Teme - Facebook

 • Ameriško tožilstvo od Facebooka želi ukinitev šifriranja

  Zaradi prisluškovalnih afer v zadnjih letih je večina programov za hipno sporočanje dobila možnost šifriranja vsebine sporočil. To pa seveda ni všeč organom pregona, ki si na vse kriplje prizadevajo pridobiti dostop.

  Objavljeno: 19.8.2018 05:00več
 • Facebook želi dostop do bančnih podatkov svojih uporabnikov

  Po katastrofalnem začetku leta zaradi afere o razkrivanju osebnih podatkov in slabega finančnega poslovanja pri Facebooku mrzlično iščejo nove vire prihodkov in načine, kako motivirati, celo zadržati uporabnike v svojih storitvah.

  Objavljeno: 7.8.2018 10:00več
 • Facebook in Instagram s časovno omejitvijo

  Facebook in Instagram uvajata prikaz časa, ki ga porabimo v aplikacijah.

  Objavljeno: 2.8.2018 13:00več
 • Vodja varnosti zapušča Facebook

  Alex Stamos, vodja varnosti pri Facebooku, bo podjetje zamenjal za Stanford University.

  Objavljeno: 2.8.2018 09:00več
 • Panika - Facebook zaslužil borih 5,1 milijard, samo 31% več kot lani!

  Kapitalizem je zanimiv »pojav«, vlagatelji v podjetja, kot kaže, nimajo nikoli dovolj. Facebook je namreč ob zaključku finančnega četrtletja predstavil  rekordne dobičke, vendar je njegova delnica kljub temu padla za približno 20% - zato ker poročilo navaja manjšo rast, kot s(m)o jo bili vajeni do sedaj in zato, ker bo v prihodnje kar nekaj denarja vloženega v krpanje zaupanja uporabnikov, ki je bilo skrhano v zadnji aferi Cambridge Analytica (izboljšanje varnosti, varovanje podatkov, moderiranje vsebine…).

  Objavljeno: 26.7.2018 14:00več
 • V Nemčiji se profil na Facebooku lahko deduje

  Doslej je Facebook omejeval razpolaganje s profili umrlih uporabnikov. Zakoniti dediči ali predhodno določeni skrbniki so lahko račun v celoti izbrisali ali pa ga minimalno vzdrževali, zasebnih sporočil pa Facebook ni nikoli izročal. Po novi sodbi nemškega sodišča pa se profil deduje.

  Objavljeno: 14.7.2018 05:00več
 • Facebook dobil patent za prisluškovanje po televiziji

  Nismo še uspeli pozabiti na Facebookovo malomarno ravnanje z osebnimi podatki, ko je podjetje dobilo odobren patent, ki prinaša potencial za večji vdor v zasebnost. Sredi meseca je bil Facebooku potihoma odobren patent za "analizo gledanja televizijskih vsebin s snemanjem zvoka v ozadju". Facebook je dejansko patentiral vstavljanje prikritih zvokov v televizijske reklame, ki jih potem telefon prepozna.

  Objavljeno: 29.6.2018 05:00več
 • Facebookovega interneta z brezpilotnih letal ne bo

  Projekt Aquila, ki ga je Facebook začel leta 2014 in še predlani zelo optimistično predstavljal, je končan. Šlo je za del iniciative Internet.org, ki poizkuša zagotoviti dostop do interneta tudi ljudem v odročnih krajih v revnejših deželah. Aquila je hotel to izvesti z brezpilotnimi letali.

  Objavljeno: 28.6.2018 05:00več
 • Tudi Facebook s pretokom iger

  Velikanski uspeh Twitcha, pa tudi Youtuba, ki se je v živo predvajanje igranja iger vključil nekoliko kasneje, je premamil tudi Facebook – predstavil je servis Facebook.gg. Gre za novi Facebookov poskus postati uspešna video platforma.

  Objavljeno: 15.6.2018 13:00več
 • Facebook je uporabniške podatke delil tudi s kitajskimi podjetji

  Težave, ki jih ima Facebook pri ravnanju z zasebnimi podatki uporabnikov postajajo čedalje številčnejše in težje. Časopis New York Times je razkril informacijo, da je Facebook v preteklosti podatke iz uporabniških profilov in aktivnosti uporabnikov delil z več kot 60 različnimi proizvajalci računalniške opreme, ne da bi uporabniki to vedeli, kaj šele dovolili. Med drugim tudi z Applom, ki ponavadi zatrjuje, da se trgovanja z uporabniškimi podatki ne gre.

  Objavljeno: 6.6.2018 08:00več
ph