Teme - apple

 • Apple: ne prekrivajte spletne kamere

  Prekrivanje spletne kamere na prenosnem računalniku ni zgolj znak paranoje, saj je celo FBI že pred štirimi leti dejal, da je to preprost in odgovoren korak za lastno varnost in zaščito. Zakaj prenosniki še danes nimajo preprostih fizičnih poklopcev, ostaja skrivnost. Prav zabavna pa so zadnja Applova navodila za uporabnike MacBooka, MacBook Air in MacBook Pro – zaradi možnosti poškodb odsvetujejo pokrivanje kamere.

  Objavljeno: 12.7.2020 05:00več
 • Odkrit nov izsiljevalski program za Maca

  Raziskovalci podjetja Malwarebytes so odkrili nov izsiljevalski virus, ki je specifično prilagojen za okužbo Applovih računalnikov Mac. To je prvi tak virus v zadnjih štirih letih in hkrati šele četrti, ki je namenjen okužbi Macov.

  Objavljeno: 3.7.2020 12:00več
 • (Tudi) v tretje gre rado

  Vest, da je Apple za leto 2021 napovedal predstavitev osebnih računalnikov, ki bodo namesto Intelovih procesorjev uporabljali njegove procesorje z arhitekturo ARM, je zagotovo IT-novica leta. Med drugim to pomeni še en žebelj v morebitno Intelovo krsto …

  Objavljeno: 30.6.2020 | Kategorija: Uvodnikveč
 • Apple po novem z lastnimi procesorji ARM!

  Applova konferenca WWDC vsako leto postreže z novostmi, tokrat zaradi koronavirusa poteka preko spleta. Na predstavitvi je bila največja novost nedvomno potrditev, da nameravajo preiti na lastne procesorje z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 23.6.2020 10:33več
 • Prvi Applov računalnik s procesorjem ARM bo prenosnik MacBook Pro

  Analitik Ming-Chi Kuo je potrdil pisanje agencije Bloomberg, da naj bi Apple v kratkem splavil računalnike s procesorji ARM.

  Objavljeno: 22.6.2020 12:12več
 • EU začenja preiskavi storitev Apple Pay in App Store

  Evropska komisija je odprla dve ločeni preiskavi poslovne prakse povezane z glavnima storitvama družbe Apple, to sta spletna trgovina App Store in mobilna plačilna platforma Apple Pay. V obeh primerih bodo preverjali ali ravnanje družbe Apple omejuje konkurenco in krši protimonopolne zakone v Evropski uniji.

  Objavljeno: 20.6.2020 08:00več
 • Nemška COVID aplikacija s tehnologijo Google in Apple zelo priljubljena

  Nemško aplikacijo za sledenje morebiti okuženim z novim koronavirusom, ki uporablja nove API vmesnike Apple (na iPhonu) in Google (Android), je v prvih 24 urah na telefone naložilo kar 6,5 milijona uporabnikov, poroča Reuters.

  Objavljeno: 17.6.2020 10:40več
 • Naslednji teden naj bi Apple napovedal Mace z lastnimi procesorji ARM

  Applov redni dogodek WWDC, na katerem so predstavljene letne novosti, se bo zgodil 22. junija, vse bolj gotove pa so napovedi, da bo osrednja novica Applov (ponovni) prehod na novo procesorsko tehnologijo. Intelove procesorje v osebnih računalnikih Mac naj bi zamenjali procesorji z arhitekturo ARM.

  Objavljeno: 13.6.2020 11:00več
 • 100.000 dolarjev za odkrito luknjo v Applovem sistemu prijave

  Apple je lani na konferenci WWDC predstavil sistem »Sign in with Apple«, torej možnost, da spletne strani in aplikacije omogočijo prijavo z Applovim računom. Varnostni raziskovalec je za odkritje varnostne luknje v sistemu dobil nagrado 100.000 dolarjev.

  Objavljeno: 1.6.2020 16:00več
 • Brat Pabla Escobarja, pokojnega kralja droge, toži Apple – za 2,6 milijarde dolarjev

  Podjetje Roberta Escobarja, Escobar Inc., trdi, da ima Apple tako slabo urejeno varnost, da so napadalci preko FaceTimea (Applovega sistema za video pogovore) uspeli izvedeti Robertov naslov, zaradi česar je bil večkrat tarča poskusov umora.

  Objavljeno: 30.5.2020 11:00več