Objavljeno: 8.9.2022 11:29 | Teme: Facebook, zasebnost

Facebookovi inženirji nimajo pojma, kje hranijo podatke

Marca sta pred ameriškem sodišču v povezavi s škandalom Cambridge Analyticapričala dva inženirja Facebooka, med zanimivostmi pa je na dan prišlo dejstvo, da niti približno nista vedela pojma, kje točno se hranijo osebni podatki uporabnikov.

V spletu so se namreč pred kratkim pojavili prepisi teh pogovorov na sodišču. Glavni cilj zaslišanja je bil ugotoviti katere podatke Facebook hrani – in kje točno jih hrani. Na vprašanje strokovnjaka, katere uporabniške podatke hranijo, je eden izmed inženirjev (pravzaprav vodja ekipe) odgovoril, da po njegovem mnenju ni človeka, ki bi lahko zagotovo odgovoril na to vprašanje. V nadaljevanju je pojasnil, da bi potreboval »zajetni ekipni napor«, da bi skupaj ugotovili, kaj točno hranijo.

Na vprašanje, kako bi Facebook poiskal vse podatke, povezane z določenim uporabnikom, je omenjeni inženir povedal, da bi pravzaprav potreboval več ekip iz oglaševalskega oddelka, da bi ugotovili, kam točno tečejo podatki, oziroma v katere izmed nekaj čez 50-tih pod-sistemov.

Služba podjetja za odnose z javnostjo je povedala, da ti odgovori ne presenečajo, saj da zelo skrbno varujejo podatke in dostop do njih. Primer omenjenega škandala se na sodišču sicer vleče že štiri leta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji