Teme - google

 • Google Maps v ZDA testno prikazuje cestne semaforje

  Google Maps (Zemljevidi) so danes najbolje uporabljana navigacija na svetu, tudi zato, ker je redno posodabljana in razvijana. Predvsem pa si je v gosto naseljenih mestih skorajda nemogoče zamisliti navigiranje brez prikaza zasedenosti cest. Američani bodo po novem v aplikaciji imeli na voljo tudi semaforje.

  Objavljeno: 12.7.2020 10:25več
 • Objavljene fotografije prihajajočih telefonov Google Pixel 5 in Pixel 5 XL

  V spletu so se pojavile fotografije (renderji) prihajajočih Googlovih telefonov Pixel 5 in Pixel 5 XL.

  Objavljeno: 8.7.2020 12:58več
 • Evropskega regulatorja močno zanima, kaj bo Google počel s podatki, ki so jih zajele pametne zapestnice Fitbit

  Poročali smo že, da je Google napovedal nakup podjetja Fitbit, ki je eden pomembnejših proizvajalcev pametnih zapestnic. Glede na to, da Googlu nikakor ne uspe resno zagnati svojega »urnega« operacijskega sistema Wear OS, se je zdel nakup, ki je vreden 2,1 milijarde dolarjev smiseln. Google bi pridobil uveljavljenega proizvajalca ustrezne strojne opreme. Kaj pa če gre pri nakupu v resnici za kaj drugega? Tako meni tudi evropski regulator.

  Objavljeno: 3.7.2020 14:00več
 • Nemška COVID aplikacija s tehnologijo Google in Apple zelo priljubljena

  Nemško aplikacijo za sledenje morebiti okuženim z novim koronavirusom, ki uporablja nove API vmesnike Apple (na iPhonu) in Google (Android), je v prvih 24 urah na telefone naložilo kar 6,5 milijona uporabnikov, poroča Reuters.

  Objavljeno: 17.6.2020 10:40več
 • 5000 dolarjev, ker ste s Chromom brskali v varnem načinu (Incognito mode)?

  Podjetni odvetniki v Kaliforniji so se spomnili, da bilo mogoče od mogočnega Googla izpuliti kar nekaj denarcev, in to na podlagi zaščite osebnih podatkov, na katere smo vedno bolj občutljivi. Vsem (Američanom?), ki so od 1. junija 2016 naprej kdajkoli uporabljali t.i. »Incognito mode« naj bi Google izplačal 5000 dolarjev. Podjetje naj bi bilo torej ob milijarde.

  Objavljeno: 11.6.2020 08:00več
 • Novi Google Chromecast naj bi imel nameščen Android TV

  Google Chromecast, izredno priljubljena in cenovno ugodna rešitev za predvajanje mobilnih vsebin na televizorju, bo, kot trenutno kaže, prerastel v pravi »android box«.

  Objavljeno: 8.6.2020 12:00več
 • Apple in Google objavila vmesnik za sledenje stikom

  Glavna igralca na področju pametnih telefonov sta že pred časom napovedala sodelovanje za sledenju (morebiti okuženim) stikom v času koronavirusa, sedaj pa sta objavila ustrezen programski vmesnik (API).

  Objavljeno: 22.5.2020 10:07več
 • Priprave na prehod iz Google Play Music v YouTube Music

  Google je pred kratkim napovedal opustitev storitve Google Play Music, sedaj pa se lahko uporabniki že prijavijo za prehod na YouTube Music.

  Objavljeno: 21.5.2020 11:14več
 • Ameriško pravosodje naj bi poleti vložilo obtožnico proti Googlu

  Wall Street Journal poroča, da naj bi ameriško pravosodno ministrstvo poleti vložilo protimonopolno tožbo zoper Google.

  Objavljeno: 17.5.2020 10:00več
 • Huawei molze kravo, ki še prinaša denar

  Huawei je predstavil nadgrajeno različico svojega (pred)zadnjega vrhunskega modela telefona P30 Pro New Edition. Telefon premore tudi Googlove storitve in aplikacije.

  Objavljeno: 15.5.2020 12:00več