Teme - microsoft

 • Microsoft s konzolo na obroke

  Microsoft je predstavil igričarsko storitev Xbox All Access, ki v paketu skupaj z igrami ponuja tudi igralno konzolo One S ali One X.

  Objavljeno: 28.8.2018 09:00več
 • Microsoft naj bi podkupoval Madžare

  Ameriški organi so vzeli pod drobnogled Microsoftovo poslovanje na Madžarskem v letih 2013 in 2014.

  Objavljeno: 24.8.2018 08:00več
 • Microsoft na pomoč demokraciji v boju proti ruskim hekerjem

  Ker se moderno vojskovanje bije tudi na internetu, se temu prilagajajo tudi države in ponudniki zaščite. Microsoft sporoča, da so v sodelovanju z ameriškimi sodišči v zadnjih dveh letih zasegli domene in ustavili 84 spletnih strani, ki so jih napadalci uporabljali za lovljenje žrtev. Ob tem Microsoft prst upira v Rusijo.

  Objavljeno: 22.8.2018 17:00več
 • Nove funkcionalnosti v Windows Server 2019

  Microsoft prihajajočemu strežniškemu izdelku Windows Server 2019 še naprej dodaja funkcionalnosti in razkriva podrobnosti v povezavi z izdelkom, še preden bo ta dokončan. Po tem, ko so javnosti dali možnost predogleda strežnika v okviru programa Windows Insider, so zdaj najavili nekaj zanimivih novosti s področja virtualizacije in podporo pomnilniškim sistemom.

  Objavljeno: 21.7.2018 06:00več
 • Microsoft in Walmart v zavezništvu proti Amazonu

  Walmart, največja maloprodajna trgovska veriga v ZDA in Microsoft sta sklenila strateško zavezništvo, v katerem nameravata družno sodelovati in tekmovati proti ponudbi mogočnega tekmeca, družbe Amazon. Če dobro razmislimo, Amazonova ponudba neposredno načenja jedro ponudbe obeh naštetih partnerjev – z oblačnimi storitvami AWS je Amazon glavni tekmec Microsoftovemu oblaku Azure, da o spletni trgovini Amazona, ki odžira kupce Walmartu, niti ne izgubljamo besed.

  Objavljeno: 20.7.2018 09:00več
 • Microsoft poziva k regulaciji razpoznave obrazov

  Strojno učenje in računalniških vid sta na področju razpoznave obrazov v zadnjih letih naredila velike korake naprej, a tehnologija še zdaleč ni povsem zanesljiva, predvsem pa kot skoraj vsaka nova tehnologija zlahka lahko postane tudi sredstvo zlorabe. Microsoft zato poziva državne institucije, v prvi vrsti ameriške, naj postavijo merila in pravila, kako se tako občutljivi osebni podatki lahko uporabljajo in hranijo.

  Objavljeno: 14.7.2018 06:00več
 • Microsoft Teams odslej tudi v brezplačni različici

  Microsoft je najavil novo politiko za svoje osredje orodje za skupinsko sodelovanje in spletne pogovore Teams, ki bo odslej na voljo tudi v brezplačni različici. S tem neposredno odgovarja na politiko glavnega tekmeca, spletne storitve Slack, ki ima poleg plačljivih različic od leta 2014 dalje tudi brezplačno, kar je bil glavni razlog, da ima to priljubljeno spletno orodje tako velik tržni delež in število uporabnikov.

  Objavljeno: 13.7.2018 06:00več
 • Microsoft Surface Go za 399 dolarjev

  Microsoft je predstavil novo, cenejšo, manjšo in lažjo različico tablice Surface, ki jo namenjajo uporabnikom (poslovnim in potrošnikom), ki potrebujejo mobilnost. Surface Go bo na voljo v več različicah, vsakič pa z 10-palčnim zaslonom IPS z ločljivostjo 1800 × 1200 pik. Z manjšim zaslonom in drugimi optimizacijami so maso tablice spustili na 521 gramov.

  Objavljeno: 10.7.2018 06:00več
 • Podatkovni center na dnu morja

  Microsoft je pred časom začel eksperimentirati s konceptom podatkovnih centrov, ki bi bili postavljeni na morsko dno in s tem omogočili večjo prilagodljivost glede prostorske umestitve in nižje stroške obratovanja zaradi enostavnejšega hlajenja strežnikov. Zdaj so na osnovi prototipa, ki je nastal staja v okviru projekta Natick, naredili korak naprej in pripravili prvi produkcijski podvodni podatkovni center, ki ga bodo postavili blizu obale v okolici škotskih otokov Orkney.

  Objavljeno: 8.6.2018 11:00več
 • Microsoft za 7,5 milijarde dolarjev kupil GitHub

  Microsoft bo za 7,5 milijarde dolarjev prevzel priljubljen repozitorij GitHub, ki ga številna podjetja in posamezniki uporabljajo pri deljenju in organizaciji programske kode ter dokumentacije. Kupnino bodo poravnali v delnicah, sicer pa gre za drugi največji prevzem, odkar Microsoft vodil Satya Nadella. Leta 2016 so za 26,2 milijarde dolarjev kupili LinkedIn.

  Objavljeno: 5.6.2018 05:00več
ph