Novice

 • Xiaomijev Mi A2 prihaja konec poletja

  V našem zadnjem večjem preizkusu cenejših pametnih telefonov smo močno pohvalili Xiaomijev Mi A1; vse kaže, da bo njegov naslednik na voljo proti koncu poletja.

  Objavljeno: 18.6.2018 14:00več
 • Končno odstranjene nevarne Docker slike

  S spletišča Docker Hub so odstranili 17 nevarnih slik sistemov, v katerih je bila dodana zlonamerna programska oprema.

  Objavljeno: 18.6.2018 11:00več
 • Sonyjev PlayStation 5 naj bi prišel čez dve leti

  V spletu so se pojavile govorice, da naj bi Sonyjeva naslednja igralna konzola PlayStation 5, na police prišla že leta 2020 (čeprav je bilo pred kratkim rečeno, da naj bi jo čakali še tri leta).

  Objavljeno: 18.6.2018 09:00več
 • Poletna izdaja Monitorja: Bitcoin in druge kriptovalute

  Poletne počitnice se bližajo - čas za branje posebne poletne številka Monitorja, v kateri smo se poglobili v Bitcoin in druge kriptovalute

  Objavljeno: 12.6.2018 06:00več
 • Tudi Facebook s pretokom iger

  Velikanski uspeh Twitcha, pa tudi Youtuba, ki se je v živo predvajanje igranja iger vključil nekoliko kasneje, je premamil tudi Facebook – predstavil je servis Facebook.gg. Gre za novi Facebookov poskus postati uspešna video platforma.

  Objavljeno: 15.6.2018 13:00več
 • OnePlus 6 gre za med

  Ustanovitelj in šef podjetja OnePlus je v pogovoru za Business Insider povedal, da so v manj kot mesecu prodaje (22 dni) najnovejšega modela OnePlus 6 prodali kar milijon primerkov in to kljub temu, da ima polovica ameriških operaterjev z OnePlus nezdružljiva omrežja (CDMA). Starejši modeli OnePlus so za take prodajne številke potrebovali tri mesece.

  Objavljeno: 15.6.2018 11:00več
 • Oglasno sporočilo

  Varnostni izzivi kriptovalut in kako zagotoviti varno uporabo

  Kriptovalute temeljijo na tehnologiji veriženja blokov (ang. Blockchain). Opišemo jo lahko kot opišemo odprto globalno knjigo, ki decentralizirano beleži zapise v podatkovni bazi, distribuirani na mreži računalnikov v svetovnem medmrežju. Vsak posamezen blok je kriptografsko podpisan in časovno ožigosan, preden se doda verigi predhodno potrjenih blokov. V verigi ni možno spreminjati potrjenih blokov, saj bi to zahtevalo spremembo na vseh instancah, ki so distribuirane po mreži, kar ni mogoče. Opisano daje tehnologiji lastnosti, ki omogočajo visok nivo dostopnosti, trajnosti in celovitosti zapisov. Tehnologija veriženja blokov zato velja za varno zasnovan sistem.

  Objavljeno: 15.6.2018 11:00več
 • Lanska rast bitcoina posledica manipulacije

  Bitcoin in ostale kriptovalute, ki naj bi po besedah številnih zagovornikov utelešale tudi upor proti modernemu lažnivemu finančnemu sistemu in malverzacijam bank, so v resnici prav tako ali pa še bolj zmanipulirani, kažejo izsledki najnovejše raziskave. Profesor John Griffin in njegov doktorand Amin Sham z Univerze v Austinu sta podrobno analizirala lansko dogajanje na bitcoinovem blockchainu in z veliko gotovostjo zaključila, da je bila več kot polovica lanske eksponentne raste bitcoina ena velika manipulacija.

  Objavljeno: 15.6.2018 05:00več
 • Google Developers v Tehnološkem parku v Ljubljani

  Če vas zanima Googlova razvijalska ekipa, vas bo zanimal dogodek, ki se bo pri nas odvil 18. junija. Avtobus ekipe Google Developers se bo namreč ustavil tudi v Tehnološkem Parku v Ljubljani, njegovi potniki pa se želijo srečati z razvijalci in tehnološkimi navdušenci.

  Objavljeno: 14.6.2018 11:00več
 • Politika in kiber (ne)varnost

  Evropski parlament (Odbor za zunanje zadeve) je konec minulega meseca sprejel Poročilo o kibernetski obrambi, v katerem med drugim poziva EU »naj opravi natančen pregled programske, informacijske in komunikacijske opreme ter infrastrukture, ki se uporablja v institucijah«.

  Objavljeno: 13.6.2018 11:00več
ph