Teme - garmin

 • Google Maps tudi brez podatkovne povezave

  Tisti, ki smo že pred leti (še na Blackberijih!) preizkusili takrat novo aplikacijo, Googlove Zemljevide, smo takoj ugotovili, da je to prihodnost zemljevidov, pa tudi navigacije. Takoj po tem so nam potrdile tudi borze, kjer so delnice tradicionalnih navigacijskih podjetij, kot je Garmin, strmoglavile. Googlovi zemljevidi so pač toliko boljši, lepši in uporabnejši od klasičnih »garminov«, da to ni prav nič čudno. Le eno slabost imajo – za vse to kar znajo, potrebujejo stalno povezavo v internet, kar danes še vedno ni popolnoma samoumevno, sploh ne v revnejših delih sveta.

  Objavljeno: 11.8.2016več
 • Nov val pametnih ur in zapestnic

  Pred nami je novi val pametnih ur in zapestnic. V roku le nekaj dni so svoje nove modele predstavili Garmin, Fossil, Polar, za nameče pa pričakujemo tudi novo generacijo ur od Samsunga. Poudarke je predvsem na dodatnih tipalih za merjenje srčne utripa, ki ga vsi po vrsti zdaj merijo tako kot Apple Watch – na zapestju.

  Objavljeno: 24.10.2015 01:00več
 • Garmin z merjenjem srčnega utripa

  Garmin se je spajdašil s tajvanskim proizvajalcem elektronike. Plod sodelovanja z Mio Technology je tekaška ura Forerunner 225. Gre za prvi Garminov izdelek, ki samostojno meri srčni utrip. Poleg optičnega tipala za merjenje srčnega utripa, je ura opremljena z obveznim GPSom ter merilnikom pospeška, ki uporabniku sporoča razdaljo ter tempo brez ločenega pripomočka. Med drugimi aktivnostmi zna Forerunner 225 nosilcu šteti korake, prikazati premagano razdaljo, porabljene kalorije ter spremljati spanec. V kolikor ura zazna predolgo nedejavnost, uporabnika o njej opozori. Vodoodporna ura (do 50 metrov globine) bo za tristo ameriških dolarjev na voljo še v tej polovici leta.

  Objavljeno: 13.5.2015 01:00več
 • Projicirna navigacija

  Nekateri modeli sodobnih avtomobilov so začeli voznike razvajati s t. i. prikazovalniki informacij, ki svoje podatke projicirajo na vetrobransko steklo. V podjetju Garmin, ki je specialist za navigacijske naprave, pa so zamisel povzeli in uporabili na področju avtomobilske navigacije. V praksi nas je rešitev pustila mešanih občutkov.

  Objavljeno: 26.11.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Garmin na vetrobranskem steklu

  Garmin je predstavil zanimivo napravo za navigacijo v avtomobilu. Garmin HUD je napravica, ki se položi na armaturno ploščo, od koder nato v (bluetooth) navezi s telefonom (Android, iOS, Windows Phone 8) in poljubno Garminovo aplikacijo (Navigon, StreetPilot) na vetrobransko steklo projicira podatke, potrebne za usmerjanje na poti. Med informacijami, ki so vidne tako podnevi kot ponoči, ne da bi nam bilo treba odmakniti pogled s ceste, najdemo obvestila o zavojih, razvrščanje v križiščih, omejitve hitrosti in čas prihoda na cilj. Garminov izum nam po potrebi ustreže tudi z glasovnimi navodili. Vse našteto nam bo za 130 ameriških dolarjev na voljo že letos poleti. 

  Objavljeno: 10.7.2013 05:00več
 • Garmin z Androidom

  Navigacijski gigant Garmin je predstavil ročno GPS napravo Monterra. Gre za poroko Garminove navigacijske tehnologije z Googlovim operacijskim sistemom Android. Naprava je videti kot pametni telefon srednjega razreda. Ima štiri palce velik zaslon, občutljiv za dotik in dobro viden tudi na soncu, 8 MP kamero ter 6 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti s pomnilniškimi karticami micro SD.

  Objavljeno: 25.6.2013 05:00več
 • Žepni sopotnik

  Ob omembi naprav GPS večina uporabnikov najprej pomisli na tiste, ki nas vodijo pri vožnji avtomobila (ali drugega prevoznega sredstva). A prvi navigatorji GPS, ki so se pred leti pojavili za domače uporabnike, so bili ročni navigatorji, namenjeni povsem drugačni rabi. Garminov novi model Dakota 20 izhaja iz teh pohodniških logov.

  Objavljeno: 24.11.2009 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Garminova evolucija

  Garmin se je pri nas dobro uveljavil predvsem na račun kakovostnih in podrobnih zemljevidov, imenovanih Adria Route. A čas beži, konkurenca pa jih je pri omenjenih zemljevidih že povsem dohitela. Je nova generacija Garminove navigacije še vedno v vrhu?

  Objavljeno: 27.10.2009 | Kategorija: Preizkusiveč