Teme - Facebook

 • Facebook gesla hranil kar v berljivi obliki

  Čeprav je osnovna varnostna praksa gesla uporabnikov hraniti v zgoščenih obliki (hash), Facebook tega vse od leta 2012 za veliko svojih uporabnikov ni počel. Viri iz podjetja so danes razkrili, Facebook pa je to kasneje potrdil, da so bila številna gesla uporabnikov v bazah shranjena kar kot besedilo. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za 200-600 milijonov gesel, medtem ko Facebook pravi, da bo moral obvestiti več sto milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 21.3.2019 22:00več
 • Facebook v ZDA izgubil 15 milijonov uporabnikov

  Od leta 2017 je družabno omrežje Facebook v ZDA izgubilo 15 milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 11.3.2019 11:00več
 • Predsedniška kandidatka Elizabeth Warren želi razdeliti Amazon, Facebook in Google

  Ameriška senatorka Elizabeth Warren je na shodu v okviru svoje kampanje za predsedniško mesto v ZDA napovedala, da se bo v primeru izvolitve zavzela za razdelitev tehnoloških velikanov Amazon, Facebook in Google na manjše neodvisne družbe. Po njenem mnenju so te družbe že zdavnaj postale finančno premočne, s svojimi prevzemi, združitvami in drugimi dejanji pa škodijo svobodni konkurenci na trgu, ne samo informacijskih tehnologij. Hkrati z razdelitvijo se bo zavzela tudi za revizijo in preobrat nekaterih po njenem mnenju monopolističnih prevzemov ter združitev opravljenih v zadnjih letih.

  Objavljeno: 9.3.2019 08:00več
 • Facebook intenzivno in agresivno lobiral proti GDPR-ju

  Na plano prihajajo dokumenti, ki razkrivajo agresivno lobiranje Facebooka po celem svetu, s katerim je želel preprečiti sprejem različne zakonodaje o varovanju zasebnosti. Facebook je uporabljal taktiko palice in korenčka, in sicer je obljubljal investicije ali grozil z njihovo odtegnitvijo.

  Objavljeno: 6.3.2019 05:00več
 • Nemčija zahteva omejitve zbiranja podatkov uporabnikov Facebooka

  Nemški varuh konkurence je Facebooku sporočil, da zahtevajo bistveno omejitev načinov zbiranja in obdelave podatkov o uporabnikih, če ti niso izrecno to dovolili. Zahteva pokriva tudi zbiranje podatkov partnerskih storitev kot tudi zbiranje podatkov v drugih izdelkih družbe Facebook, na primer v priljubljenih programih Instagram in WhatsApp.

  Objavljeno: 8.2.2019več
 • Facebook praznuje 15 let

  4. februarja 2004 je Mark Zuckebreg v študentskem domu na univerzi Harvard odprl portal TheFacebook.com, namenjen druženju s prijatelji in sklepanju novih poznanstev, spremljanju dogajanja in objavljanju informacij za povečanje lastne vidnosti. Še leta 2008 je bilo videti, da imajo drugi spletni servisi za digitalno druženje, kot je že zdavnaj preminuli MySpace, več možnosti in kapitala, toda Facebook je vse hitro prehitel in pustil v ozadju. Zuckerbeg je z druščino hitro gradil imperij in se širil. Na primer z nakupi komplementarnih storitev Instagram in Whatsapp, ki jih bodo prav v letošnjem letu združili v enotno storitev.

  Objavljeno: 4.2.2019 10:00več
 • Facebook kljub škandalom z dobrimi poslovnimi rezultati

  Največje družabno omrežje je kljub številnim škandalom objavilo zelo dobre finančne rezultate za zadnje četrtletje preteklega leta.

  Objavljeno: 31.1.2019 09:00več
 • Zuckerberg namerava združiti WhatsApp, Instagram in Facebook Messenger

  Pri Facebooku naj bi v prihodnje združili storitve za trenutno sporočanje WhatsApp, Instagram in Facebook Messenger.

  Objavljeno: 28.1.2019 09:00več
 • Facebook zavedno napeljeval otroke k zapravljanju denarja za spletne igre

   Zaradi tožbe proti Facebooku je na dan prišlo čez 135 strani dokumentov, iz katerih je razvidno, da so pri Facebooku načrtno izvajali strategije, s katerimi so napeljevali otroke, da zapravijo čim več starševskega denarja za spletne igre.

  Objavljeno: 25.1.2019 12:00več
 • Najbolj brano v letu 2018 #11/20 - Ste med Facebook nesrečniki?

  Facebook je objavil podrobnosti o tridesetih milijonih uporabniških računov, ki so bili prizadeti v nedavnem hekerskem napadu.

  Objavljeno: 14.10.2018 19:00več
ph