Teme - e-pošta

 • Microsoft v Office 365 uvaja rešitev za verige »reply to all«

  Verjetno smo bili že vsi kdaj »tarča« elektronskih sporočil, ki so bile posledica neukega uporabnika, ko je namesto »Odgovori« stisnil »Odgovori vsem«. Microsoft se sedaj trudi, da bi take poplave omejil.

  Objavljeno: 12.5.2020 13:00več
 • Čez 11.000 Microsoftovih zaposlenih v verigi "reply-all"

  Vsi se kdaj jezimo, ko se znajdemo v mreži elektronske pošte, kjer nevešči uporabniki uporabljajo »reply-all« in odgovarjajo vsem na predolgem spisku.

  Objavljeno: 25.1.2019 11:00več
 • Šifriranje e-pošte s PGP in S/MIME ni varno

  Raziskovalci so ugotovili, da ima priljubljeno orodje za šifriranje elektronske pošte PGP (Pretty Good Privacy) in S/MIME tako resno varnostno ranljivost, da ob zlorabi napadalcu omogoča dešifriranje in prebiranje sporočil, tako novih kakor preteklih. Sebastian Schinzel z Univerze v Münstru, ki je med odkritelji ranljivosti, svetuje takojšnje prenehanje uporabe teh orodij. Več informacij bodo posredovali jutri. Tudi EFF, ki je preveril avtentičnost navedb, svetuje odpoved dodatkoma, dokler ne bo znanih več informacij.

  Objavljeno: 14.5.2018 13:00več
 • Gmail dobiva novo podobo in zmožnosti

  Sodeč po informacijah iz številnih virov, Google pripravlja temeljito prenovo za svojo priljubljeno poštno storitev Gmail. To bo prva večja prenova poštnega spletnega odjemalca v zadnjih letih, po tem ko so še ne tako davno temeljito prenovili aplikacije za mobilne telefone.

  Objavljeno: 13.4.2018 20:00več
 • Google vnaša svežino v elektronsko pošto in trenutna sporočila

  Elektronska pošta in trenutna sporočila sta razmeroma stari tehnologiji, ki izgubljata pomen na račun družabnih omrežij ter drugih komunikacijskih poti. Toda Google meni, da lahko z novostmi tudi na teh področjih naredimo korak naprej.

  Objavljeno: 14.2.2018 01:00več
 • Elektronska pošta z umetno inteligenco

  Astro je nov odjemalec za elektronsko pošto, ki uporablja umetno inteligenco za razvrščanje pošte po pomembnosti in opozarjanje uporabnikov na pomembna sporočila. Program ima vgrajenega pomočnika Astrobot, ki uporabnikom pomaga v prebijanju skozi vsakodnevno množico elektronskih sporočil.

  Objavljeno: 13.3.2017 01:00več
 • Pametni nabiralnik v Windows 10

  Privzeti odjemalec elektronske pošte v operacijskem sistemu Windows 10 je bogatejši za pametni nabiralnik v maniri mobilnega Outlooka s sistemov iOS in Android. Namizna aplikacija Mail & Calendar nas po novem spremlja in beleži, kaj beremo in na katera sporočila odgovarjamo. Izsledke s pridom uporabi v zmožnosti Focused Inbox, kjer poslej zbira pomembnejšo korespondenco, medtem ko drugo prejeto pošto program arhivira pod zavihek Other. Pri delu mu lahko pomagamo z ročnim označevanjem sporočil. Funkcionalnost bo najprej na voljo uporabnikom Office 365 in Outlook računov, kasneje tudi ostalim.

  Objavljeno: 23.2.2017 11:00več
 • Umrl je izumitelj e-pošte

  V 74. letu je umrl Ray Tomlinson, oče elektronske pošte. Elektronski način izmenjave sporočil, ki jih lahko pošiljamo prek omrežja na druge računalnike, je izumil davnega leta 1971. Med ostalim je bil prvi, ki je uporabil znak @ za ločevanje uporabniškega imena in domenskega naslova.

  Objavljeno: 7.3.2016 01:00več
 • NASA v vesolje poslala - izvijač

  Ameriška vladna agencija NASA astronavtom v vesolje dodatno opremo in izdelke običajno pošlje s posebnimi oskrbovalnimi leti. Preizkušeni način je dolgotrajen, zato astronavti na naročeno robo čakajo tudi po več mesecev. Tovrstnih težav bo kmalu konec, čudodelna rešitev se skriva v uporabi 3D tiskalnika. Ko si je poveljnik mednarodne vesoljske postaje Barry Wilmore nedavno zaželel poseben izvijač, so z Zemlje v vesolje poslali zgolj načrte zanj. Izvijač je Wilmore natisnil s 3D tiskalnikom in se vpisal v zgodovino, saj gre za prvi (fizični) predmet, ki smo ga z našega planeta v vesolje poslali po elektronski pošti.

  Objavljeno: 22.12.2014 07:00več
 • Googlov osebni nabiralnik

  Pri Googlu so izdelali novo mobilno aplikacijo (Android, iOS) in spletno storitev, s katero nameravajo predrugačiti način dela z elektronsko pošto. Inbox by Gmail, ki za zdaj podpira le Googlovo poštno storitev, ob prvem zagonu do obisti prečeše posameznikov nabiralnik in sporočila razdeli v skupine. Grupiranje po vrstah sporočil je dopolnjeno s podatki s spleta. Tako nam sporočilo z rezervacijo letalske vozovnice postreže s svežimi informacijami o letu, elektronska pošta z naslovi pa prikaže lokacijo na zemljevidu, ne da bi jo posebej zahtevali.

  Objavljeno: 23.10.2014 11:00več