Teme - igre

 • Ninja iz Twitcha na Microsoftov Mixer

  Microsoft je že leta 2016 splavil storitev Mixer, spletno stran, kjer lahko v živo spremljamo (ali oddajamo) igranje računalniških iger. Gre torej za alternativo Twitchu in YouTube Gaming, a doslej ni zares zaživela. No, pred nekaj dnevi je izredno priljubljen igralec Fortnite, znan pod vzdevkom Ninja, napovedal svoj prehod na Mixer, sedaj pa je že objavil tudi prvo igranje v živo (torej prvi »stream«).

  Objavljeno: 5.8.2019 14:10več
 • Do denarnih nagrad s konzolo Playstation 4

  Sony je napovedal serijo spletnih turnirjev z denarnimi nagradami.

  Objavljeno: 2.8.2019 10:00več
 • Fortnite - rekordna nagrada v roke ameriškemu najstniku

  V ZDA se je končalo največje tekmovanje v svetu e-športa doslej, zmagovalec turnirja v igranju igre Fortnite je bogatejši za tri milijone ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 29.7.2019 10:00več
 • Svetovni pokal v – Fortniteu!

  V New Yorku, na stadionu Flushing Meadows, kjer navadno za US Open igrajo teniški zvezdniki, poteka finale svetovnega pokala v igranju igre Fortnite.

  Objavljeno: 28.7.2019več
 • Steam opušča podporo za Ubuntu

  Pred dnevi smo pisali, da bo Ubuntu opustil podporo za 32-bitne procesorje (in knjižnice), zaradi tega pa so pri Valve objavili, da bodo opustili uradno podporo svoje tržnice Steam na Ubuntu.

  Objavljeno: 24.6.2019 15:00več
 • Google Stadia prihaja novembra

  Google je v okviru sejma E3, ki je posvečen ljubiteljem računalniških iger, predstavil podrobnosti o svojem prihajajočem oblačnem servisu za pretočno igranje iger Stadia, ki so ga prvič najavili v marcu.

  Objavljeno: 7.6.2019 09:00več
 • Do 50.000 dolarjev za igranje iger - na uro!

  Časnik The Wall Street Journal je objavil poročilo o tem, kako so najpopularnejši igralci za igranje najnovejših iger plačani tudi več deset tisoč dolarjev na uro. Gre za igralce, ki svoje igranje objavljajo v živo, največkrat preko Amazonove strani Twitch, pogosto pa tudi preko YouTube.

  Objavljeno: 20.5.2019 14:00več
 • Prve informacije o konzoli Playstation 5

  Sony je razkril prve informacije o prihajajoči igralni konzoli Playstation 5.

  Objavljeno: 17.4.2019 08:00več
 • Britanski princ Harry meni, da bi bilo treba prepovedati igro Fortnite

  Britanski princ Harry, ki je v svetu (no, v Veliki Britaniji) pomemben le zato, ker se je rodil pomembnim staršem, je ob obisku britanske dobrodelne organizacije YMCA, ki skrbi za otroke, povedal tudi nekaj besed o nečem, kar je nevarnejše od ilegalnih drog.

  Objavljeno: 7.4.2019več
 • Steam dobiva novo podobo

  Najbolj razširjena platforma za računalniške igre, Steam, bo v naslednjih mesecih dobila prenovljeno podobo. Podjetje Valve je prenovo napovedalo že kar nekaj časa nazaj, sedaj so na konferenci GDC (Game Developers Conference) pokazali novo oblikovanje.

  Objavljeno: 22.3.2019 14:00več
ph