Teme - Kickstarter

 • Pametni merilnik

  Mladi startup z imenom Instrumments obljublja precej natančnejše, bolje organizirane in celo bolj zabavne meritve dolžine, kot to danes počnemo s klasičnimi merilnimi trakovi. Njihov izdelek s preprostim imenom 01 na prvi pogled zgleda kot pisalo, vendar se v njem nahaja precizna merilna naprava, ki zna izmeriti dolžino z natančnostjo 0,1 milimetra.

  Objavljeno: 20.8.2017 01:00več
 • PayPal brez zaščite pri vlaganju na spletnih inkubatorjih

  Pri PayPalu bodo 25. junija spremenili uporabniška določila, po katerih storitev spletnega plačevanja ne bo več ščitila uporabnikov pri vlaganju v propadle projekte na inkubatorjih tipa Kickstarter. Če kampanja propade ali na kakršenkoli drug način ne izpolni obveznosti do vlagatelja, ki je svoj delež prispeval prek PayPala, uporabnik eBayjeve storitve plačevanja ne bo deležen zaščite v obliki Purchase Protection. Spremembe niso presenečenje, saj je vlaganje v projekte na raznih spletnih inkubatorjih precej tvegano početje, desetina Kickstarterjevih uspešno financiranih kampanj na primer nikoli ne izpolni obljub, kar pomeni, da so bili posledični stroški za PayPal preprosto preveliki.

  Objavljeno: 9.5.2016 07:00več
 • Novi slovenski projekt na Kickstarterju

  Slovensko podjetje XVida je predstavilo novi projekt na strani Kickstarter, gre za držala za pametne telefone, ki vključujejo brezžično polnjenje. Podjetje je sicer pred leti uspešno zagnalo zanimivo držalo za tablice iPad, preko spletne strani pa prodajajo različna stojala in držala. Nova držala uporabljajo standard Qi, tega podpira večina zmogljivejših telefonov Android, za uporabnike Applovih telefonov pa je vključeno tudi posebno ohišje oziroma ovitek, ki te telefone opremi s podporo za brezžično polnjenje. Telefoni se na držala priklopijo z močnim magnetom, na voljo bodo držala za uporabo doma (ta se vtaknejo neposredno v električno vtičnico), za uporabo v pisarni (držijo telefon v pokončnem položaju na mizi) in za v avtomobil (z priseskom za steklo ali držalom za zračne reže).

  Objavljeno: 25.4.2016 11:00več
 • Indiegogo bo pomagal tudi idejam velikih podjetij

  Spletne pospeševalnike tipično povezujemo s startupi, vendar je način predstavitev svežih idej širši javnosti zelo všeč tudi uveljavljenim proizvajalcem. Spletni pospeševalnik Indiegogo je tako najavil, da bo v kratkem zagnal storitev Enteprise Crowdfunding, ki bo namenjen predvsem predstavitvi idej velikih podjetij.

  Objavljeno: 11.1.2016 01:00več
 • Potrojite zaslon prenosnika

  Ste si kdaj želeli, da bi vaš prenosnik tudi na poti nudil nekaj več delovne površine in vam ne bi bilo treba shajati z razmeroma majhnim zaslonom? Belgijsko zagonsko podjetje Slide'N'Joy prek spletnega pospeševalnika Kickstarter nudi zanimivo rešitev, ki lahko podvoji ali celo potroji velikost zaslona pri prenosnem računalniku, a celota ostaja še naprej prenosljiva.

  Objavljeno: 25.7.2015 01:00več
 • Sphericam 2 – 360-stopinjska kamera z ločljivostjo 4 K

  Na Kickstarterju se je rodil nov projekt, pod katerima nastaja zmogljiva prostorska video kamera, ki zmore snemati 360-stopinjske posnetke v ločljivosti kar 4K. Izdelek, ki je namenjen predvsem kot sredstvo za izdelavo vsebin za področje navidezne resničnosti (VR), nudi že skoraj profesionalno kvaliteto, čemur je primerna tudi cena.

  Objavljeno: 7.7.2015 01:00več
 • Vračilo denarja s Kickstarterja

  V ZDA se je končal proces proti Eriku Chevalierju, ki je denar, zbran na Kickstarterju, zapravil zase. Erik je na spletnem inkubatorju za razvoj namizne igre The Doom That Came to Atlantic City dobil dobrih stodvajset ameriških tisočakov. Čeprav je akcija presegla zastavljeni finančni cilj, igre ni nikoli končal. Denar, ki ga je prejel od podpornikov, je porabil za najemnino in selitev. Zvezna komisija za trgovino (FTC) mu je naložila povračilo nepošteno pridobljenega zneska. Ker gospod Chevalier denarja, da bi poplačal vse dolgove, trenutno nima, ga bo moral vrniti takoj, ko ga dobi.

  Objavljeno: 13.6.2015 02:00več
 • Pametna zobna ščetka za otroke

  Na spletnem inkubatorju Kickstarter se je pojavil dodatek, ki navadno zobno ščetko spremeni v igralni krmilnik. Playbrush je naprava s povezavo Bluetooth 4.0, ki v navezi s poljubno zobno ščetko ter namenskimi igrami poskrbi, da se otrok nauči in izvaja pravilno nego zob. Pripomoček cilja na otroke med četrtim in desetim letom starosti. Zanimiv dodatek, ki bo nadobudnežem približal sicer prezirano opravilo, je prvim podpornikom na voljo za 54 evrov. Obenem bodo razvijalci priprave ob vsakem prispevku darovali kakovostno zobno ščetko otroku, ki jo potrebuje.

  Objavljeno: 15.4.2015 05:00več
 • Pametna ura za otroke

  Nosljive naprave dežujejo z neba. Prodajne police se šibijo pod njihovo težo in zdi se, da jih nič ne more ustaviti. Tajvansko podjetje JoyRay se noriji pridružuje z otroško pametno uro. Podjetje je prepričano, da je trg otroških nosljivih naprav zlata jama prihodnosti. Medtem ko se otroci z njimi zabavajo, starši v vsakem trenutku vedo, kaj se z otrokom dogaja.

  Objavljeno: 24.11.2014 11:00več
 • Mobilni polnilec za iPhone

  Pametni telefoni imajo vedno premalo električnega soka. Energije jim vedno zmanjka v najbolj nepravem trenutku, zato so mobilni polnilci stalni spremljevalci sodobnega človeka. Eden izmed njih je Oivo, plod slovenske pameti. Inovativen izdelek je za zdaj v fazi prototipa, sredstva za množično proizvodnjo nadobudni Slovenci iščejo na inkubatorju Kickstarter, kjer jim zaenkrat kaže zelo dobro. Nič čudnega, saj gre za inovativno idejo. Namesto, da bi mobilni polnilec morali predhodno napolniti, vanj vstavimo le štiri običajne AA baterije in telefon bo v hipu zopet pripravljen na delo. Ker gre za dobre tri kvadratne centimetre veliko napravico, jo s sabo prenašamo kot obesek za ključe. Edina zamera izdelku leti na omejenost delovanja. Oivo namreč podpira le Applov telefon iPhone.

  Objavljeno: 5.9.2014 08:00več