Novice

 • Nova Samsungova beležka

  Samsung je na včerajšnji predstavitvi, ki je za razliko od prejšnjih let potekala le virtualno, v spletu, predstavil letošnje modele telefonov Galaxy Note. Telefone torej, ki so zelo podobni »navadnim« telefonom Galaxy S, vendar imajo priloženo tudi pero S-Pen.

  Objavljeno: 6.8.2020 11:00več
 • Računalniška podjetja bodo delala od doma

  Zaradi negotovih razmer povezanih z nevarnostjo virusne okužbe se vse več računalniških podjetij odloča, da bo svojim zaposlenim omogočil dolgoročno delo od doma. Google je tako sporočil, da bo skoraj 200.000 zaposlenim omogočil delo od doma vsaj do julija 2021. Le nekaj dni za tem je Microsoft objavil, da bodo delo od doma priporočali vsaj do januarja 2021. Apple prav tako odločitev za vračanje v pisarne prestavlja na začetek leta 2021.

  Objavljeno: 6.8.2020 08:00več
 • Gorivne celice namesto dizelskih generatorjev

  Računalniška industrija se trudi, da bi postala družbeno bolj odgovorna na področju varovanja okolja. V ta namen številna podjetja vlagajo v alternativne vire energije in nove tehnologije, ki omogočajo nudenje storitev brez ali z minimalnim vplivom na okolje. Microsoft je tako poleti oznanil, da nameravajo s svojimi storitvami, pretežno v okviru oblaka Azure, do leta 2030 postati »ogljično negativni«, kar pomeni, da bodo v ozračje nehali spuščati škodljive snovi in ga potencialno celo čistili.

  Objavljeno: 6.8.2020 07:00več
 • Zemljevid podatkovnih centrov za oblačne storitve

  Analitska družba TeleGeography, znana po svojem zemljevidu podmorskih podatkovnih povezav, je objavila zanimiv zemljevid z označenimi lokacijami velikih podatkovnih centrov, ki oskrbujejo veliko večino storitev v oblaku. Na zemljevidu so prikazani globalni in regionalni podatkovni centri šestih največjih ponudnikov: Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud in Alibaba.

  Objavljeno: 5.8.2020 12:00več
 • Garmin bržkone hekerjem plačal odkupnino

  Hekerski napad na Garmin, ki je potekal 23. julija, se je končal. Garmin je uspel nazaj zagnati vse storitve in obnoviti vse podatke, kar pa ni bilo zastonj. Po zanesljivih informacijah BleepingComputer je Garmin prejel ključ za dešifriranje datotek od izsiljevalcev, za kar so bržkone morali plačati odkupnino.

  Objavljeno: 5.8.2020 05:00več
 • Nvidia v pogovorih za prevzem družbe Arm

  Poslovni portal Bloomberg poroča, da se podjetje Nvdia že nekaj časa intenzivno pogaja za nakup družbe Arm. Morebitni dogovor bi sprožil največji nakup ali združitev na področju elektronike doslej, nekateri ocenjujejo vrednost v višini okoli 55 milijard dolarjev. Nvidia bi postala največji ponudnik tehnologije procesorjev na svetu. Omeniti velja, da je Nvidia tudi brez te poslovne poteze v mesecu juliju po borzni vrednosti prehitela družbo Intel, ki je desetletja zasedel vrh med proizvajalci integriranih vezij.

  Objavljeno: 4.8.2020 16:00več
 • Trump zahteva delež, če bo Microsoft kupil TikTok

  "Kar se tiče TikToka, ga prepovedujemo v ZDA," je v nedeljo dejal ameriški predsednik Donald Trump. Prepoved naj bi se zgodila 15. septembra, razen, če ne bo do takrat sklenjena pogodba o prodaji »ameriškega dela« tega družabnega omrežja – Microsoftu. V tem primeru Trump pričakuje, da bo »znaten delež« nakupne cene iz Microsoftovega žepa dobilo tudi ameriško finančno ministrstvo. Finančni strokovnjaki pravijo, da za takšno potezo še nikoli niso slišali.

  Objavljeno: 4.8.2020 12:00več
 • Huawei: »ZDA imajo različna "orodja" s katerimi lahko prepričajo nasprotno stran, da deluje skladno z njihovimi pričakovanji.«

  Kitajsko podjetje Huawei, ki je zadnja leta v hudi nemilosti ameriških oblasti (in posledično celotne Zahodne hemisfere), je danes preko slovenske agencije PR poslalo sporočilo, v katerem sporoča, da »so odprti za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije«.

  Objavljeno: 4.8.2020 11:00več
 • AKOS storil korak naprej proti dražbi frekvenc za 5G

  Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) je včeraj objavila informativni memorandum, ki predstavlja naslednji korak proti javni dražbi za dodelitev radijskih frekvenc.

  Objavljeno: 4.8.2020 08:00več
 • CWT hekerjem plačal 4,5 milijona dolarjev odkupnine

  Čeprav policija po vsem svetu svetuje, naj žrtve izsiljevalskih virusov in hekerskih napadov ne plačujejo odkupnin, se to vseeno dogaja. Za podjetja je to včasih najcenejši in najhitrejši način, kako dobiti podatke nazaj, kar se je zgodilo tudi podjetju za organizacijo službenih potovanj CWT. V mošnjo so segli globoko in plačali 4,5 milijona dolarjev.

  Objavljeno: 2.8.2020 18:00več