Teme - google

 • Android TV v porastu

  Google je predstavil nekaj novosti v svojem televizijskem operacijskem sistemu Android TV in se hkrati pohvalil, da ekosistem nezadržno raste.

  Objavljeno: 11.8.2020 09:00več
 • Bivši Googlov inženir, ki je ob prestopu v Uber s seboj odnesel tudi dokumentacijo o samovozečih avtomobilih, je obsojen na zaporno kazen

  Anthony Levandowski je bil eden od ustanovnih članov Googlove ekipe, ki je pred leti začela z razvojem tehnologije za samovozeče avtomobile in iz katere je kasneje nastalo podjetje Waymo. Leta 2016 je odšel iz podjetja, še pred tem pa je na svoj prenosnik prenesel preko 14.000 Googlovih dokumentov o omenjeni tehnologiji, nato pa ustanovil svoje podjetje Otto.

  Objavljeno: 10.8.2020 11:00več
 • Zaupni virtualni strežniki

  Google je predstavil novo storitev v okviru oblaka Google Cloud, ki povišuje varnost in zaupnost podatkov pri procesiranju v oblaku na novo raven. Zaupni virtualni strežniki (confidential virtual machines) ponujajo šifriranje podatkov oziroma virtualnih aplikacij med izvajanjem na fizičnih strežnikih.

  Objavljeno: 15.7.2020 12:00več
 • Javni razpis za »COVID aplikacije« bo trajal dva dni. »Naročnik pričakuje agilen pristop.«

  Ministrstvo za javno upravo naroča prilagoditev nemških aplikacij (za iPhone in telefone z Androidom) za sledenje okuženim z novim koronavirusom, ki sta objavljeni pod odprtokodnim licenčnim modelom, poleg tega pa naroča še odjemalsko aplikacijo za NIJZ. Ponudbe bodo zbirali do (te) srede ob 12h. Časa za oddajo ponudbe je torej dva dni.

  Objavljeno: 13.7.2020 09:00več
 • Google Maps v ZDA testno prikazuje cestne semaforje

  Google Maps (Zemljevidi) so danes najbolje uporabljana navigacija na svetu, tudi zato, ker je redno posodabljana in razvijana. Predvsem pa si je v gosto naseljenih mestih skorajda nemogoče zamisliti navigiranje brez prikaza zasedenosti cest. Američani bodo po novem v aplikaciji imeli na voljo tudi semaforje.

  Objavljeno: 12.7.2020 10:25več
 • Objavljene fotografije prihajajočih telefonov Google Pixel 5 in Pixel 5 XL

  V spletu so se pojavile fotografije (renderji) prihajajočih Googlovih telefonov Pixel 5 in Pixel 5 XL.

  Objavljeno: 8.7.2020 12:58več
 • Evropskega regulatorja močno zanima, kaj bo Google počel s podatki, ki so jih zajele pametne zapestnice Fitbit

  Poročali smo že, da je Google napovedal nakup podjetja Fitbit, ki je eden pomembnejših proizvajalcev pametnih zapestnic. Glede na to, da Googlu nikakor ne uspe resno zagnati svojega »urnega« operacijskega sistema Wear OS, se je zdel nakup, ki je vreden 2,1 milijarde dolarjev smiseln. Google bi pridobil uveljavljenega proizvajalca ustrezne strojne opreme. Kaj pa če gre pri nakupu v resnici za kaj drugega? Tako meni tudi evropski regulator.

  Objavljeno: 3.7.2020 14:00več
 • Nemška COVID aplikacija s tehnologijo Google in Apple zelo priljubljena

  Nemško aplikacijo za sledenje morebiti okuženim z novim koronavirusom, ki uporablja nove API vmesnike Apple (na iPhonu) in Google (Android), je v prvih 24 urah na telefone naložilo kar 6,5 milijona uporabnikov, poroča Reuters.

  Objavljeno: 17.6.2020 10:40več
 • 5000 dolarjev, ker ste s Chromom brskali v varnem načinu (Incognito mode)?

  Podjetni odvetniki v Kaliforniji so se spomnili, da bilo mogoče od mogočnega Googla izpuliti kar nekaj denarcev, in to na podlagi zaščite osebnih podatkov, na katere smo vedno bolj občutljivi. Vsem (Američanom?), ki so od 1. junija 2016 naprej kdajkoli uporabljali t.i. »Incognito mode« naj bi Google izplačal 5000 dolarjev. Podjetje naj bi bilo torej ob milijarde.

  Objavljeno: 11.6.2020 08:00več
 • Novi Google Chromecast naj bi imel nameščen Android TV

  Google Chromecast, izredno priljubljena in cenovno ugodna rešitev za predvajanje mobilnih vsebin na televizorju, bo, kot trenutno kaže, prerastel v pravi »android box«.

  Objavljeno: 8.6.2020 12:00več