Teme - Facebook

 • Mark Zuckerberg je tretji zemljan z več kot 100 milijardami dolarjev

  Marku Zuckerbergu se je premoženje zaradi rasti delnic Facebooka občutno zvišalo. Pridružil se je Jeffu Bezosu in Billu Gatesu, in ima kot tretji zemljan premoženje, ki je višje od sto milijard dolarjev.

  Objavljeno: 8.8.2020 08:00več
 • Facebook sklenil pogodbo z glasbenimi založniki

  Po poročanju agencije Bloomberg je Facebook s tremi največjimi glasbenimi založniki podpisal pogodbo za predvajanje glasbenih spotov na svojem omrežju.

  Objavljeno: 31.7.2020 10:17več
 • Facebook zunanjim razvijalcem aplikacij spet nedovoljeno dopuščal dostop do uporabnikovih podatkov

  Facebookov Podpredsednik za partnerske povezave Konstantinos Papamiltiadis je v svojem blogu zapisal, da so odkrili napako, ki je partnerskim aplikacijam nenamerno dopuščala dostop do uporabnikovih podatkov.

  Objavljeno: 2.7.2020 12:00več
 • Facebook prilagodil pravila Trumpu

  Da jim ne bi bilo potrebno sankcionirati ameriškega predsednika Trumpa so pri Facebooku že leta 2015 začeli prilagajati lastna pravila, piše Washington Post.

  Objavljeno: 29.6.2020 10:19več
 • Instagram naj bi kot vir novic prehitel Twitter 

  Sodeč po poročilu agencije Reuters postaja Instagram vse popularnejši tudi za spremljanje vsakodnevnih novic – v tej smeri bi lahko v kratkem prehitel Twitter.

  Objavljeno: 16.6.2020 12:19več
 • Facebook kupuje Giphy

  Facebook je potrdil, da kupuje Giphy, najverjetneje za 400 milijonov dolarjev. Najuspešnejše podjetje za streženje (animiranih) datotek GIF, bo poslej del Facebookove ekipe Instagram.

  Objavljeno: 17.5.2020 11:00več
 • Facebook bo moderatorjem, ki »čistijo za uporabniki«, moral izplačati 52 milijonov dolarjev odškodnine

  Podjetje se je z zneskom 52 milijonov dolarjev poravnalo s tožniki v skupinski tožbi, ki je podjetje obtožila, da moderatorjem ne zagotavlja varnih pogojev za delo, saj jim le to povzroča postravmatski stres (PTSD).

  Objavljeno: 13.5.2020 13:00več
 • Facebook ustanavlja lastno vrhovno razsodišče

  Družabna omrežja, v prvi vrsti prav Facebook, so v zadnjih letih pogosto deležna številnih kritik zaradi različnih zlorab tega komunikacijskega medija. Facebooku in tekmecem se očita tiha podpora, včasih celo širjenje sovražnih sporočil, lažnih novic, javnega šikaniranja posameznikov in podobnih vsebin, ki strašijo ali polarizirajo javnost. Kljub številnih poizkusom reševanja tega problema s tehnološkimi metodami, Facebook vseh sporov ne zmore ali ne zna enostavno rešiti, še posebej tedaj, kadar je vsebina na meji s pravico do svobode govora.

  Objavljeno: 7.5.2020 12:00več
 • Facebook z lastno alternativo Twitchu

  Facebook pripravlja aplikacijo za predvajanje računalniških iger (streaming), konkurenco priljubljenemu Twitchu, pa tudi YouTube Gaming in Microsoftovem Mixerju.

  Objavljeno: 20.4.2020 10:09več
 • Facebookova Libra bo precej manj od napovedi

  Vse bolj kaže, da prihajajoča Facebookova kriptovaluta libra ne bo revolucionirala sveta, temveč bo postala zgolj nova iteracija PayPala. Konzorcij Libra, ki je formalno zadolžen zanjo, čeprav ima v njem prevladujoč vpliv Facebook, je izdal belo knjigo za novo Libro.

  Objavljeno: 20.4.2020 05:00več