Teme - varnost

 • Google bo onemogočil vgrajeno spletno prijavljanje v mobilnih aplikacijah

  Google bo onemogočil v aplikacijska ogrodja vgrajeno prijavljanje, ki ga hekerji radi zlorabijo za lovljenje uporabniških imen in gesel.

  Objavljeno: 19.4.2019 10:00več
 • Facebook shranjeval stike novih uporabnikov

  Največje družabno omrežje na svetu Facebook je priznalo, da je shranjevalo stike z računov elektronske pošte novih uporabnikov.

  Objavljeno: 19.4.2019 08:00več
 • Avtomobili Volvo se bodo opozarjali med sabo

  Švedski proizvajalec avtomobilov Volvo, ki slovi po varnosti svojih izdelkov, je napovedal sistema, s katerima se bodo njihova vozila opozarjala med sabo.

  Objavljeno: 16.4.2019 08:00več
 • Bitka za standard povezanih avtomobilov

  Bliža se trenutek, ko bo Evropska komisija sprejela prvi standard, ki bo omogočal brezžično povezavo med vozili ter med vozili in prometno infrastrukturo. Toda v ozadju poteka srdita bitka med dvema taboroma, od katerih vsakdo zagovarja svojo tehnološko osnovo.

  Objavljeno: 14.4.2019 01:00več
 • Zasebni podatki curljajo kar iz 67% hotelov

  Raziskava družbe Symantec je razkrila žalostno sliko stanja varnosti v hotelski industriji. Pregled spletnih rezervacijskih sistemov je pokazal, da več kot dve tretjini hotelskih družb nehote razkriva osebne podatke o gostih ali pa zaradi pomanjkljivih varnostnih mehanizmov omogoča razmeroma preproste nepooblaščene vdore v vire podatkov.

  Objavljeno: 13.4.2019 01:00več
 • Uslužbenci v Amazonu, Applu in Googlu lahko poslušajo kar govorimo digitalnim pomočnicam

  Medijska hiša Bloomberg je objavila poročilo, ki razkriva podrobnosti o tem, kaj digitalne pomočnice pravzaprav počnejo ob razpoznavi govora njihovih uporabnikov. Izkaže se, da lahko posnetke izgovorjenih vprašanj ali ukazov v določenih okoliščinah posluša nekdo izmed več tisoč uslužbencev, ki skrbijo za kakovost razpoznave govora, kadar računalniški algoritmi pač ne znajo razbrati vsebine.

  Objavljeno: 13.4.2019več
 • Prepoznavanje obrazov voznikov neuspešno

  Prvo prepoznavanje voznikov na mostu Robert F. Kennedy Bridge v New Yorku je bilo neuspešno.

  Objavljeno: 8.4.2019 09:00več
 • Kitajska bo otrokom omejila dostop do aplikacij za kratke videe

  Kitajsko zahodnjaki navadno vidimo kot nekakšen Divji Zahod, zato bo morda presenetila novica, da tamkajšnja mladina po novem ne bo smela v nedogled uporabljati aplikacij za izredno priljubljene kratke videe.

  Objavljeno: 2.4.2019več
 • MySpace izgubil 12 let vsebin

  Nekdaj najbolj priljubljeno družbeno omrežje MySpace je danes sporočil, da so izgubili fotografije, videoposnetke in glasbene posnetke, ki so jih ljudje naložili pred letom 2015. Gre za več kot 50 milijonov datotek MP3 in milijone fotografij, ki so jih ljudje nalagali v letih 2003-2015. Razlog naj bi bila neuspela migracija na nov strežnik, čemur pa številni ljudje ne verjamejo.

  Objavljeno: 19.3.2019 05:00več
 • WebAuthn – standard za avtentikacijo brez gesel

  Krovna spletna organizacija W3C (World Wide Web Consortium) je potrdila nov standard WebAuthn za varno prijavo do spletnih storitev brez uporabe gesel. WebAuthn odpravlja glavno pomanjkljivost gesel, ki jih je pogosto zelo enostavno možno prestreči in potvarjati z ribarjenjem (phishing).

  Objavljeno: 7.3.2019 08:00več
ph