Teme - Facebook

 • Zasebni iskalnik z rekordom

  Spletni iskalnik, ki ščiti zasebnost uporabnika, DuckDuckGo beleži nov mejnik, prvič je v enem dnevu izvedel več kot 30 milijonov iskanj.

  Objavljeno: 13.10.2018 10:00več
 • Vdor v Facebook – napadenih 50 milijonov računov

  V torek so pri Facebooku odkrili vdor, v katerem so napadalci dobili dostop do 50 milijonov računov.

  Objavljeno: 30.9.2018 13:00več
 • 44% mladih je Facebook izbrisalo iz svojih telefonov

  Razsežnost afere s psihološkim profiliranjem uporabnikov brez soglasja v primeru zlorab družbe Cambridge Analytica je dala slutiti, da bo Facebook brez dvoma izgubil določen del članstva, vendar so to doslej bila zgolj ugibanja. Ameriška agencija za raziskave javnega menja Pew Research Center pa je pravkar objavila rezultate raziskave, ki kažejo, da je bil osip morda celo večji, kot bi pričakovali. Raziskava velja sicer samo za uporabnike v ZDA, vendar bi verjetno tudi drugod po svetu lahko srečali podobne rezultate.

  Objavljeno: 6.9.2018 10:00več
 • Trump svari spletne gigante

  Ameriškega predsednika Trumpa so razjezili zadetki na Googlovem iskalniku, Twitterju ter družabnem omrežju Facebook.

  Objavljeno: 29.8.2018 08:00več
 • Ameriško tožilstvo od Facebooka želi ukinitev šifriranja

  Zaradi prisluškovalnih afer v zadnjih letih je večina programov za hipno sporočanje dobila možnost šifriranja vsebine sporočil. To pa seveda ni všeč organom pregona, ki si na vse kriplje prizadevajo pridobiti dostop.

  Objavljeno: 19.8.2018 05:00več
 • Facebook želi dostop do bančnih podatkov svojih uporabnikov

  Po katastrofalnem začetku leta zaradi afere o razkrivanju osebnih podatkov in slabega finančnega poslovanja pri Facebooku mrzlično iščejo nove vire prihodkov in načine, kako motivirati, celo zadržati uporabnike v svojih storitvah.

  Objavljeno: 7.8.2018 10:00več
 • Facebook in Instagram s časovno omejitvijo

  Facebook in Instagram uvajata prikaz časa, ki ga porabimo v aplikacijah.

  Objavljeno: 2.8.2018 13:00več
 • Vodja varnosti zapušča Facebook

  Alex Stamos, vodja varnosti pri Facebooku, bo podjetje zamenjal za Stanford University.

  Objavljeno: 2.8.2018 09:00več
 • Panika - Facebook zaslužil borih 5,1 milijard, samo 31% več kot lani!

  Kapitalizem je zanimiv »pojav«, vlagatelji v podjetja, kot kaže, nimajo nikoli dovolj. Facebook je namreč ob zaključku finančnega četrtletja predstavil  rekordne dobičke, vendar je njegova delnica kljub temu padla za približno 20% - zato ker poročilo navaja manjšo rast, kot s(m)o jo bili vajeni do sedaj in zato, ker bo v prihodnje kar nekaj denarja vloženega v krpanje zaupanja uporabnikov, ki je bilo skrhano v zadnji aferi Cambridge Analytica (izboljšanje varnosti, varovanje podatkov, moderiranje vsebine…).

  Objavljeno: 26.7.2018 14:00več
 • V Nemčiji se profil na Facebooku lahko deduje

  Doslej je Facebook omejeval razpolaganje s profili umrlih uporabnikov. Zakoniti dediči ali predhodno določeni skrbniki so lahko račun v celoti izbrisali ali pa ga minimalno vzdrževali, zasebnih sporočil pa Facebook ni nikoli izročal. Po novi sodbi nemškega sodišča pa se profil deduje.

  Objavljeno: 14.7.2018 05:00več
ph