Teme - piratstvo

 • Igra prestolov navdušuje pirate

  Prvi del zadnje sezone serije Game of Thrones si je v štiriindvajsetih urah na črno ogledalo skoraj 55 milijonov ljudi.

  Objavljeno: 18.4.2019 09:00več
 • Strani za shranjevanje YouTube vsebin zmagale na sodišču

  Glasbena industrija se že nekaj let trudi ustaviti spletne strani, ki omogočajo shranjevanje YouTube videa v obliki datotek MP3.

  Objavljeno: 28.1.2019 14:00več
 • Uporabniki Kodija so nevede rudarili Monero

  Slovaško varnostno podjetje ESET, znano po svojem protivirusniku NOD32, poroča o tem, da so uporabniki medijskega predvajalnika Kodi, ki so programske razširitve nalagali iz knjižnic Bubbles, Gaia XvBMC, v letošnjem letu dobili »Kodi virus« v obliki programa za rudarjenje kriptovalute Monero.

  Objavljeno: 15.9.2018več
 • Piratstvo ne škodi prodaji

  Na dan so prišli zamolčani izsledki raziskave Evropske unije, ki odkriva, da piratstvo v veliki večini primerov ne škodi prodaji.

  Objavljeno: 23.9.2017 10:00več
 • Pirate Bay rudari bitcoine

  Obiskovalci najbolj priljubljene piratske spletne strani na svetu so na spletišču Pirate Bay odkrili JavaScript kodo, s katero si upravljavci v času obiska sposodijo obiskovalčev procesor in z njim rudarijo bitcoine.

  Objavljeno: 18.9.2017 09:00več
 • Razvijalci ponujajo igro na Piratskem zalivu

  Poljski razvijalci pod imenom Acid Wizard so sicer plačljivo igro Darkwood v povsem brezplačni in nezaščiteni različici objavili na spletni strani The Pirate Bay.

  Objavljeno: 27.8.2017 05:00več
 • Avstralija bo blokirala pirate

  Avstralsko sodišče je tamkajšnjim ponudnikom interneta ukazalo blokado 59 spletnih strani ter 127 domen, ki ponujajo piratske vsebine.

  Objavljeno: 21.8.2017 10:00več
 • ACE – novo združenje za boj proti piratom pretočnega predvajanja

  Ameriška filmska industrija se je vnovič združila v boju proti piratom, še posebej novodobnim, ki ponujajo pretočno predvajanje odtujenih filmov in TV serij. Nova organizacija ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) šteje že v začetku čez 30 članov, med katerimi izstopajo Amazon, HBO, Netflix in Twentieth Century Fox.

  Objavljeno: 14.6.2017več
 • Hekanje traktorjev

  Ameriški kmetje množično kupujejo v Vzhodni Evropi shekano programsko opremo in "firmware", ki ju nameščajo na svoje nove traktorje John Deere. To počnejo, ker je proizvajalec moderne traktorje tako zaklenil, da jih lahko popravljajo samo na dragih pooblaščenih servisih.

  Objavljeno: 22.3.2017 17:00več
 • Pirate bo v prihodnosti težje najti

  Britanska vlada je skupaj z internetnimi velikani, med katerimi sta tudi Google in Microsoft, pripravila pravila, po katerih spletni iskalniki v bodoče ne bodo lajšali iskanja piratskih vsebin. Lastniki avtorskih pravic bodo povezave do spornih vsebin v iskalniku lahko označevali in poskrbeli, da jih ne bo več med zadetki na prvi strani, obenem pa jih bo ignorirala tudi funkcija samodejnega vnosa iskalnega pojma (ang. autocomplete). Ker uporabniki iskalnikov le redko zaidejo na drugo stran zadetkov, naj bi ukrep zadostoval za drastično znižanje stopnje piratstva na Otoku (15 odstotkov). Ker je ta stopnja v Sloveniji večja, se podobnim prijemom v prihodnosti zagotovo ne ognemo niti na sončni strani Alp.

  Objavljeno: 21.2.2017 08:00več
ph