Objavljeno: 7.10.2022 12:00 | Teme: Facebook, VR

Razvijalci »facebookovega« metaverzuma bodo morali vzljubiti svoj izdelek, zlepa ali zgrda

V internem sporočilu razvijalcem je Metin podpredsednik za Metaverse (Vishal Shah) ugotovil, da ima navidezni svet trenutno toliko težav in kakovostnih napak, da ga celo sami Metini uslužbenci ne marajo uporabljati.

Metaverzum Horizon Worlds je postal omejeno dostopen v decembru lanskega leta, trenutno ga (lahko) uporablja 30.000 lastnikov Metinih VR očal Quest, načrt je, da bi še letos bile na voljo tudi mobilna in spletna različica (v dveh dimenzijah). Uporabniki se pritožujejo nad slabo kakovostjo grafičnih elementov (še posebej v primerjavi z igro Fortnite, ki uradno sicer ni »metaverzum«, ker ne deluje z očali VR, vendar jo uporabniki dejansko uporabljajo), kot je razvidno iz internega sporočila, pa tudi nad napakami v sistemu.

G. Sgah je v sporočilu še zapisal, da si bo »vsak v naši organizaciji moral prizadevati vzljubiti Horizon Worlds«. Zastavil je tudi načrt, po katerem bodo vodje projektov odgovorni za to, da bodo njihovi podrejeni v metaverzumu »vsaj enkrat tedensko«.

Zdi se, da se Meta z milijardami dolarjev trudi narediti izdelek, ki si ga nihče ne želi, še lastni razvijalci ne. Uradno sporočilo podjetja (oz. predstavnice za stike z javnostjo) pa vseeno ostaja – »Metaverzum je prihodnost računalništva, vendar je to večletno potovanje«.

TheVerge

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji