Teme - microsoft

 • V boju z Applom na pomoč Epicu vskočil tudi Microsoft

  V pravni boj Epic Games, razvijalca ultra priljubljene igre Fortnite, proti Applu, je vskočil tudi Microsoft. Sodišču je sporočil, da je odvzem razvijalskih pravic Epicu škodljiv in celo varnostno nevaren za celoten ekosistem iger.

  Objavljeno: 24.8.2020 12:00več
 • Novi Flight Simulator 2020 z namestitvenimi težavami

  Microsoftov Flight Simulator 2020 je ta teden končno na voljo, a ima veliko uporabnikov raznovrstne težave ob namestitvi.

  Objavljeno: 21.8.2020 09:57več
 • Preglednice prihodnosti bodo v treh dimenzijah

  Kljub množici sodobnejših orodij danes še vedno veliko število poslovnih izračunov, dokumentov, analiz in poročil temelji na klasičnih preglednicah narejenih s programi, kot sta Microsoft Excel in Google Sheets, ki jih poznamo že desetletja. Mnogokrat pa naletimo na rešitve, kjer je problem presegel namen orodij preglednice, posledica pa so nepregledni in težko razumljivi izračuni, kjer se je uporabniku težko znajti med množico podatkov, formul in povezav.

  Objavljeno: 19.8.2020 10:00več
 • Trump z izvršnim ukazom prepovedal aplikaciji TikTok in WeChat

  Ameriški predsednik Trump je podpisal dva izvršna ukaza, s katerima ameriškim podjetjem čez 45 dni prepoveduje poslovanje z aplikacijama TikTok in WeChat.

  Objavljeno: 7.8.2020 11:00več
 • Gorivne celice namesto dizelskih generatorjev

  Računalniška industrija se trudi, da bi postala družbeno bolj odgovorna na področju varovanja okolja. V ta namen številna podjetja vlagajo v alternativne vire energije in nove tehnologije, ki omogočajo nudenje storitev brez ali z minimalnim vplivom na okolje. Microsoft je tako poleti oznanil, da nameravajo s svojimi storitvami, pretežno v okviru oblaka Azure, do leta 2030 postati »ogljično negativni«, kar pomeni, da bodo v ozračje nehali spuščati škodljive snovi in ga potencialno celo čistili.

  Objavljeno: 6.8.2020 07:00več
 • Microsoft s solidnimi poslovnimi rezultati

  Microsoft je objavil poslovne rezultate za preteklo četrtletje, kljub dogajanju okoli koronavirusa so zabeležili solidno rast prihodkov in zaslužka.

  Objavljeno: 25.7.2020 10:12več
 • Novi Flight Simulator (tudi) na desetih DVDjih

  Nameščanje iz fizičnih nosilcev, kot kaže, še ni umrlo. Vajeni smo sicer, da si igre ob namestitvi (denimo iz Steama) na lokalni računalnik prenesejo po nekaj deset gigabajtov podatkov, vendar lahko to traja ure in ure, če je naš internetni priključek počasen. Microsoft bo poskrbel tudi za take reveže.

  Objavljeno: 17.7.2020 13:00več
 • Zbogom, Windows 7?

  Operacijski sistem Windows 7 še vedno uporablja slaba tretjina vseh računalnikov s programsko opremo Microsoftovega porekla. Kljub temu so se v Redmondu odločili, da več kot desetletje starega sistema ne bodo več podpirali, kar pomeni, da smo tudi privrženci Sedmice primorani v nadgradnjo operacijskega sistema. Mnogi izmed njih si selitve ne želimo. Kakšne so naše možnosti?

  Objavljeno: 28.1.2020 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Objavljeno: 30.6.2020 16:36več
 • Microsoft bo zaprl fizične trgovine

  Microsoft je v petek oznanil, da namerava zapreti svoje fizične trgovine, teh je 83.

  Objavljeno: 28.6.2020 11:37več