Teme - microsoft

 • Microsoft strežnike za boljše hlajenje - namaka

  Microsoft si močno prizadeva, da bi izboljšal učinkovitost in zanesljivost svojih podatkovnih centrov. Po tem, ko so lani uspešno opravili test s projektom Natick, pri katerem so strežnike za več mesecev potopili pod morsko gladino, zdaj preizkušajo sistem namakanja strežnikov v posebno tekočino, s čimer dosegajo boljšo toplotno stabilnost, energijsko učinkovitost in zanesljivost delovanja.

  Objavljeno: 12.4.2021 10:00več
 • Microsoft se dogovarja o nakupu Discorda. Za 10 milijard dolarjev.

  Bloomberg poroča, da naj bi bil Microsoft v dogovorih z Discordom, podjetjem, ki stoji za igralno usmerjenim sistemom za klepetanje – pogovarjali naj bi se o nakupu podjetja in sicer za več kot 10 milijard dolarjev.

  Objavljeno: 23.3.2021 12:30več
 • Sistemski upravitelj, ki je v jezi pobrisal uporabniške račune zaposlenih, gre za zapahe

  Sistemski upravitelj Deepanshu Kher, ki je kot zaposleni pri zunanjem podjetju sodeloval pri nadgrajevanju ameriškega podjetja iz mesta Carlsbad, je leta 2018 iz maščevanja pobrisal večino uporabniških računov Microsoft Office 365. Včeraj je bil obsojen na dve leti zapora in poplačilo stroškov, ki jih je povzročil – 567.084 dolarjev.

  Objavljeno: 23.3.2021 12:00več
 • Microsoft izboljšuje skupinsko sodelovanje v okolju Teams

  Microsoft je na konferenci Ignite predstavil kopico novosti, ki izboljšujejo in dodajajo nove funkcionalnosti vse bolj priljubljenemu orodju za skupinsko sodelovanje Microsoft Teams. Med bolj odmevnimi je nova funkcionalnost Microsoft Teams Connect, ki bo povezovala delovne skupine med različnimi organizacijami na bolj preprost način, kot doslej.

  Objavljeno: 22.3.2021 07:00več
 • Microsoft PowerPoint odslej ponuja trenerja za vadbo predstavitev

  Microsoft je v najnovejši paket posodobitev za Office 365 prinesel nadvse zanimivo novost, ki bo koristila vsem, ki želijo izboljšati kvaliteto svojih predstavitev s pomočjo PowerPointa. Microsoft PowerPoint Presenter Coach je programsko orodje, pravzaprav trener, ki zna spremljati uporabnikove vaje za predstavitve in svetovati, kako odpraviti najpogostejše napake ter izboljšati kvaliteto predvajanja.

  Objavljeno: 20.3.2021več
 • Microsoft opozarja na nevarnost izsiljevalskih virusov na strežnikih Exchange

  Microsoft je na svojem varnostnem računu Twitter opozoril, da so opazili novo družino izsiljevalskih črvov – na varnostno neposodoboljenih poštnih strežnikih Microsoft Exchange.

  Objavljeno: 12.3.2021 11:00več
 • Microsoft pripravlja Windows Server 2022

  Microsoft je razkril prve informacije o novostih, ki jih pripravljajo za novo različico strežnika Windows Server 2022. Čeprav Microsoft redno posodablja strežniške operacijske sisteme, podjetje le redko javno najavlja novosti, ki prihajajo z novo različico. Windows Server 2022 bo predvidoma dokončan v zadnjih mesecih letošnjega leta, predstavljal pa bo tako imenovano dolgoročno vzdrževano različico (LTSC, Long Term Servicing Channel), za katero bo Microsoft jamčil podporo naslednjih 10 let.

  Objavljeno: 9.3.2021 10:00več
 • Evropska komisija je Microsoftu odobrila nakup igralnega studia Bethesda

  Lanskega septembra je Microsoft sporočil, da se je dogovoril za nakup podjetja ZeniMax Media, lastnika izredno popularnega založnika računalniških iger Bethesda Softworks. Evropska komisija je nakup sedaj odobrila.

  Objavljeno: 8.3.2021 12:00več
 • Trg infrastrukturnih storitev v oblaku je lani dosegel 129 milijard dolarjev

  Razmere na trgu infrastrukturnih storitev v oblaku so v letu 2020 odražale dogajanje v družbi. Odvisnost od storitev v oblaku zaradi epidemije je povzročila več kot 32% rast prihodkov v primerjavi z letom 2019. Skrbi pa, da so bogati postali še bolj bogati, tržni delež pa izgubljajo predvsem manjši ponudniki storitev.

  Objavljeno: 14.2.2021 13:00več
 • Microsoft ponuja razpoznavo in sintezo govora v slovenščini

  Microsoft je posodobil spletno storitev Azure Speech Services, ki zdaj podpira razpoznavo in sintezo govora v večini jezikov Evropske unije, med katerimi tudi slovenščino. Azure Speech Services s pomočjo algoritmov umetne inteligence Neural TTS nudi tri različne storitve, ki utegnejo igrati pomembno vlogo pri razvoju nove generacije programov z interakcijo v naravnem (govorjenem) jeziku.

  Objavljeno: 8.2.2021 07:00več