Teme - pametna očala

 • Nadgrajena resničnost v očalih za plavalce

  Kanadsko startup podjetje Form ponuja zanima plavalna očala, ki omogočajo projeciranje koristnih podatkov na samo zaščitno lečo očal. Uporabljena je tehnologija, ki je delno povzeta iz pametnih vizirjev, ki jih že desetletja uporabljajo piloti vojaških letal.

  Objavljeno: 21.10.2019 05:00več
 • Amazonova pametna očala in prstan

  Amazon, ki svojo digitalno pomočnico že ponuja v najrazličnejših oblikah, bo Alexo po novem prodajal tudi v podobi pametnih očal in prstana.

  Objavljeno: 28.9.2019 09:00več
 • Nemška pametna očala

  Nemška velikana Zeiss in Deutsche Telekom sta ustanovila skupno podjetje, ki bo razvijalo pametna očala in rešitve z nadgrajeno resničnostjo. Novo podjetje, ki bo nosilo ime Tooz Technologies, bo na trg prineslo pametna očala, ki se na pogled skoraj ne razlikujejo od običajnih.

  Objavljeno: 12.2.2018 01:00več
 • Vuzix Blade – pametna očala s pomočnico Amazon Alexa

  Ameriško podjetje Vuzix, eden od pionirjev na področju nadgrajene resničnosti, je na sejem CES pripeljal povsem nov model pametnih očal, s katerimi cilja tako na poslovne uporabnike, kot potrošnike. Vuzix Blade so prva pametna očala, ki jih od zunanje težko ločimo od običajnih (sončnih) očal, obenem pa ima vgrajeno podporo za pametno pomočnico Amazon Alexa.

  Objavljeno: 7.1.2018 01:00več
 • Amazon snuje pametna očala

  Amazon razvija pametna očala, s katerimi se bo digitalna pomočnica Alexa lažje spopadla z Applovo Siri in Googlovim pripomočkom Assistant.

  Objavljeno: 20.9.2017 10:00več
 • Najlažja pametna očala na svetu

  Epson je na sejmu Mobile World Congress v Barceloni predstavil tretjo generacijo pametnih očal Moverio AR. Model BT-300 ima popolnoma prozorni leči z OLED slojem, štirijedrni procesor Intel Atom X5, prgišče senzorjev, 5MP kamero ter mobilni operacijski sistem Android 5.1. Očala tehtajo 20 odstotkov manj od predhodnika in kar 72 od prvenca, kar jih okrona za najlažja binokularna pametna očala na svetu. Izdelek je namenjen predvsem poslovni rabi, dodano vrednost naj bi predstavljal inženirjem, učiteljem, trenerjem, zdravnikom, zobozdravnikom in zaposlenim v prodaji na drobno, turizmu in kulturi. Očala za okoli 800 evrov bodo na voljo oktobra.

  Objavljeno: 24.2.2016 01:00več
 • Prihaja Google Glass 2.0

  Googlova očala Glass dobijo naslednika. Nosljiva pametna naprava je bila leta 2012 najprej ponujena razvijalcem, leto kasneje tudi navadnim smrtnikom. Zaradi visoke cene in moralne spornosti uporabe, ljudje so se pritoževali nad nedovoljenim snemanjem, večjega uspeha očala niso doživela, zato jih je Google januarja 2015 nehal prodajati.

  Objavljeno: 29.12.2015 09:00več
 • Google pripravlja nova očala Glass

  V javnost je pricurljala prva posredna potrditev, da Google intenzivno pripravlja novo generacijo pametnih očal Glass. Ob uradni prekinitvi prvotnega projekta namreč niso zanikali možnosti o nadaljevanju zamisli, vendar na novih temeljih.

  Objavljeno: 10.7.2015 01:00več
 • Navidezna resničnost za voznike Minijev

  Avtomobilski proizvajalec Mini, v lasti koncerna BMW, je prikazal svoj koncept očal za prikaz povečane resničnost v službi večje varnosti in informiranosti med vožnjo. Prototip očal Mini Augmented Vision, ki so ga razvili v razvojnem centru v Silicijevi dolini, kjer ima BMW poseben oddelek za napredno elektroniko, prikazuje sliko na lečah, vgrajena tipala in povezave v vozilu pa omogočajo inovativen pristop k prikazu podatkov.

  Objavljeno: 29.4.2015 01:00več
 • Očala proti prepoznavanju obraza

  Podjetje AVG poznamo po protivirusnem programu in ostalih orodjih za zaščito računalnika, zato je njihov novi izdelek precej nenavaden. Razvili so – zaščitna očala. Ne takšna za v laboratorij, temveč za zaščito zasebnosti, ki je spričo vsepovsod prisotnih kamer že pošteno na preizkusu.

  Objavljeno: 3.3.2015 05:00več