Novice

 • Resen hrošč v najnovejši različici Android Lollipop

  V najnovejši različici operacijskega sistema Android, konkretno v posodobitvi 5.0.1, se nahaja hrošč, zaradi katerega lahko postanejo naprave nestabilne. Konkretno gre za napako puščanja pomnilnika (memory leak), kjer naprava v nekaterih okoliščinah ne sprosti pomnilnika, posledično se lahko aplikacije sesujejo, pride lahko tudi do samodejnega ponovnega zagona naprave.

  Objavljeno: 31.12.2014 11:00več
 • Uredništvo Monitorja želi bralcem srečno in uspešno novo leto!

  Vsi, ki soustvarjamo revijo Monitor, vam želimo vesele praznike ter srečno in uspešno v prihajajočem novem letu. Upamo, da vam je bila naša revije doslej koristen vir informacij o računalništvu in elektroniki in da bo tako ostalo tudi v naprej. Naj vas v prihodnjem letu računalniki ubogajo, uporabniki upoštevajo, virusi ignorirajo! Se beremo ponovno čez slab mesec, v zadnjem tednu januarja :-)

  Objavljeno: 31.12.2014 10:00več
 • Spletišči Xbox in PlayStation ponovno delujeta

  Kot smo že pisali, so v času božiča hekerji napadli spletne dveri Microsoftove konzole Xbox ter Sonyjeve konzole PlayStation, zaradi napadov sta bili obe spletišči za mnogo uporabnikov nedosegljiva. Po nekaj dneh so sedaj tako pri Microsoftu kot pri Sonyju potrdili, da so posledice napada že odpravili, igralci pa lahko ponovno igrajo tudi preko spleta.

  Objavljeno: 31.12.2014 08:00več
 • Norse: v Sony vdrla nezadovoljna odpuščena

  Največji vdor te zime, ko so neznanci pridobili dostop do strežnikov Sony Pictures in odnesli več terabajtov poslovnih skrivnosti in osebne podatke zaposlenih, utegne imeti precej dolgočasno genezo. Strokovnjaki za IT-varnost iz podjetja Norse trdijo, da spektakularna teorija o vdoru Severne Koreje zaradi filma Intervju, ki jo tako vneto zagovarjajo v ZDA, enostavno ni pravilna. Najnovejši dokazi naj bi obremenjevali šesterico, v kateri je delovala tudi nekdanja zaposlena.

  Objavljeno: 31.12.2014 05:00več
 • Še Monitor za v novo leto!

  Tik pred prazniki je na voljo še zadnja letošnja številka Monitorja – pravzaprav gre že za januarsko številko. V njej smo naredili velik pregled najbolj zanimivih in priporočljivih izdelkov preteklega leta, od telefonov in tablic pa do prenosnikov, tiskalnikov, pametnih ur, grafičnih kartic in še mnogo drugega.

  Objavljeno: 31.12.2014več
 • Volk z Wall Streeta najbolj piratiziran film letošnjega leta

  Po poročevanju analitskega podjetja Excipio naj bi bil najbolj piratiziran film v letu 2014 Scorsesejev Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street). Njemu je sledila izredno priljubljena risanka Frozen, na tretjem mestu je bil film Gravitacija (Gravity). Pri prvih dveh filmih naj bi uporabniki poskrbeli za okoli trideset milijonov prenosov.

  Objavljeno: 30.12.2014 10:00več
 • Ne verjemite vsega MPAA

  Elektronska sporočila, ko so jih hekerji pridobili pri napadu na Sony Pictures, so pokazala, da varuhi avtorskih pravic v svojih prizadevanjih za zaščito uporabljajo tudi taktike sumljivega slovesa. Spletna stran Hotfile v poravnavi z združenjem filmskih studijev MPAA ni plačala 80 milijonov dolarjev, kot so objavili v izjavi za javnost, ampak 4 milijone.

  Objavljeno: 30.12.2014 05:00več
 • Twitter za nekatere uporabnike začasno nedosegljiv

  Zaradi hrošča spletne strani Twitter naj bi kar nekaj uporabnikov imelo težave pri prijavi v spletnos stran. Težava je vezana na nastavitev ure na nekaterih Twitterjevih strežnikih, saj kažejo, da je že leto 2015 in da bomo kmalu v letu 2016 (datum je sicer pravi, le zamaknjen za eno leto). Tako se nekateri uporabniki (zlasti uporabniki Twitterjeve uradne aplikacije za Android) bili samodejno odjavljeni in se ne morejo prijaviti nazaj. Nekateri uporabniki popularnega programa Tweetdeck pa dobivajo vsa sporočila označena tako, kot da bi prišla pred 356 dnevi.

  Objavljeno: 29.12.2014 16:00več
 • Microsoft naj bi za Windows 10 pripravljal novi brskalnik

  Po pisanju spletne strani ZDNet naj bi pri Microsoftu pripravljali nov brskalnik, ki naj bi v prihajajočih Windows 10 popolnoma nadomestil Internet Explorer – trenutno naj bi nosil kodno ime Spartan. Novi brskalnik naj bi bil na videz in po delovanju podoben Googlove Chrome in Mozilla Firefox, dobil naj bi tudi možnost dodatkov, jedro pa naj bi ostalo enako. Tako bo v uporabi ostal pogon Chakra za JavaScript in pogon Trident za prikaz spletnih strani – večina konkurentov uporablja pogon WebKit.

  Objavljeno: 29.12.2014 15:00več
 • Da ne pozabimo (2014): Tudi ZDA imajo zakone o sodelovanju z državo...

  Yahoo ni imel druge možnosti, kakor da NSA posreduje prometne podatke o elektronskih sporočilih svojih uporabnikov in njihovo vsebino, kažejo po več letih sodnih bojev razkriti dokumenti. Podobna usoda je doletela še devet podjetij.

  Objavljeno: 13.9.2014 05:00več