Teme - google

 • Google Translate podpira slikovno prevajanje v več kot 100 jezikih, tudi v slovenščino

  Google je predstavil novo različico telefonske aplikacije Google Translate, s katero so podprli kar 60 novih jezikov. Med temi je zdaj v polni zasedbi tudi slovenščina. Uporabniki telefonov z Androidom oziroma iOS lahko zatorej preprosto fotografirajo besedilo v enem od podprtih jezikov in sprožijo razpoznavo besedila ter prevod v naš jezik. Seveda velja tudi obratno. Kot vir zdaj lahko izberemo enega od 88 jezikov, prevod pa zna prevajalnik opraviti v več kot 100 jezikov.

  Objavljeno: 11.7.2019 13:00več
 • Amazon in Google sta zakopala bojno sekiro na področju pretočnih storitev

  Po skoraj letu in pol razhajanj in sporov na področju ponujanja storitev za predvajanje pretočnih vsebin na svojih strojnih napravah sta Amazon in Google vendarle našla skupni jezik. S tem bodo kupci na obeh platformah lahko brez omejitev spremljali storitve iz drugega tabora.

  Objavljeno: 10.7.2019 09:00več
 • Iz trgovine Play odstranjena goljufiva aplikacija »Samsung firmware update«

  Google je iz svoje trgovine z aplikacijami odstranil aplikacijo, ki je uporabnikom ponujala prenos sistemskih nadgradenj za Samsungove telefone, ob kopici oglasov in – za 35 dolarjev.

  Objavljeno: 6.7.2019več
 • Prihajajoče novosti v mobilnem Google Photos

  David Lieb, vodja razvoja Googlove aplikacije Photos je na Twitterju v pogovoru z uporabniki razkril, kakšni so razvojni načrti za ta izredno priljubljen servis, ki je izšel iz propadlega projekta Google+:

  Objavljeno: 4.7.2019 15:00več
 • Posebno oblikovano sporočilo iMessage je lahko iPhone tako onesposobilo, da je bil potrebno brisanje

  Raziskovalka Googlovega projekta Zero, Natalie Silvanovich, je sporočila podrobnosti o varnostni luknji, ki jo je odkrila v Applovem operacijskem sistemu iOS in je bila zakrpana z različico 12.3, v maju.

  Objavljeno: 4.7.2019več
 • Googlova Fuksija živi!

  Že od leta 2016 pišemo o tem, da nekje v Googlovih globinah živi projekt novega operacijskega sistema, ki naj bi nekoč (morda) zamenjal Android in/ali morda tudi ChromeOS. O projektu Fuchsia so pri Googlu nekaj več povedala tudi na zadnji konferenci I/O. Sedaj so v svet splavili še spletno stran www.fuchsia.dev.

  Objavljeno: 2.7.2019 12:00več
 • Googlov reCAPTCHA v3 ve veliko o nas

  Google se trudi, da bi razlikovanje med ljudmi in stroji na internetu poenostavil, da bi bilo za ljudi manj nadležno, a hkrati nam s tem krade čedalje večje koščke zasebnosti. Zloglasni CAPTCHA, ki je namenjen potrjevanju človeškosti obiskovalca, je včasih terjal označevanje, ali je na fotografiji most, avtomobil, prehod za pešce, hidrant itd. Danes se čedalje pogosteje pojavlja naslednja generacija CAPTCHA, ki zgolj zahteva, da kliknemo na polje pred napisom Nisem robot. Spletna stran iz načina klika (čas, premikanje kurzorja, zakasnitev, druge aktivnosti) precej natančno ugotovi, ali smo res človek. O tem smo pisali tudi že v naši reviji.

  Objavljeno: 29.6.2019 11:00več
 • Objavljeno: 21.6.2019 12:00več
 • Spletni brskalniki ne želijo oglasov in sledenja

  Na odprtokodnem Chromiumu osnovani spletni brskalniki grozijo z odcepitvijo od Googlovega projekta, če spletni velikan ne bo dovoljeval blokiranja oglasov in sledenja.

  Objavljeno: 14.6.2019 07:00več
 • Google ukinja sinhronizacijo storitev Drive in Photos

  Google spreminja delovanje oblačnih storitev Drive in Photos in ukinja samodejno sinhronizacijo fotografij in video posnetkov med njima.

  Objavljeno: 13.6.2019 08:00več
ph