti Applu in Googlu smo že pisali, sedaj pa se je koaliciji proti obema velikanoma pridružilo še kar nekaj avtorjev aplikacij.

  Objavljeno: 24.9.2020 15:20več