Teme - Facebook

 • Oculus Go – navidezna resničnost za množice

  Facebook si prizadeva, da bi v navidezno resničnost pritegnil milijardo uporabnikov. V ta namen so v hčerinski družbi Oculus predstavili prikazovalnik, ki je bistveno cenejši od dosedanjih modelov. Oculus Go bo stal le 199 dolarjev, za delovanje pa ne bo potreboval telefona ali prek kabla priključnega zmogljivega računalnika.

  Objavljeno: 12.10.2017 01:00več
 • Facebook pripravlja novo platformo za video posnetke Watch

  Facebook želi igrati pomembno vlogo na področju ustvarjanja in pretočnega predvajanja video vsebin. Predstavili so namreč novo platformo z imenom Watch, na kateri bodo predvajali lastne in licencirane originalne serije, podobno kot to počnejo Netflix, Amazon, Youtube in drugi.

  Objavljeno: 14.8.2017 01:00več
 • Facebook ima že 2 milijardi rednih uporabnikov

  Pri Facebooku so objavili novi mejnik, saj so dosegli rekordnih 2 milijard rednih uporabnikov – takih, ki se v storitev prijavijo vsaj enkrat na mesec.

  Objavljeno: 29.6.2017 10:00več
 • Med žrtvami goljufije tudi Google in Facebook

  Fortune poroča, da sta Google in Facebook med žrtvami ribarjenja z elektronsko pošto, ki je spletnemu goljufu Evaldasu Rimasauskasu prineslo več kot sto milijonov ameriških dolarjev dobička ter zajetno obtožnico.

  Objavljeno: 29.4.2017 09:00več
 • Facebook z animacijami v komentarjih

  Animirane sličice GIF so v zadnjem času zopet izjemno priljubljene, nad njimi so najbolj navdušeni uporabniki družabnih omrežij in odjemalcev za neposredno sporočanje.

  Objavljeno: 25.3.2017 10:00več
 • Facebook z reklamami med video posnetki

  Recode poroča, da bo največje družabno omrežje na svetu Facebook predvajanje video posnetkov v bodoče prekinjalo z reklamami. Oglasna sporočila se bodo za razliko od tekmecev pojavila sredi posnetka in ne na začetku. Dvajset sekund dolgih reklam, ki bodo med seboj oddaljene vsaj dve minuti, bodo deležni tudi prenosi v živo. Založniki oziroma lastniki posnetkov bodo z naslova oglaševanja deležni petinpetdesetih odstotkov prihodka, medtem ko bo ostanek polnil žepe družabnemu omrežju. Pristop je precej drugačen kot v primeru novic, kjer je Facebook založnikom velikodušno predal od 70 do 100 odstotkov reklamne pogače.

  Objavljeno: 24.2.2017 07:00več
 • Zenimax od Oculusa zahteva 4 milijarde USD

  Sodni proces, v katerem podjetje Zenimax od Oculusa, zaradi domnevne kraje kode pri razvoju programske opreme za navidezno resničnost v obliki naprave Rift, zahteva kar 4 milijarde ameriških dolarjev, je pri koncu. Zenimax trdi, da Rifta brez pomoči njihovega nekdanjega sodelavca Johna Carmacka nikoli ne bi bilo. Slednji naj bi leta 2013, ko je združil moči z ustvarjalcem podjetja Oculus (Palmer Luckey), sedaj v lasti Facebooka, v novo podjetje prinesel ključne dele kode iger Rage VR in Doom 3 BFG Edition in s tem Zenimaxu povzročil gromozansko škodo. Med procesom, na katerem so med drugim pričali tudi Mark Zuckerberg, Luckey, Carmack in bivši direktor Oculusa Brandan Iribe, je obtožena stran dokaj prepričljivo zagovarjala svojo nedolžnost, kode omenjenih iger v programski opremi Oculus Rifta niso videli ne razvijalci niti sodni izvedenci. Odložitev je po zaključnih govorih obeh strani v rokah porote.

  Objavljeno: 28.1.2017 14:00več
 • Facebook z ognjemetom v leto 2017

  Ognjemet je nepogrešljiva stalnica silvestrovanja na prostem. Če ga bomo letos iz takšnega ali drugačnega razloga zamudili, bo za nas poskrbel Facebook. Na največjem družabnem omrežju na svetu bo klik na določeno besedno zvezo (npr. Happy New Year) 31. decembra in 1. januarja na lastnem ali prijateljevem zidu sprožil digitalno obliko ognjene zabave. Magija deluje tako na mobilnih aplikacijah kot v spletnem brskalniku računalnika. Nekaj prazničnega vzdušja je pridobila tudi zmožnost Live, s katero lahko v posebnih maskah prijateljem v živo zaželimo dober začetek novega leta.

  Objavljeno: 31.12.2016 11:00več
 • Facebook naj bi zavajal Evropsko komisijo

  Ob Facebookovi najavi nakupa podjetja/aplikacije Whatsup se je leta 2014 v nakup, kot vedno v večjih primerih, vpletla tudi Evropska komisija. Ocenjevala je, ali bi ob združitvi aplikacij, ki imata vsaka zase po nekaj sto milijonov (oz. kar milijard) uporabnikov, lahko prišlo do združevanja podatkovnih baz, kar morda ne bi bilo sprejemljivo. Takrat so pri Facebooku komisiji eksplicitno zagotovil, da enostavno ni tehničnih možnosti, da bi dve tako veliki bazi podatkov kadarkoli uspeli združiti, oz. jih samodejno in obojesmerno posodabljati.

  Objavljeno: 20.12.2016več
 • Facebook z umetno inteligenco nad neustrezne vsebine

  Družabno omrežje Facebook že od nekdaj prepoveduje objavo golote, nasilja in drugih neustreznih vsebin. Sporne objave, ki so jih doslej brisali na podlagi prijav uporabnikov, bodo v prihodnosti iskali s pomočjo umetne inteligence. Samodejno strojno zaznavanje neustreznih objav v prvi fazi preizkušajo na storitvi pretočnega videa Facebook Live. S pomočjo računalniškega vida želijo prestreči poveličevanje nasilja, pornografske vsebine in druge žaljive objave še preden dosežejo zid posameznika.

  Objavljeno: 2.12.2016 08:00več
ph