Teme - microsoft

 • Google Chrome po novem z Microsoftovim preverjanjem črkovanja

  Brskalnika Chrome in Edge po novem vsebujeta Microsoftov črkovalnik Windows Spellcheck. Odprtokodni Hunspell se je izkazal kot slabši.

  Objavljeno: 1.6.2020 15:32več
 • Microsoft bo novinarje zamenjal z umetno inteligenco

  Na Microsoftovi spletni strani MSN.com so na naslovnici izbrane novice iz več virov, razdeljene po področjih, ki so po mnenju upravljavcev strani relevantne za uporabnika. Izbirajo jih zaposleni in pogodbeni sodelavci, večinoma novinarji, a se bo to spremenilo. Microsoft bo namreč konec junija končal sodelovanje z več deset novinarji, ki so izbirali vsebine, in njihovo delo prepustil – umetni inteligenci.

  Objavljeno: 1.6.2020 05:00več
 • Microsoft Build 2020 in NTK na daljavo

  Svetovna epidemija je med drugim seveda povzročila, da so bili praktično vsi pomembnejši javni dogodki v računalniški industriji odpovedani ali prestavljeni. Kdor je imel srečo, da ti niso bili načrtovani prav v trenutku vrhunca krize, se je uspel prilagoditi in je konference preselil v virtualno okolje. Sem sodi tudi Microsoft, ki je svoje glavne dogodke med prvimi organiziral prek interneta, povrh vsega brezplačno, kar je močno povečalo interes strokovne javnosti.

  Objavljeno: 20.5.2020 16:00več
 • Microsoft v Office 365 uvaja rešitev za verige »reply to all«

  Verjetno smo bili že vsi kdaj »tarča« elektronskih sporočil, ki so bile posledica neukega uporabnika, ko je namesto »Odgovori« stisnil »Odgovori vsem«. Microsoft se sedaj trudi, da bi take poplave omejil.

  Objavljeno: 12.5.2020 13:00več
 • Storitve v oblaku kljub epidemiji rastejo

  Medtem, ko je epidemija večini gospodarskih panog povzročila resne težave, ponekod tudi dramatičen padec prihodkov, ponudniki storitev v oblaku navajajo, da v teh časih beležijo zelo dobre ali celo rekordne rezultate. Epidemija je močno povečala povpraševanje po rešitvah za delo na daljavo, ki so seveda pogosto narejene kot oblačne storitve.

  Objavljeno: 6.5.2020 11:00več
 • Je to nov uporabniški vmesnik za Windows 10?

  Microsoft kot kaže pripravlja osvežitev uporabniškega vmesnika za operacijski sistem Windows 10. Prvi namig, kako bo verjetno kmalu videti okolje za Windows 10, je posredno razkril Panos Panay, Microsoftov produktni vodja za okolje Windows v video posnetku na Instagramu.

  Objavljeno: 22.3.2020 08:00več
 • Izboljšave v Microsoft Teams za pomoč pri delu na daljavo

  Microsoftovo orodje Teams je postalo v teh kriznih časih eno od ključnih orodij za delo in sodelovanje na daljavo. Microsoft je zato v posebni spletni konferenci razkril svoje načrte in novosti s katerimi naj bi omogočili še lažjo uporabo, obenem pa tudi zagotovili nemoteno delovanje celotnega sistema.

  Objavljeno: 19.3.2020 14:00več
 • Google, Microsoft in Cisco začasno podarjajo dostop do nekaterih svojih storitev v oblaku

  Zaradi karantene, ki jo začenja uvajati vedno več držav, sta se Microsoft in Google odločila, da boste nekatere svoje »oblačne« pakete v uporabo dala zastonj. Z njihovo pomočjo naj bi uporabniki lažje in bolj učinkovito delali od doma.

  Objavljeno: 15.3.2020več
 • Bill Gates odhaja iz uprave Microsofta

  Bill Gates je v sporočilu za javnost oznanil, da odhaja iz upravnega odbora družbe Microsoft, ki jo soustanovil leta 1975. Poleg tega je napovedal tudi odhod iz upravnega odbora družbe Berkshire Hathaway, kjer je bil prav tako član. Gates je odločitev utemeljil z željo, da bi rad skupaj z ženo Melindo Gates še več časa namenil človekoljubnim aktivnostim na področjih globalnega zdravja, izobraževanja in iskanja rešitev za omilitev klimatskih sprememb.

  Objavljeno: 14.3.2020 07:00več
 • Microsoft zaposlenim zaradi koronavirusa dovoljuje in celo priporoča delo od doma

  Microsoft je v javnem sporočilu svojim zaposlenim na področju Seattla in San Francisca dovolil delo od doma, zaenkrat do 25. marca. Zaposlenim, ki se slabo počutijo, imajo obstoječe bolezni, so noseči ali so starejši od 60 let, pa to celo priporoča.

  Objavljeno: 5.3.2020 13:00več