Novice

 • Trump pomilostil tudi bivšega Googlovega inženirja, ki je odtujil 14.000 Googlovih dokumentov in jih predal Uberju

  V ZDA je običajno, da odhajajoči predsednik (tudi) ob svojem odhodu pomilosti množico najrazličnejših obsojencev. Navadno so to politiki, ki so mu blizu ali koristni, včasih so to obsojenci, za katere je nekdo dovolj močno lobiral, včasih pa tudi čisto navadni sodno obsojeni kriminalci. V zadnjem »paketu« pomiloščenih je tako tudi Googlov inženir, ki je bil pravnomočno obsojen na zaporno kazen zaradi kraje poslovnih skrivnosti.

  Objavljeno: 21.1.2021 10:00več
 • Avtomobilske baterije, ki se napolnijo v petih minutah

  Mlado izraelsko je razvilo baterije za električne avtomobile, ki se napolnijo v petih minutah. To so prve v praksi izdelane baterije, ki to omogočajo.

  Objavljeno: 21.1.2021 05:00več
 • Novi Snapdragon 870 je v resnici 865++

  Qualcomm je predstavil novi mobilni procesor Snapdragon 870, ki predstavlja nadgradnjo Snapdragon 865. V primerjavi z najzmogljivejšim predstavnikom Snapdragon 888 tako predstavlja drugo ligo, ki pa je še vedno zelo uporabna.

  Objavljeno: 20.1.2021 05:00več
 • »Migranti« iz Whatsupa začasno potopili konkurenčni Signal

  Zadnje spremembe politike zasebnosti pravil pri Whatsupu, oz. njegovemu lastniku Facebooku, je sprožila plaz uporabnikov, ki se iz tega omrežja za trenutne pogovore selijo drugam. Za varni pristan so si izbrali aplikaciji Telegram in Signal, slednji pa je pod navalom klecnil.

  Objavljeno: 19.1.2021 08:30več
 • Cene telefonov skozi čas

  Pri portalu AndroidAuthority so naredili zanimivo analizo, ki pokaže, kako so bili vrhunski pametni telefoni včasih v resnici precej cenejši, kot so danes.

  Objavljeno: 19.1.2021 08:00več
 • Zunanje izvajanje storitev IT v Evropi raste kljub pandemiji

  Evropska podjetja so za zunanje izvajanje storitev IT v letu 2020 porabila 16,22 milijard evrov, kar je kljub vsem težavam gospodarstva zaradi pandemije 7% več kot v letu 2019. Po zelo previdnem začetku leta, ko je pandemija presenetila večino podjetij in so se ta predvsem prilagajala novim razmeram (padec vlaganj 21%), je bilo zadnje četrtletje izredno v rasti porabe za storitve IT. Evropejci so v zadnjem tromesečju zabeležili nov rekord v višini 5 milijard evrov, kar je 7% bolje kot leto pred tem.

  Objavljeno: 19.1.2021 08:00več
 • Pametne ure bi lahko omogočile zgodnjo detekcijo bolezni COVID-19

  Najnovejši raziskavi, ki sta jih opravili na kalifornijski univerzi Stanford in v eni najstarejši ameriških bolnišnic Mount Sinai, kažeta na to, da bi lahko pametne ure in celo nekatere športne zapestnice uporabili kot pripomočke za zgodnjo detekcijo okužb s koronavirusom. Obe raziskavi razkrivata tesno korelacijo med drobnimi spremembami zaznanih pri meritvah srečnega utripa, ki ga nudijo boljše pametne ure, in kasneje pozitivno potrjenimi okužbami.

  Objavljeno: 19.1.2021 07:00več
 • ISACA nudi smernice za uporabo veriženja blokov

  Veriženje blokov je tehnologija, ki kot koncept nudi številne priložnosti, toda povezanih z njo je še kopica neznank, zaradi katerih se podjetje ne znajo odločiti za naslednje korake. V pomoč je zdaj priskočila organizacija ISACA, ki združuje profesionalce s področja informacijske varnosti, korporativnega nadzora, upravljanja tveganj in revizije.

  Objavljeno: 18.1.2021 07:00več
 • Evropska strategija za storitve v oblaku (še) ne deluje

  Evropska Unija se že vrsto let močno prizadeva, da bi evropskim uporabnikom ponudila konkurenčne evropske storitve v oblaku. Toda želje so eno, dejstva pa povsem nekaj drugega. Raziskava družbe Synergy Research razkriva, da se povpraševanje po storitvah v oblaku v Evropi skokovito povečuje, a lokalni ponudniki vse bolj izgubljajo proti konkurentom, zlasti tistim iz ZDA.

  Objavljeno: 18.1.2021 06:00več
 • Nintendo Switch s kar 87% japonskega trga konzol

  Lani je Nintendo na japonskem prodal slabih šest milijonov konzol Switch. To je 87% vseh prodanih konzol.

  Objavljeno: 17.1.2021 12:34več