Teme - Facebook

 • Facebookovega interneta z brezpilotnih letal ne bo

  Projekt Aquila, ki ga je Facebook začel leta 2014 in še predlani zelo optimistično predstavljal, je končan. Šlo je za del iniciative Internet.org, ki poizkuša zagotoviti dostop do interneta tudi ljudem v odročnih krajih v revnejših deželah. Aquila je hotel to izvesti z brezpilotnimi letali.

  Objavljeno: 28.6.2018 05:00več
 • Tudi Facebook s pretokom iger

  Velikanski uspeh Twitcha, pa tudi Youtuba, ki se je v živo predvajanje igranja iger vključil nekoliko kasneje, je premamil tudi Facebook – predstavil je servis Facebook.gg. Gre za novi Facebookov poskus postati uspešna video platforma.

  Objavljeno: 15.6.2018 13:00več
 • Facebook je uporabniške podatke delil tudi s kitajskimi podjetji

  Težave, ki jih ima Facebook pri ravnanju z zasebnimi podatki uporabnikov postajajo čedalje številčnejše in težje. Časopis New York Times je razkril informacijo, da je Facebook v preteklosti podatke iz uporabniških profilov in aktivnosti uporabnikov delil z več kot 60 različnimi proizvajalci računalniške opreme, ne da bi uporabniki to vedeli, kaj šele dovolili. Med drugim tudi z Applom, ki ponavadi zatrjuje, da se trgovanja z uporabniškimi podatki ne gre.

  Objavljeno: 6.6.2018 08:00več
 • Zuckerberg in evropski politiki

  Včeraj so tudi evropski politiki dočakali svoj trenutek, ko so »zasliševali« Marka Zuckerberga, šefa Facebooka, ki je zadnje čase zaradi trgovanja z osebnimi podatki in še česa v nemilosti javnosti in politike.

  Objavljeno: 23.5.2018 12:00več
 • Današnje zaslišanje Zuckerberga v Bruslju v živo

  Danes ob 18.15 se bo v Bruslju začelo zaslišanja Marka Zuckerberga pred evropskim parlamentom, ki bo trajalo 75-minut. Prvotno je kazalo, da bo potekalo za zaprtimi vrati, a sta si Facebook in Zuckerberg v zadnjem hipu premislila tako si bomo zaslišanje lahko ogledali tudi prek spleta. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je odločitev pozdravil.

  Objavljeno: 22.5.2018 05:00več
 • Ali bo Facebook uvedel naročnine?

  Viru blizu podjetja Facebook navajajo, da družba resno razmišlja o uvedbi plačljive različice družabnega omrežja, kjer uporabnike ne bi več morili z oglasi. To ni prvič, da se Facebook ukvarja z možnostjo uvedbe naročnin, vendar so nedavni škandali povezani z objavljanjem lažnih novic in kršitvami zasebnosti podatkov (Cambridge Analytica) podjetje spodbudili v ponovni razmislek.

  Objavljeno: 11.5.2018 10:00več
 • Cambridge Analytica zaprla vrata

  Po škandalu s pobeglimi podatki z največjega družabnega omrežja na svetu Facebook je Cambridge Analytica prenehala z delovanjem.

  Objavljeno: 3.5.2018 09:00več
 • Facebook v iskanju ljubezni

  Facebook je napovedal storitev Dating, s katero bodo samski uporabniki na največjem družabnem omrežju na svetu lažje našli partnerja.

  Objavljeno: 2.5.2018 09:00več
 • Facebook pogovori za otroke

  Pogovorna aplikacija za najmlajše Facebook Messenger for Kids je pridobila zmožnost Sleep Mode, s katero starši poskrbijo, da je otroci ponoči ne morejo uporabljati.

  Objavljeno: 28.4.2018 08:00več
 • Facebookove »težave« niso vplivale na finance. Nasprotno.

  Podjetje Facebook je prvo letošnje finančno četrtletje zaključilo s 50% višjimi prihodki kot prej. Ustvarili so za kar 11,9 milijard dolarjev, od tega je 11,7 milijard prišlo iz oglaševalskega dela podjetja. Zrasel je tudi četrtletni dobiček – iz 3 milijard na 4,9 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 26.4.2018 10:00več
ph