Teme - google

 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Priprave na prehod iz Google Play Music v YouTube Music

  Google je pred kratkim napovedal opustitev storitve Google Play Music, sedaj pa se lahko uporabniki že prijavijo za prehod na YouTube Music.

  Objavljeno: 21.5.2020 11:14več
 • Ameriško pravosodje naj bi poleti vložilo obtožnico proti Googlu

  Wall Street Journal poroča, da naj bi ameriško pravosodno ministrstvo poleti vložilo protimonopolno tožbo zoper Google.

  Objavljeno: 17.5.2020 10:00več
 • Huawei molze kravo, ki še prinaša denar

  Huawei je predstavil nadgrajeno različico svojega (pred)zadnjega vrhunskega modela telefona P30 Pro New Edition. Telefon premore tudi Googlove storitve in aplikacije.

  Objavljeno: 15.5.2020 12:00več
 • Google opustil načrte za pametno mesto

  Googlovo podjetje Sidewalk Labs je opustilo načrte za razvoj pametnega mesta v kanadskem Torontu, ob tem je navedlo komplikacije, povezane s koronavirusom.

  Objavljeno: 8.5.2020 11:05več
 • Storitve v oblaku kljub epidemiji rastejo

  Medtem, ko je epidemija večini gospodarskih panog povzročila resne težave, ponekod tudi dramatičen padec prihodkov, ponudniki storitev v oblaku navajajo, da v teh časih beležijo zelo dobre ali celo rekordne rezultate. Epidemija je močno povečala povpraševanje po rešitvah za delo na daljavo, ki so seveda pogosto narejene kot oblačne storitve.

  Objavljeno: 6.5.2020 11:00več
 • Apple in Google prepovedala preverjanje lokacije pri beleženju stikov

  Pred časom smo pisali o tem, da nameravata Apple in Google funkcionalnost beleženja stikov z morebitno okuženimi s koronavirusom vgraditi v sam operacijski sistem (torej Apple v iOS, Google v Android) - pri tem bo prepovedano beleženje lokacije.

  Objavljeno: 5.5.2020 11:08več
 • Oglasno sporočilo

  Monitor Svet je še vedno naprodaj

  Posebna številka Monitorja z izbranimi prevodi tujih besedil je še vedno v prodaji. Vabimo vas, da svoj izvod kupite v naši spletni trgovini ali pa se naročite na Monitor, da bo izdaja Svet ena izmed trinajstih, ki jih boste prejeli v svoj fizični ali navidezni nabiralnik.

  Objavljeno: 14.4.2020več
 • Apple pravi, da se počasi prebujamo

  Tako kot ima podatke o navadah uporabnikov telefonov Google, jih ima tudi Apple. In njihovi podatki kažejo, da se svet počasi prebuja iz karantene.

  Objavljeno: 3.5.2020 10:00več
 • Dolgčas? Poigrajte se z Googlovimi živalmi v 3D!

  Na lanski konferenci I/O je Google najavil namero, da bo v svoj iskalnik vgradil razne predmete v nadgrajeni resničnosti (AR – Augmented Reality). Od takrat se je tja nakapljalo kar nekaj – 3D živali.

  Objavljeno: 2.5.2020 10:00več