Teme - chrome

 • Brskalniki na osnovi Chromium 3-4× počasnejši na Windows 10 kot na Windows 7?

  Razvojalci brskalnika Vivaldi, ki ima kot osnovo odprtokodni Chromium (tako kot to velja tudi za Chrome, Opera in kmalu tudi Edge) so ugotovili, da ima Okenska varnostna zaščita Control Flow Guard (CFG) zelo negativen vpliv na delovanje brskalnika v Windows 10. Po njihovih meritvah lahko določeni testni paketi/programi na Windows 10 tečejo nekajkrat počasneje kot na Windows 7. Yngve Pettersen omenja test, ki je na Windows 7 tekel le 20 minut, na Windows 10 pa celih 100 minut.

  Objavljeno: 5.5.2019več
 • Microsoftov brskalnik Edge na osnovi jedra Chromium

  Microsoft je že lani decembra najavil, da bo opustil lastno jedro za spletni brskalnik in namesto tega v svojem brskalniku Edge uporabil odprtokodno jedro Chromium, ki je tudi osnova za Googlov Chrome, Opero in nekatere druge brskalnike. Zdaj je objavil tudi prvo delujočo in javno dosegljivo preizkusno različico novega brskalnika Edge, ki je sprva namenjena predvsem razvijalcem. Kasneje bo sledila širša javna preizkusna faza, preden bo objavljena končna koda.

  Objavljeno: 9.4.2019 13:00več
 • Bo v Chromu onesposobljeno blokiranje oglasov?

  Pri Googlu razmišljajo, da bi spremenili programski vmesnik (API), na katerega se zanašajo dodatki za blokiranje oglasov.

  Objavljeno: 25.1.2019 09:00več
 • Najbolj brano v letu 2018 #19/20 - Je Microsoft obupal nad brskalnikom Edge?

  Portal Windows Central poroča, da Microsoft razvija nov spletni brskalnik, ki bo nadomestil nikoli uspešni Edge.

  Objavljeno: 4.12.2018 12:00več
 • Brskalnik Chrome prihaja na Okna s procesorjem ARM

  Operacijski sistem Windows od nedavnega deluje tudi na računalnikih s procesorji ARM, vendar so tam uporabniki prikrajšani za uporabo brskalnika Chrome, saj morajo namesto tega uporabljati vgrajeni brskalnik Microsoft Edge.

  Objavljeno: 25.11.2018 20:00več
 • Ne pozabimo: Chrome privzeto pošilja vsebino obiskanih strani Googlu

  Ko z brskalnikom gledamo v svoj elektronski predal, še zlasti če gre za ponudnika varnih predalov, denimo ProtonMail, bi pričakovali, da brskalnik vsebine ne deli naokoli. Toda s Chromom to ni vedno res. Kadar ima Chrome vključeno možnost avtomatičnega prevoda strani – četudi tega ne storimo – Chrome podatke sproti pošilja Googlu.

  Objavljeno: 21.11.2018 05:00več
 • Google proti Microsoftu

  Google je predstavil napravo Pixel Slate, s katero bo neposredno konkuriral Microsoftu in tablici / računalniku Surface.

  Objavljeno: 10.10.2018 10:00več
 • Microsoft bi ZARES rad, da uporabljamo brskalnik Edge

  Microsoftovi zlati brskalniški časi, ko je velika večina sveta uporabljala Internet Explorer (IE), so že davno minili. Vmes je tržni delež IE zelo padel, vzpela sta se Firefox in predvsem Chrome, Microsoft pa se že nekaj let (od leta 2015, ko je bil splavljen Windows 10) trudi z »nečim popolnoma novim« - brskalnikom Edge.

  Objavljeno: 14.9.2018 12:00več
 • Spletne strani brez HTTPS so po novem »ne varne«, pravi Chrome

  Kot smo že pisali, ima Google strogo časovnico, ki določa strategijo označevanja spletnih strani z in brez podpore šifriranju (HTTPS). Od torka je tako na voljo Chrome različica 68, ki spletne strani, ki ne podpirajo šifriranega prenosa podatkov, označuje kot »ne varne« (Not secure).

  Objavljeno: 26.7.2018 12:00več
 • Chrome zaradi popravka za Spectre 10 odstotkov požrešnejši

  Eden glavnih očitkov Chromu je njegova požrešnost, saj načeloma porabi več pomnilnika od konkurence. Zato ni zanemarljiva Googlova napoved, da je v novi verziji Chrome 67 še za 10-13 odstotkov požrešnejši. Razlog je ranljivost Spectre v procesorjih, ki je terjala prilagoditve programske opreme, med drugim tudi Chroma.

  Objavljeno: 17.7.2018 05:00več
ph