Teme - Facebook

 • Digitalna valuta Facebook Libra je izgubila podporo

  Družbe Mastercard, Visa, eBay in Stripe so se premislile in ne bodo podprle Facebookovega virtualnega denarja Libra. Četverica sledi preklicu sodelovanja, ki ga je že pred tem naredil PayPal. Ta korak je zagotovo močen udarec za prihodnost projekta Libra in prihaja v časih, ko so proti Facebooku nastrojeni tako v politiki, kot v bančnem sektorju.

  Objavljeno: 11.10.2019 08:00več
 • Facebookov pomočnik za poslovno okolje

  Že nekaj časa je znano, da ima tudi Facebook vse večje apetite za vstop na področje poslovnih rešitev in rabe. Ne samo s programsko, temveč tudi s strojno opremo. Nedavno predstavljeni konferenčni sistem z digitalno pomočnico Facebook Portal so zato zdaj združili s predhodno že predstavljeno spletno storitvijo za skupinsko sodelovanje Workplace.

  Objavljeno: 9.10.2019 14:00več
 • Se Facebookova Libra podira, še preden je ugledala luč sveta?

  Facebookova kripto valuta Libra, ki naj bi spremenila plačilni promet, kot ga poznamo, je naletela na prve težave. Še preden je v resnici nastala.

  Objavljeno: 7.10.2019 12:00več
 • Zuckerberg: Če nas poskusite razdeliti, bomo tožili državo

  Veliki tehnološki giganti iz ZDA imajo dandanes že takšno moč, da se pojavljalo tudi glasne zamisli o njihovi razdelitvi. Ideja ni čisto iz trte izvita, saj je na prelomu tisočletja ameriško pravosodno ministrstvo skorajda doseglo prisilno razdelitev Microsofta.

  Objavljeno: 2.10.2019 05:00več
 • Facebook kupil bralca misli

  Facebook je prevzel razvijalca naprav za branje možganskih signalov, ki upravljajo motorične funkcije telesa.

  Objavljeno: 25.9.2019 11:00več
 • Facebook ukinil več deset tisoč aplikacij

  Facebook je prekinil sodelovanje z več kot štiristo razvijalci aplikacij na največjem družabnem omrežju.

  Objavljeno: 23.9.2019 08:00več
 • Facebook ponuja prenovljene pomočnike Portal

  Facebook se je lani podal na področje strojne opreme s predstavitvijo pametnih video predvajalnikov Portal, ki združujejo pametno pomočnico in videokonferenčne funkcije v enem izdelku. Toda velikan na področju družabnih omrežij je na težek način spoznal, da je razvoj strojne opreme precej težji od programskih storitev, saj je Portal po vseh raziskavah dosegel skoraj neopazno majhen tržni delež, krepko pod 1%.

  Objavljeno: 22.9.2019 11:00več
 • Protimonopolna preiskava Facebooka

  Facebook naj bi po mnenju nekaterih ameriških zveznih držav zatiral konkurenco in povzročal tveganja za uporabnike.

  Objavljeno: 9.9.2019 11:00več
 • Huawei potrdil, da bo novi telefon Mate 30 Pro predstavil 19. septembra, v Münchnu

  Huawei je na Twitterju objavil kratek video, s katerim napoveduje, da bo svoj novo vrhunsko serijo telefonov Mate 30 dejansko predstavil v Münchnu in to 19. septembra, kot smo špekulirali tudi že pri Monitorju. Procesor Kirin 990, ki bo vgrajen v telefon(e), bo predstavljen na sejmu IFA, 14 dni prej, kot smo že vajeni.

  Objavljeno: 2.9.2019 10:00več
 • Kako je Facebook ubil šifriranje

  V minulih letih je bilo prelitega veliko črnila glede vprašanja, ali naj se podjetjem dovoli razvijati aplikacije, ki omogočajo šifriranje podatkov od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end). V takem primeru organi pregona niti v zakonsko upravičenih primerih ne morejo priti do komunikacije, kar je po mnenju nasprotnikov šifriranja nedopustno. Medtem pa so zagovorniki opozarjali, da se kakršnokoli vgrajevanje stranskih vrat ali izročanje ključev sodiščem nujno konča slabo, ker bodo te iste ranljivosti slej ko prej začeli izkoriščati zlikovci, tako da na koncu varen ne bo nihče.

  Objavljeno: 30.7.2019 05:00več
ph