Teme - Facebook

 • Facebook bo kupoval glasovne posnetke

  Facebook je pred kratkim požel kar nekaj kritik, saj so brez odobritve uporabnikov glasovne posnetke uporabljali za treniranje sistemov za prepoznavo govora. Po novem pa bodo uporabnikom plačali za tovrstne posnetke.

  Objavljeno: 21.2.2020 10:32več
 • Škandali z zasebnostjo načeli Facebookove prihodke

  Facebook je prvič po petih letih zabeležil padec prihodkov.

  Objavljeno: 30.1.2020 10:19več
 • Slovenija: največja sta Facebook in Viber, med mladimi Instagram in Snapchat

  Družba Valicon je objavila rezultate raziskave, ki razkriva, kako in koliko v Sloveniji uporabljamo družabne storitve in programe za klepet. Med prvimi prepričljivo vodi Facebook, med drugimi pa Viber. Mladi seveda bolj prisegajo na Instagram in Snapchat. In Tinder.

  Objavljeno: 10.1.2020 09:00več
 • Ko telefon v ozadju sporoča vašo lokacijo

  Ste vedeli, da imate na svojem telefonu množico aplikacij, ki v ozadju sporočajo vašo lokacijo, najverjetneje množici oglaševalcev? In ki imajo hkrati dostop do vaših stikov, SMSov, kamere in mikrofona?

  Objavljeno: 3.1.2020 12:00več
 • Objavljeni osebni podatki Facebook uporabnikov

  Sodeč po poročilu varnostnega raziskovalca se je v spletu pojavila baza podatkov, v kateri so objavljeni podatki 267 milijonov pretežno ameriških uporabnikov.

  Objavljeno: 21.12.2019 10:32več
 • Facebook razvija lasten operacijski sistem

  Sodeč po pisanju portala The Information, v podjetju Facebook razvijajo lasten operacijski sistem, ki ga bodo morda nekoč uporabljali v vseh svojih izdelkih, kot so prikazovalniki Oculus, pametna očala in pametni pomočniki Portal. Razvoj lastnega OS je del strategije, ki bi družbi Facebooku omogočila manjšo odvisnost od glavne storitve, družabnega omrežja, hkrati pa zagotovila samozadostnost in neodvisnost od tehnologij, ki jih nudi konkurenca.

  Objavljeno: 20.12.2019 05:00več
 • Kaj leži na koncu umetne inteligence?

  Umetno inteligenco uporabljamo vsak dan na vsakem koraku, le zavedamo se tega ne. Priporočeni videoposnetki na YouTubu, prikazane objave na Facebooku ali pametni asistenti – vsi uporabljajo umetno inteligenco. Ob hitrem razvoju se zdi, da je prihodnost vsaj parabolična, če ne eksponentna. Kaj pa če se to ne bo zgodilo?

  Objavljeno: 5.12.2019 05:00več
 • Facebook uvaja prenos in izvoz fotografij

  Facebook je na svojem blogu predstavil orodje, ki bo omogočilo enostavno migracijo fotografij in videa v Google Photos.

  Objavljeno: 2.12.2019 12:23več
 • Twitter začasno zaustavil načrte o brisanju neaktivnih računov

  Včeraj smo pisali o tem, da je Twitter uporabnike, ki se v sistem niso prijavili že več kot pol leta, začel obveščati, da bodo njihovi računi izbrisani. Danes je Twitter svojo namero začasno »dal na led«.

  Objavljeno: 28.11.2019 11:00več
 • Facebook te gleda

  V Facebookovi mobilni aplikaciji so odkrili hrošča, ki tudi zaradi zgodovine podjetja zbuja nelagodje, čeprav sploh še ni jasno, kako resen je. Hrošča lahko poustvarimo na več načinov, vsi pa vključujejo kamero in delujejo na iPhonu. Verjetno se strinjamo, da Facebook in kamera nista prijetna kombinacija.

  Objavljeno: 13.11.2019 05:00več