Novice

 • Pozor na akumulatorje na letalih

  Ameriška administracija z začetkom leta 2008 uvaja nove omejitve glede rabe in prenašanja elektronskih naprav v letalih. Če ne želite izgubiti svoje dodatne akumulatorje za elektronske naprave, je bolje skrbno upoštevati navodila. Potniki letal lahko na letalo s sabo odnesejo le dva dodatna akumulatorja in še to samo v prtljagi, ki je odnesejo s sabo potniški prostor. Akumulatorji morajo poleg tega biti spravljeni v prozorno plastično vrečko, podobno kot velja za tekočine. Pravilo ne velja za akumulatorje, ki se že nahajajo v samih napravah, saj pri teh lahko preverjajo pristnost. Poleg tega za dodatne akumulatorje velja pravilo, da lahko vsak akumulator vsebuje največ 8 gramov litija. K sreči večina akumulatorjev zadostuje tem pravilom.

  Objavljeno: 31.12.2007več
 • Uporabniki igralnih konzol uporabljajo HDTV

  Sodeč po poročilu družbe Nielsen Media Research, večina uporabnikov igralnih konzol nove generacije svoje igralnike uporablja v kombinaciji s televizorji sposobnimi visoke ločljivosti. To velja za ameriške uporabnike, vendar menijo, da je podobno tudi na drugih razvitih trgih. V raziskavi, ki so jo opravili med naključno izbranimi uporabniki konzol Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 in Nintendo Wii (slednji še ne podpira prikaza v visoki ločljivosti), je 71% uporabnikov navedla da imajo zaslon visoke ločljivosti, pa naj gre za tehnologijo LCD, plazmo ali kaj tretjega (zlasti projektorji). Študija je tudi pokazala, da ima več kot 40% vseh ameriških gospodinjstev vsaj eno igralno konzolo, te pa uporabljajo tudi za druga opravila, razen iger. 51% uporabnikov Playstationa 3 jo uporablja za gledanje filmov, v primerjavi s 47% uporabnikov konzole Xbox 360. 36% vprašanih je zatrdila, da so bile zmožnosti gledanja filmov odločilni dejavnik pri nakupu konzole. 54% oziroma 48% obeh tipov igralnih konzol je priključenih na ojačevalnik in ozvočenje s prostorskim zvokom. Več kot polovica konzol se v stanovanju nahaja v dnevni sobi.

  Objavljeno: 31.12.2007več
 • 32 GB v ExpressCard

  Manj znano podjetje Sunrich Technology je predstavilo negibljivi disk za prenosniške razširitvene reže ExpressCard 34, ki se lahko pohvali s kapaciteto kar 32 GB.

  Objavljeno: 29.12.2007več
 • Netscape ima še dober mesec življenja

  Tom Drapeau, direktor AOL-ove blagovne znamke Netscape, je na blogu nekoč daleč najbolj razširjenega brskalnika zapisal, da bo podjetje 1. februarja prenejalo z razvojem in podporo Netscapa.

  Objavljeno: 29.12.2007več
 • Sony ukinja projekcijske TV

  Potem ko sta se v iztekajočem se letu za prenehanje proizvodnje in prodaje projekcijskih televizorjev odločila Seiko Epson in Hitachi, se jima je zdaj pridružil tudi Sony.

  Objavljeno: 28.12.2007več
 • Tudi Warner brez DRM

  Glasbena založba Warner Music Group se je pridružila založbama EMI in Universal in začela ponujati svojo skladbo v obliki MP3 brez zaščite pred kopiranjem (DRM).

  Objavljeno: 28.12.2007več
 • Mariborska nadškofija zapušča T-2?

  Slovenska škofovska konferenca je že julija letos sprejela sklep, da mora mariborska nadškofija doseči prenehanje ponujanja pornografskih vsebin podjetja T-2 ali se iz njega umakniti.

  Objavljeno: 28.12.2007več
 • Rusija bo imela svoj GPS

  Rusija je uspešno izstrelila raketo z novimi tremi sateliti, ki bodo dopolnili navigacijski sistem GLONASS, ki je konkurenčen ameriški rešitvi GPS in naj bi kmalu zaživel tudi komercialno.

  Objavljeno: 27.12.2007več
 • Amazon se veseli za praznike

  Spletna prodajalna Amazon.com si bo letošnjo praznično sezono zelo dobro zapomnila, saj je zabeležila največji prodajni uspeh v vsej zgodovini podjetja, ki je bilo ustanovljeno leta 1994.

  Objavljeno: 27.12.2007več
 • Tudi Panasonic, Canon in Hitachi skupaj

  Potem ko sta pred kratkim sodelovanje na področju izdelave zaslonov LCD naznanila Sharp in Toshiba, so se za podoben korak odločili tudi Panasonic (Matsushita), Hitachi in Canon.

  Objavljeno: 27.12.2007več