Teme - pametna ura

 • Pametne ure bi lahko omogočile zgodnjo detekcijo bolezni COVID-19

  Najnovejši raziskavi, ki sta jih opravili na kalifornijski univerzi Stanford in v eni najstarejši ameriških bolnišnic Mount Sinai, kažeta na to, da bi lahko pametne ure in celo nekatere športne zapestnice uporabili kot pripomočke za zgodnjo detekcijo okužb s koronavirusom. Obe raziskavi razkrivata tesno korelacijo med drobnimi spremembami zaznanih pri meritvah srečnega utripa, ki ga nudijo boljše pametne ure, in kasneje pozitivno potrjenimi okužbami.

  Objavljeno: 19.1.2021 07:00več
 • Honor pripravlja pametno uro in nove tablice

  Honor, hčerinska znamka Huaweija, bo v kratkem predstavila novo pametno uro in dve novi tabilci.

  Objavljeno: 20.8.2020 15:18več
 • Oppo z očitno kopijo Apple Watch

  Pred kratkim so pri Oppo napovedali pametno uro, sedaj pa so pokazali tudi prvo fotografijo bodoče nosljive naprave.

  Objavljeno: 30.1.2020 11:46več
 • Suunto po novem (tudi) z Google Wear OS

  Suunto, eden ključnih proizvajalcev športnih ur (še iz časov, ko se te niso trudile biti tudi »pametne«), je na sejmu CES prikazal uro, na kateri teče Googlov »urni« operacijski sistem Wear OS.

  Objavljeno: 8.1.2020 15:00več
 • Stanford je objavil rezultate raziskave srčnega utripa z urami Apple Watch

  Znamenita univerza Stanford je leta 2017 v sodelovanju z družbo Apple odprla raziskavo povezano z meritvami srečnega utripa s pomočjo pametnih ur Apple Watch. Zdaj so objavili rezultate, ki so zelo spodbudni.

  Objavljeno: 19.11.2019 06:00več
 • Tudi Facebook se je zanimal za Fitbit, ki ga je na koncu kupil Google

  Kot smo že poročali, se je Google zanimal za nakup Fitbit, podjetja, ki izdeluje pametne zapestnice in ure, nekaj dni kasneje pa je bil nakup tudi sklenjen. Za 2,1 milijarde dolarjev. Toda kupec bi prav lahko bil tudi – Facebook.

  Objavljeno: 2.11.2019več
 • Ali lahko pričakujemo pametne ure Pixel Watch?

  Reuters poroča, da je Googlovo matično podjetje Alphabet podalo ponudbo za nakup podjetja Fitbit, ki je bilo eden izmed pionirjev na področju pametnih zapestnic.

  Objavljeno: 29.10.2019 13:00več
 • Oglasno sporočilo

  Huawei Watch GT 2: Več avtonomije, več beleženja in klici!

  Huawei je v Münchnu predstavil naslednjo generacijo pametnih ur Watch GT 2 s čipom Kirin A1. Odlikuje ga nizka poraba, zato ura nudi neprimerljivo trajanje baterije, poleg dodatnih športnih načinov, funkcije predvajanja glasbe ter možnosti telefonskih razgovorov preko povezave Bluetooth. Z brezmejnim zaslonom nudi nadgrajeno uporabniško izkušnjo, na voljo pa bo v dveh velikostih: premera 46 ali 42 mm.

  Objavljeno: 30.9.2019 13:07več
 • Pametne ure Apple Watch odslej uradno tudi v Sloveniji

  Od petka 19. julija bo v Telekomu Slovenije mogoče kupiti Applove priznane pametne ure Apple Watch. V prodaji bosta modela Apple Watch Series 4 in sicer v različici »GPS«, kar pomeni, da za zdaj v prodaji ne bo modelov, ki se lahko neposredno povežejo v internet prek omrežja LTE.

  Objavljeno: 17.7.2019 08:00več
 • Pametna ura prihodnosti, ki je lahko tudi telefon ali tablica

  IBM meni, da bomo nekega dne zaslone pametnih naprav zlagali in prepogibali kot kos papirja. Ne samo čez polovico, ampak večkrat in tako po potrebi lahko bistveno povečali površino zaslona. Svojo zamisel so pred temi leti celo podali kot vlogo za pridobitev patenta, ki jim je bil zdaj odobren.

  Objavljeno: 9.7.2019 12:00več