Teme - google

 • Google Pixel 4 in ostale novosti

  Google je na posebnem dogodku predstavil dolgo pričakovani telefon Pixel 4, ob tem pa novi prenosnik Pixelbook Go, brezžične slušalke Pixel Buds ter zanimive novosti iz družine izdelkov za domačo rabo Nest.

  Objavljeno: 16.10.2019 16:00več
 • Google meni, da bodo igralne konzole odmrle

  Google za letošnji november pripravlja splavitev igralne platforme Stadia, ki bo omogočila igranje vrhunskih iger na »pretočni« (streaming) način - igra se bo v resnici izvajala v oblaku, ne na lokalnem računalniku. Še več, napovedujejo, da bo njihov igralni servis kaj kmalu celo bolj odziven od lokalnih iger.

  Objavljeno: 11.10.2019več
 • Waymo (Google) začenja s prevozom potnikov v samovozečih vozilih brez varnostnega šoferja

  Waymo, podjetje, ki je nastalo iz Googlovega projekta za samovozeča vozila, je svoje stranke obvestilo, da se jim lahko zgodi, da jim bo ustavilo vozilo, ki za krmilom ne bo imelo nobenega, tudi ne šoferja, ki je tam iz varnostnih razlogov.

  Objavljeno: 10.10.2019 13:00več
 • Googlov podizvajalec izkoriščal brezdomce za pridobivanje biometričnih podatkov

  Google je pred časom potrdil, da so po ameriških mestih iskali mimoidoče, ki bi bili pripravljeni gigantu predati biometrične podatke svojega obraza za 5 dolarjev v obliki darilnega bona. Te podatke koristijo za izboljševanje sistema za prepoznavo obrazov, uporabljenega na pametnih telefonih (konkretno telefonih Pixel 4).

  Objavljeno: 5.10.2019 07:08več
 • Huawei Mate 30 Pro v Evropi ne bo v prodaji, vendar ga lahko kupite – na Gearbestu. Če si upate.

  Poročali smo že, da je Huaweiev vrhunski telefon, ki premore eno najboljših strojnih oprem ta hip, »žrtev« trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, zato na njem teče le odprtokodni Android 10, Googlovih aplikacij in storitev pa ne premore. V Evropi zato ne bo naprodaj. Tudi slovenskim tehnološkim novinarjem ni dostopen, nekateri so ga videli le za kratek čas, na predstavitvi v Münchnu.

  Objavljeno: 2.10.2019 11:00več
 • Prvi pogled na Google Pixel 4

  V spletu so se pojavile prve fotografije (pravzaprav računalniško generirane slike – renderji) prihajajočega Googlovega telefona Pixel 4.

  Objavljeno: 1.10.2019 15:47več
 • Chrome OS z digitalnim pomočnikom

  Google je posodobil operacijski sistem Chrome OS s številnimi novimi zmožnostmi, med katerimi prevladuje digitalni pomočnik Google Assistant.

  Objavljeno: 29.9.2019 10:00več
 • Pravica do pozabe zgolj znotraj evropskih meja

  Evropsko vrhovno sodišče je pritrdilo Googlu, ki trdi, da pravica do pozabe ni globalna.

  Objavljeno: 24.9.2019 11:00več
 • Applova naročnina v Sloveniji, Googlova še ne

  Apple in Google sta splavila novi naročniški storitvi, ki obljubljata zimsko zalogo iger in aplikacij za prgišče evrov mesečno.

  Objavljeno: 24.9.2019 08:00več
 • Google bo v svojem spletnem iskalniku favoriziral originalne medijske vsebine

  Spletni velikan je napovedal spremembe algoritmov.

  Objavljeno: 16.9.2019 10:25več
ph