Objavljeno: 28.1.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2014 | Teme: windows, e-pošta

Poštni nabiralnik za varčnejše

Najbolj priljubljen način komunikacije na svetu, elektronska pošta, se počasi umika sodobnemu (beri: mobilnemu) življenju, v korak s časom pa gredo tudi e-poštni odjemalci. Program eM Client je namenjen uporabnikom, ki se jim zdi Microsoftov Outlook predrag, pa bi radi kljub temu uživali v njegovih razširjenih zmožnostih.

Preprost odjemalec elektronske pošte eM Client je v osnovi brezplačen. Petdeset dolarjev morajo odšteti zgolj poslovni uporabniki ali posamezniki z željo po neomejenem številu računov ter ločevanju stikov na pomembnejše in manj pomembne. Ustrežljiv program že med namestitvijo pregleda sistem in ponudi uvoz podatkov iz prisotnih aplikacij, ki jih je sposoben zamenjati. Poštni odjemalec podpira več računov (v brezplačni različici dva), ima orodja proti nezaželeni pošti, pozna organizacijo v imenike ter napredno iskanje po poštnem arhivu. Tako elektronsko pošto, koledar, stike in opravila uvozi iz Outlooka ali se zanje poveže z Gmailom, pošto podjetja Yahoo ali kakšnim drugim računom.

Gre za polnokrven poštni program, ki mu niso tuje niti predloge, podpisi, pravila, šifriranje sporočil in še kaj. Zelo nam je všeč desni stranski stolpec, ki glede na pošiljatelja trenutno odprtega sporočila prikazuje korespondenco z njim. V njem prikazanih sporočil nam ni treba odpirati, saj za hitre informacije poskrbi predogled, ki ga sprožimo z lebdenjem mišjega kazalca nad posameznim prikazanim elementom s seznama. Neposredno iz programa lahko varujemo ter povrnemo nastavitve računov in vsa shranjena sporočila. Poleg edinstvenih zmožnosti ga od tekmecev loči tudi vgrajeno neposredno sporočanje, ki med drugim podpira družabno omrežje Facebook, telefonijo Skype in Googlov klepet Hangouts.

eM Client 5

Windows odjemalec za elektronsko pošto.

Prodaja: www.emclient.com.

Cena: V osnovi brezplačen, komercialna raba 50 USD.

✓    Hitrost, napredne zmožnosti, stranski stolpec s korespondenco posameznega stika.

✗    Videz.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji