Teme - google

 • Ameriško tožilstvo s tožbo nad Google

  Po več kot letu dni napovedovanja je ameriško ministrstvo za pravosodje vložilo tožbo zoper Google zaradi domnevne zlorabe prevladujočega tržnega položaja. Ministrstvo pravi, da so v igri vse možnosti, tudi prisilno razkosanje podjetja. Podobno je na prelomu tisočletja grozilo tudi Microsoftu, a so se na koncu pogodili.

  Objavljeno: 21.10.2020 05:00več
 • Na Googlu nas po novem zanima - kaj so "regije"

  Google Trends je eno najuporabnejših orodij, saj s pregledom popularnosti iskalnih terminov skozi čas odkriva, kaj ljudje iščejo, s tem pa posredno, kaj ljudje razmišljajo. Ko je v sredo zvečer zaokrožila novica, da bo vlada ukrepe za boj proti koronavirusu vezala na barvo regij, so se ljudje množično odpravili na Google gledat, kje kakšna regija je.

  Objavljeno: 18.10.2020 05:00več
 • »Sami ste si krivi!« - sodnik je zavrnil zahtevo, naj Apple začasno spet dovoli prodajo Fortnite v svojih trgovinah z aplikacijami

  Apple in Epic Games sta trenutno sredi sodnega postopka, ki ga je slednji sprožil, ker mu ni bilo dovoljeno prodajati dodatkov za igro Fortnite mimo ustaljenega Applovega sistema plačevanja. Slednji seveda za seboj potegne 30% Applove provizije. Epic se je v nekem trenutku odločil, da bo temu rekel monopol, v nadgradnji igre uvedel svoje lastno plačevanje in s tem seveda zavestno sprožil Applovo »izključitev« iz trgovin AppStore (na telefonih, tablicah in Macih).

  Objavljeno: 16.10.2020 11:30več
 • Novosti v Google Maps/Zemljevidih

  Google je s svojo aplikacijo Maps (Zemljevidi) nesporni vodja na področju satelitske navigacije oz. satelitskega vodenja v svetu. Tudi zato, ker aplikaciji vedno znova dodaja nove in nove zmogljivosti. Tokratne novosti kombinirajo lokacijo in nadgrajeno resničnost v načinu Live View.

  Objavljeno: 15.10.2020 14:30več
 • Spodnji dom ameriškega kongresa tehnološke velikane označil za monopoliste

  Po dobrem letu preiskav je delovna skupina ameriškega kongresa ("house") štiri največja tehnološka podjetja obtožila izkoriščanja monopolnega položaja. Ključno je omeniti, da imajo v tem domu kongresa večino demokrati, zato ne gre za usklajeno dvostrankarsko ugotovitev.

  Objavljeno: 7.10.2020 10:26več
 • G Suite je po novem Google Workspace

  Google je predstavil prevetritev poslovne storitve G Suite, ta se po novem imenuje Google Workspace.

  Objavljeno: 6.10.2020 12:24več
 • Google Play Pass tudi pri nas

  Googlova naročniška storitev za aplikacije in igre na napravah Android je po novem na voljo tudi v Sloveniji.

  Objavljeno: 2.10.2020 14:27več
 • Google Chromecast naslednje generacije – z Google TV

  Google je predstavil nadgrajeno različico svoje pretočne napravice Chromecast, ki je nastajala pod razvojnim imenom Sabrina. Ta ima po novem uporabniški vmesnik (imenovan Google TV) in priložen daljinec.

  Objavljeno: 1.10.2020 12:00več
 • Ameriško ministrstvo za pravosodje naj bi drug teden vložilo tožbo proti Googlu

  Ameriška vlada se resno pripravlja na vložitev tožbe proti Googlu in vzpodbuja državne tožilce, naj se pridružijo, poroča Reuters. Tožba naj bi Google obtožila monopolnega ravnanja na področju spletnega iskalnika.

  Objavljeno: 30.9.2020 11:45več
 • Evropska unija bo menda odobrila Googlov nakup podjetja Fitbit

  Pred enim letom je Google napovedal nakup podjetje Fitbit, ki je eno izmed bolj uspešnih proizvajalcev pametnih ur oz. pametnih zapestnic. Evropska komisija se je nakup odločila temeljito preveriti. Kot kaže, so jo Googlovi odgovori pomirili.

  Objavljeno: 30.9.2020 11:00več