Teme - Gmail

 • Gmail dobiva pomoč umetne inteligence

  Google je začel tehnologijo umetne inteligence za pregledovanje pravopisa iz programa Docs počasi seliti tudi v priljubljeni spletni odjemalec za elektronsko pošto Gmail. Umetna inteligenca bo kmalu znala samodejno popravljati najbolj pogoste napake že med tipkanjem besedila elektronskih spočil na način, ki je precej boljši in zanesljiv od današnjih algoritmov za črkovanje.

  Objavljeno: 22.8.2019 08:00več
 • Google z dinamično elektronsko pošto

  Googlova dinamična elektronska pošta bo uporabnikom spletnega odjemalca Gmail na voljo 2. julija.

  Objavljeno: 11.6.2019 08:00več
 • Google na Androidu omogočil preklic poslane pošte

  Google je v zadnji posodobitvi odjemalca elektronske pošte Gmail (8.7) na Androidu omogočil preklic že poslanega sporočila.

  Objavljeno: 22.8.2018 08:00več
 • Tujci nam berejo Gmail sporočila

  Google je razkril, da do elektronske pošte uporabnikov Gmaila dostopajo razvijalci s storitvijo povezanih aplikacij.

  Objavljeno: 4.7.2018 15:00več
 • Prenova Gmaila prinaša sporočila, ki se sama uničijo

  Gmail dobiva prenovo, ki pa ne bo le vizualna, temveč bo prinesla nekaj novih funkcij. Med njimi je zelo zanimiva možnost časovno omejenih sporočil, ki se uničijo po določenem času po odprtju.

  Objavljeno: 17.4.2018 05:00več
 • Gmail dobiva novo podobo in zmožnosti

  Sodeč po informacijah iz številnih virov, Google pripravlja temeljito prenovo za svojo priljubljeno poštno storitev Gmail. To bo prva večja prenova poštnega spletnega odjemalca v zadnjih letih, po tem ko so še ne tako davno temeljito prenovili aplikacije za mobilne telefone.

  Objavljeno: 13.4.2018 20:00več
 • Google bo blokiral JavaScript priponke

  Najbolj priljubljena poštna storitev na planetu Gmail s 13. februarjem ne bo več sprejemala JavaScript priponk. Ob prejemu datoteke s pripono .js bomo podobno kot v primeru priponk .exe, .msc in .bat deležni zgolj sporočila, da je bila vsebina zaradi varnostnih razlogov blokirana. Pomagalo ne bo niti maskiranje JavaScripta v paketne oblike .zip, .tgz, .gz ali .bz2. Google uporabnikom svetuje, da se za dostavo poslej prepovedanih priponk uporabniki poslužijo oblačne shrambe Drive.

  Objavljeno: 26.1.2017 08:00več
 • Gmail na kitajskem blokiran na nivoju IP

  Na Kitajskem so pred prazniki začeli z novimi blokadami spletnih strani; tokrat na nivoju IP številk blokirajo Googlovo spletno pošto Gmail. Promet do omenjene spletne strani sicer poteka preko Hong Konga, a so IP naslovi, ki jih poda sistem DNS, blokirani na usmerjevalnikih, ki so hrbtišče kitajskega spleta.

  Objavljeno: 29.12.2014 08:00več
 • Googlov Inbox se razvija

  Z novim pogledom na elektronsko pošto, kot si je mogoče predstavljati sistem Inbox, ima Google še velike načrte, saj se razvoj nikakor še ni končal. Izdelku, ki smo ga pri Monitorju preizkusili v zadnji številki, bodo namreč dodali podporo tudi za konkurenčne spletne brskalnike, govori se o podpori več poštnim predalom… Morda najbolj zanimiva je obljubljena možnost »preklica sporočila«, ki bo menda vgrajena tako v spletno različico, kot tudi v aplikaciji za Android in iOS. Ni čisto jasno kako točno bo delovala, zelo verjetno pa podobno kot deluje dodatek za Gmail iz zavihka Labs, ki oddajo sporočila zakasni za deset sekund in s tem omogoči še pravočasen »preklic« oddaje morebiti zatipkanega sporočila.

  Objavljeno: 8.12.2014 11:00več
 • Uporabna novost v mobilnem Gmailu

  Google je v zadnji nadgradnji mobilne aplikacije Gmail dodal zmogljivost, ki je v spletni različici te elektronske pošte prisotna že dalj časa – povezovanje z dokumenti na Google Drive. Po novem lahko sporočilom zelo enostavno pripenjamo datoteke iz te datotečne shrambe v oblaku, ravno tako pa jih lahko tja tudi shranjujemo.

  Objavljeno: 25.7.2014 13:00več