Teme - mobilna aplikacija

 • Microsoftova pametna kamera z novimi zmožnostmi

  Microsoftova pametna kamera Pix je bogatejša za novo zmožnost, ki na telefonih iPhone poskrbi, da se fotografirane vizitke samodejno shranijo v stike.

  Objavljeno: 10.3.2018 08:00več
 • WhatsApp pripravlja poslovne rešitve

  Priljubljena storitev trenutnega sporočanja, WhatsApp, je objavila načrte za prihod med poslovne uporabnike.

  Objavljeno: 7.9.2017 12:00več
 • Družabno omrežje s prepoznavo obraza

  Polygram je sveže družabno omrežje, ki ob branju objave spremlja obraz uporabnika in mu glede na zaznano reakcijo predlaga ustreznega smeška.

  Objavljeno: 26.8.2017 08:00več
 • Brezplačno učenje tujih jezikov z naročnino

  Priljubljena, doslej popolnoma brezplačna mobilna storitev učenja številnih tujih jezikov Duolingo uvaja naročnino. Duolingo plus, ki stane deset ameriških dolarjev na mesec, odstrani oglase in omogoči učenje brez spletne povezave.

  Objavljeno: 22.4.2017 10:00več
 • Kraja gesel s tipali v telefonih

  Raziskovalci univerze v Newcastlu so dokazali, da lahko spretno napisana zlonamerna koda, dovolj je menda že koda v Javascriptu na spletni strani, prestreže in dekodira vnos varnostnih gesel PIN zgolj z analizo podatkov, ki ji telefoni zbirajo s tipali, kot je na primer elektronski žiroskop.

  Objavljeno: 14.4.2017 01:00več
 • Apple pripravlja rešitve s povečano resničnostjo

  Direktor družbe Apple Tim Cook v zadnjih intervjujih namiguje, da bo tehnologija povečane resničnosti (Augmented Reality; AR) zelo pomembna za prihodnost računalniških mobilnih rešitev, posredno pa tudi za sam Apple. Toda doslej ni bilo povsem jasno, v kakšni obliki se bo povečana resničnost pojavila v Applovih izdelkih.

  Objavljeno: 9.11.2016 01:00več
 • WeChat prehitel Google

  Kitajski WeChat, o katerem smo pisali v oktobrski številki revije Monitor, je splavil dodatno storitev, ki spominja na napovedane Googlove aplikacije Instant Apps. Gre za majhne programe, ki uporabnikom aplikacije za neposredno sporočanje omogočajo, da določena (občasna) opravila izvedejo znotraj matičnega programa. WeChat bo uporabnike z njimi zadržal znotraj svojega programa, medtem ko bo posameznikom prihranjeno iskanje (ne tako nujnih) aplikacij na mobilnih tržnicah ter sprehajanje med njimi. Programi, ki delujejo brez prenosa in so praviloma namenjeni zgolj preprostim (beri: enkratnim) akcijam, so v prvi fazi na voljo razvijalcem. Širša splavitev storitve sledi v kratkem.

  Objavljeno: 2.11.2016 10:00več
 • Plačilo s fotografijo računa

  Ljubljanska kavarna Sputnik je prva restavracija, v kateri lahko izdan račun za naročeno hrano in/ali pijačo plačamo tako, da ga le slikamo s telefonom. Brezgotovinsko plačilo je omogočeno s pomočjo mobilne denarnice Hal mBills.

  Objavljeno: 14.9.2016 01:00več
 • Roparji z mobilno igro vabili žrtve v past

  Mobilna igra Pokemon Go je v nekaterih delih sveta prava uspešnica. Nabiranje simpatičnih zveri v digitalno obogatenem resničnem svetu je obnorela številne igralce v ZDA, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Medtem ko na evropski izid še čakamo, iz tujine prihajajo skrb vzbujajoče novice, ki kažejo, kako nevarno je lahko lokacijsko igranje. V enem izmed incidentov so roparji postavili Pokestop (lokacijo, kjer igralci nabirajo predmete v igri) ter čakali na nič hudega sluteče nabiralce Pokemonov, da so zašli v past. Oropane žrtve so dokaz, da sporočanje lokacije neznancem ni tako nedolžno, kot se sprva zdi. Nintendo in Niantic verjetno nista predvidela vseh težav, ki jih je s sabo prinesla njuna mobilna uspešnica. Morda so ravno dotične nevšečnosti razlog, zakaj obljubljene igre še ni v preostalem delu sveta.

  Objavljeno: 11.7.2016 09:00več
 • BMW-jeva informacijska avtomobilska prihodnost

  BMW je začel s polno paro uresničevati napovedano strategijo, po kateri naj bi v prihodnosti bistveno več vlagali v informacijske rešitve in inovacije povezane z avtomobili. V samo nekaj dneh so predstavili tri pomembne novosti, ki odpirajo nove možnosti za uporabo njihovih vozil.

  Objavljeno: 10.4.2016 01:00več
ph