Teme - Facebook

 • Twitter preizkuša »Fleete«, objave, ki po 24 urah izginejo

  Twitter v Braziliji trenutno preizkuša novo funkcionalnost tega družabnega omrežja – objave, ki bodo po 24 urah samodejno izginile. Funkcionalnost, ki je podobna objavam na Snapchatu oz. Instagram/Facebook Story.

  Objavljeno: 5.3.2020 11:00več
 • Facebook razmišlja o preoblikovanju »digitalne valute« Libra

  Facebook je lani ustanovil širok konzorcij podjetij, ki naj bi ustanovil in skrbel za prvo globalno digitalno valuto Libra. Libra je kmalu postala tarča vseh, od držav naprej, zato obstaja možnost, da bo luč sveta ugledala vsaj nekoliko razvodenela.

  Objavljeno: 4.3.2020 12:00več
 • Facebook zaradi koronavirusa odpovedal razvojno konferenco F8

  Zaradi skrbi okoli koronavirusa (COVID-19) so pri Facebooku odpovedali svojo razvojno konferenco, ki bi sicer potekala v začetku maja.

  Objavljeno: 29.2.2020 09:20več
 • Skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googla

  Novinar nemškega časnika Deutsche Welle je na Twitterju opozoril, da so skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googlovega spletnega iskalnika.

  Objavljeno: 24.2.2020 14:47več
 • Facebook bo kupoval glasovne posnetke

  Facebook je pred kratkim požel kar nekaj kritik, saj so brez odobritve uporabnikov glasovne posnetke uporabljali za treniranje sistemov za prepoznavo govora. Po novem pa bodo uporabnikom plačali za tovrstne posnetke.

  Objavljeno: 21.2.2020 10:32več
 • Škandali z zasebnostjo načeli Facebookove prihodke

  Facebook je prvič po petih letih zabeležil padec prihodkov.

  Objavljeno: 30.1.2020 10:19več
 • Slovenija: največja sta Facebook in Viber, med mladimi Instagram in Snapchat

  Družba Valicon je objavila rezultate raziskave, ki razkriva, kako in koliko v Sloveniji uporabljamo družabne storitve in programe za klepet. Med prvimi prepričljivo vodi Facebook, med drugimi pa Viber. Mladi seveda bolj prisegajo na Instagram in Snapchat. In Tinder.

  Objavljeno: 10.1.2020 09:00več
 • Ko telefon v ozadju sporoča vašo lokacijo

  Ste vedeli, da imate na svojem telefonu množico aplikacij, ki v ozadju sporočajo vašo lokacijo, najverjetneje množici oglaševalcev? In ki imajo hkrati dostop do vaših stikov, SMSov, kamere in mikrofona?

  Objavljeno: 3.1.2020 12:00več
 • Objavljeni osebni podatki Facebook uporabnikov

  Sodeč po poročilu varnostnega raziskovalca se je v spletu pojavila baza podatkov, v kateri so objavljeni podatki 267 milijonov pretežno ameriških uporabnikov.

  Objavljeno: 21.12.2019 10:32več
 • Facebook razvija lasten operacijski sistem

  Sodeč po pisanju portala The Information, v podjetju Facebook razvijajo lasten operacijski sistem, ki ga bodo morda nekoč uporabljali v vseh svojih izdelkih, kot so prikazovalniki Oculus, pametna očala in pametni pomočniki Portal. Razvoj lastnega OS je del strategije, ki bi družbi Facebooku omogočila manjšo odvisnost od glavne storitve, družabnega omrežja, hkrati pa zagotovila samozadostnost in neodvisnost od tehnologij, ki jih nudi konkurenca.

  Objavljeno: 20.12.2019 05:00več
ph