Teme - Facebook

 • Zuckerberg: Če nas poskusite razdeliti, bomo tožili državo

  Veliki tehnološki giganti iz ZDA imajo dandanes že takšno moč, da se pojavljalo tudi glasne zamisli o njihovi razdelitvi. Ideja ni čisto iz trte izvita, saj je na prelomu tisočletja ameriško pravosodno ministrstvo skorajda doseglo prisilno razdelitev Microsofta.

  Objavljeno: 2.10.2019 05:00več
 • Facebook kupil bralca misli

  Facebook je prevzel razvijalca naprav za branje možganskih signalov, ki upravljajo motorične funkcije telesa.

  Objavljeno: 25.9.2019 11:00več
 • Facebook ukinil več deset tisoč aplikacij

  Facebook je prekinil sodelovanje z več kot štiristo razvijalci aplikacij na največjem družabnem omrežju.

  Objavljeno: 23.9.2019 08:00več
 • Facebook ponuja prenovljene pomočnike Portal

  Facebook se je lani podal na področje strojne opreme s predstavitvijo pametnih video predvajalnikov Portal, ki združujejo pametno pomočnico in videokonferenčne funkcije v enem izdelku. Toda velikan na področju družabnih omrežij je na težek način spoznal, da je razvoj strojne opreme precej težji od programskih storitev, saj je Portal po vseh raziskavah dosegel skoraj neopazno majhen tržni delež, krepko pod 1%.

  Objavljeno: 22.9.2019 11:00več
 • Protimonopolna preiskava Facebooka

  Facebook naj bi po mnenju nekaterih ameriških zveznih držav zatiral konkurenco in povzročal tveganja za uporabnike.

  Objavljeno: 9.9.2019 11:00več
 • Huawei potrdil, da bo novi telefon Mate 30 Pro predstavil 19. septembra, v Münchnu

  Huawei je na Twitterju objavil kratek video, s katerim napoveduje, da bo svoj novo vrhunsko serijo telefonov Mate 30 dejansko predstavil v Münchnu in to 19. septembra, kot smo špekulirali tudi že pri Monitorju. Procesor Kirin 990, ki bo vgrajen v telefon(e), bo predstavljen na sejmu IFA, 14 dni prej, kot smo že vajeni.

  Objavljeno: 2.9.2019 10:00več
 • Kako je Facebook ubil šifriranje

  V minulih letih je bilo prelitega veliko črnila glede vprašanja, ali naj se podjetjem dovoli razvijati aplikacije, ki omogočajo šifriranje podatkov od pošiljatelja do prejemnika (end-to-end). V takem primeru organi pregona niti v zakonsko upravičenih primerih ne morejo priti do komunikacije, kar je po mnenju nasprotnikov šifriranja nedopustno. Medtem pa so zagovorniki opozarjali, da se kakršnokoli vgrajevanje stranskih vrat ali izročanje ključev sodiščem nujno konča slabo, ker bodo te iste ranljivosti slej ko prej začeli izkoriščati zlikovci, tako da na koncu varen ne bo nihče.

  Objavljeno: 30.7.2019 05:00več
 • Facebook bo zaradi slabega varovanja zasebnosti uporabnikov plačal 5 milijard dolarjev

  Ameriška agencija FTC (Federal Trade Commisision) je s Facebookom dosegla poravnavo, s katero se je podjetje zaradi svojih preteklih slabih praks z varovanjm zasebnosti svojih uporabnikov zavezalo plačati 5 milijard dolarjev kazni.

  Objavljeno: 25.7.2019več
 • Facebookova aplikacija za otroke omogočala tudi komuniciranje z neznanci

  Aplikacija Messenger Kids, ki jo je Facebook predstavil leta 2017, je imela do nedavnega varnostno luknjo, zaradi katere otroci niso bili zaščiteni pred stiki z neznanci, kar je sicer osnovni namen aplikacije.

  Objavljeno: 24.7.2019 12:00več
 • Facebook sklenil poravnavo v višini 5 milijard dolarjev zaradi kršitev varovanja zasebnosti

  Po poročilih ameriških medijev je Facebook z ameriško komisijo FTC dosegel poravnavo za zloglasno afero Cambridge Analytica, po kateri bodo plačali kar 5 milijard dolarjev. To je največja kazen, ki jo je FTC kdaj naložil tehnološkemu podjetju.

  Objavljeno: 14.7.2019 01:00več