Teme - google

 • Android Q na prvem testu

  Google je izdal prvo beta različico mobilnega operacijskega sistema Android Q.

  Objavljeno: 14.3.2019 20:00več
 • Google izboljšuje pogovore z digitalnimi pomočniki

  Google je predstavil niz izboljšav, ki omogočajo bolj naravno pogovarjanje z digitalnimi pomočniki in hkrati povečujejo uporabnost tovrstnih naprav. Novost je zdaj na voljo za digitalne pomočnike z zaslonom, kot so Google Home Hub, Lenovo Smart Display, JBL Link View in LG XBOOM AI ThinQ WK9, je funkcija nenehnega pogovarjanja (continued conversation).

  Objavljeno: 10.3.2019 08:00več
 • Predsedniška kandidatka Elizabeth Warren želi razdeliti Amazon, Facebook in Google

  Ameriška senatorka Elizabeth Warren je na shodu v okviru svoje kampanje za predsedniško mesto v ZDA napovedala, da se bo v primeru izvolitve zavzela za razdelitev tehnoloških velikanov Amazon, Facebook in Google na manjše neodvisne družbe. Po njenem mnenju so te družbe že zdavnaj postale finančno premočne, s svojimi prevzemi, združitvami in drugimi dejanji pa škodijo svobodni konkurenci na trgu, ne samo informacijskih tehnologij. Hkrati z razdelitvijo se bo zavzela tudi za revizijo in preobrat nekaterih po njenem mnenju monopolističnih prevzemov ter združitev opravljenih v zadnjih letih.

  Objavljeno: 9.3.2019 08:00več
 • Googlov Asistent bo kmalu … robot?

  Googlov Asistent danes gostuje v pametnih zvočnikih in mobilnih telefonih, a ga v prihodnje lahko pričakujemo tudi v drugih tipih naprav, celo robotih. Po pisanju portala Patently Mobile, ki budno spremlja patentne vloge in odobritve, je Google nedavno dobil potrditev patenta za robota, ki bo vseboval Asistentovo tehnologijo razpoznave govora, umetne inteligence in drugih funkcij za pametni dom, a še mnogo drugih funkcij, ki bodo ustvarile mobilnega domačega pomočnika.

  Objavljeno: 5.3.2019 01:00več
 • Google je uporabnikom »pozabil« povedati, da ima njihov varnostni sistem Nest vgrajen mikrofon…

  Google je uporabnike svojega varnostnega sistema Nest Guard pred kratkim obvestil, da je na voljo programska nadgradnja, ki bo omogočala uporabo sistema Google Assistant. Uporabniki bodo lahko (če bodo tako želeli) svoj varnostni sistem vklopili z glasovnim ukazom, z glasom pa bodo lahko dostopali tudi do drugih zmogljivosti Google Assistant.

  Objavljeno: 22.2.2019več
 • Google z obogatenimi zemljevidi

  Google pripravlja obogateno različico aplikacije Maps, ki bo namenjena predvsem pešcem.

  Objavljeno: 12.2.2019 07:00več
 • Googlove novosti za uporabnike s posebnimi potrebami, morda pa tudi vse ostale

  Google je začel z postopno uvedbo dveh novih aplikacij za Android, namenjenih pretežno ljudem, ki imajo težave s sluhom, a znajo biti še kako priročne tudi za marsikoga drugega.

  Objavljeno: 7.2.2019 10:00več
 • Google mora Franciji plačati 50 milijonov evrov zaradi kršitev GDPR

  Francoski informacijski pooblaščenec CNIL je Googlu naložil 50 milijonov evrov kazni, ker podjetje v Franciji krši evropsko direktivo o varovanju osebnih podatkov GDPR. Google uporabnikom ni zagotovil preglednih in razumljivih informacij o svoji politiki obdelave osebnih podatkov. Uporabniki niso imeli enostavnega načina poiskati pomembnih informacij, kot so namen zbiranja in obdelave podatkov, trajanje hrambe podatkov in vrste podatkov, ki se uporabljajo za personalizacijo prikazanih oglasov.

  Objavljeno: 22.1.2019 05:00več
 • Google z nakupom resneje med pametne ure!

  Google je opravil nov, večji nakup. Za 40 milijonov ameriških dolarjev si je spletni velikan privoščil tehnologijo pametnih ur proizvajalca Fossil.

  Objavljeno: 18.1.2019 08:00več
 • Novosti naslednjega Androida

  Spletna skupnost XDA Developers se je polastila zgodnje različice mobilnega operacijskega sistema Android Q in razkrila prve novosti.

  Objavljeno: 17.1.2019 09:00več
ph