Teme - Facebook

 • Instagram naj bi kot vir novic prehitel Twitter 

  Sodeč po poročilu agencije Reuters postaja Instagram vse popularnejši tudi za spremljanje vsakodnevnih novic – v tej smeri bi lahko v kratkem prehitel Twitter.

  Objavljeno: 16.6.2020 12:19več
 • Facebook kupuje Giphy

  Facebook je potrdil, da kupuje Giphy, najverjetneje za 400 milijonov dolarjev. Najuspešnejše podjetje za streženje (animiranih) datotek GIF, bo poslej del Facebookove ekipe Instagram.

  Objavljeno: 17.5.2020 11:00več
 • Facebook bo moderatorjem, ki »čistijo za uporabniki«, moral izplačati 52 milijonov dolarjev odškodnine

  Podjetje se je z zneskom 52 milijonov dolarjev poravnalo s tožniki v skupinski tožbi, ki je podjetje obtožila, da moderatorjem ne zagotavlja varnih pogojev za delo, saj jim le to povzroča postravmatski stres (PTSD).

  Objavljeno: 13.5.2020 13:00več
 • Facebook ustanavlja lastno vrhovno razsodišče

  Družabna omrežja, v prvi vrsti prav Facebook, so v zadnjih letih pogosto deležna številnih kritik zaradi različnih zlorab tega komunikacijskega medija. Facebooku in tekmecem se očita tiha podpora, včasih celo širjenje sovražnih sporočil, lažnih novic, javnega šikaniranja posameznikov in podobnih vsebin, ki strašijo ali polarizirajo javnost. Kljub številnih poizkusom reševanja tega problema s tehnološkimi metodami, Facebook vseh sporov ne zmore ali ne zna enostavno rešiti, še posebej tedaj, kadar je vsebina na meji s pravico do svobode govora.

  Objavljeno: 7.5.2020 12:00več
 • Facebook z lastno alternativo Twitchu

  Facebook pripravlja aplikacijo za predvajanje računalniških iger (streaming), konkurenco priljubljenemu Twitchu, pa tudi YouTube Gaming in Microsoftovem Mixerju.

  Objavljeno: 20.4.2020 10:09več
 • Facebookova Libra bo precej manj od napovedi

  Vse bolj kaže, da prihajajoča Facebookova kriptovaluta libra ne bo revolucionirala sveta, temveč bo postala zgolj nova iteracija PayPala. Konzorcij Libra, ki je formalno zadolžen zanjo, čeprav ima v njem prevladujoč vpliv Facebook, je izdal belo knjigo za novo Libro.

  Objavljeno: 20.4.2020 05:00več
 • Twitter preizkuša »Fleete«, objave, ki po 24 urah izginejo

  Twitter v Braziliji trenutno preizkuša novo funkcionalnost tega družabnega omrežja – objave, ki bodo po 24 urah samodejno izginile. Funkcionalnost, ki je podobna objavam na Snapchatu oz. Instagram/Facebook Story.

  Objavljeno: 5.3.2020 11:00več
 • Facebook razmišlja o preoblikovanju »digitalne valute« Libra

  Facebook je lani ustanovil širok konzorcij podjetij, ki naj bi ustanovil in skrbel za prvo globalno digitalno valuto Libra. Libra je kmalu postala tarča vseh, od držav naprej, zato obstaja možnost, da bo luč sveta ugledala vsaj nekoliko razvodenela.

  Objavljeno: 4.3.2020 12:00več
 • Facebook zaradi koronavirusa odpovedal razvojno konferenco F8

  Zaradi skrbi okoli koronavirusa (COVID-19) so pri Facebooku odpovedali svojo razvojno konferenco, ki bi sicer potekala v začetku maja.

  Objavljeno: 29.2.2020 09:20več
 • Skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googla

  Novinar nemškega časnika Deutsche Welle je na Twitterju opozoril, da so skupinski pogovori WhatsApp dosegljivi preko Googlovega spletnega iskalnika.

  Objavljeno: 24.2.2020 14:47več