Teme - Facebook

 • Facebook bo zasebnost postavil na prvo mesto

  Mark Zuckerberg je v govoru predstavil spremembe, s katerimi odgovarja na vse večje kritike o varovanju zasebnosti.

  Objavljeno: 2.5.2019 14:00več
 • Objavljeno: 29.4.2019 11:00več
 • Facebook shranjeval stike novih uporabnikov

  Največje družabno omrežje na svetu Facebook je priznalo, da je shranjevalo stike z računov elektronske pošte novih uporabnikov.

  Objavljeno: 19.4.2019 08:00več
 • Zuckerberg: Država bi morala aktivneje nadzorovati internet

  Facebookov ustanovitelj in direktor Mark Zuckerberg je v kolumni za The Washington Post zapisal, da bi morale države aktivneje nadzorovati interneta. Trenutno nadzor nad vsebino v večini demokratičnega sveta opravljajo ponudniki storitev, Zuckerberg pa bi pri tem rad pomoč države. Pri tem seveda ne moremo mimo strelskega pokola na Novi Zelandiji, ki so ga uporabniki v živo prenašali na Facebooku, a se skoraj pol ure ni zgodilo nič. Zuckerberg ga sicer v kolumni ni izrecno omenil.

  Objavljeno: 2.4.2019 05:00več
 • Facebook nas bo po novem obveščal zakaj vidimo kakšno objavo

  Facebook je včeraj napovedal nadgradnjo sistema, ki bo uporabniku omogočala natančen vpogled v razlog, zakaj se mu na časovnici (News Feed) prikazuje določeno sporočilo.

  Objavljeno: 1.4.2019več
 • Facebook gesla hranil kar v berljivi obliki

  Čeprav je osnovna varnostna praksa gesla uporabnikov hraniti v zgoščenih obliki (hash), Facebook tega vse od leta 2012 za veliko svojih uporabnikov ni počel. Viri iz podjetja so danes razkrili, Facebook pa je to kasneje potrdil, da so bila številna gesla uporabnikov v bazah shranjena kar kot besedilo. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za 200-600 milijonov gesel, medtem ko Facebook pravi, da bo moral obvestiti več sto milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 21.3.2019 22:00več
 • Facebook v ZDA izgubil 15 milijonov uporabnikov

  Od leta 2017 je družabno omrežje Facebook v ZDA izgubilo 15 milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 11.3.2019 11:00več
 • Predsedniška kandidatka Elizabeth Warren želi razdeliti Amazon, Facebook in Google

  Ameriška senatorka Elizabeth Warren je na shodu v okviru svoje kampanje za predsedniško mesto v ZDA napovedala, da se bo v primeru izvolitve zavzela za razdelitev tehnoloških velikanov Amazon, Facebook in Google na manjše neodvisne družbe. Po njenem mnenju so te družbe že zdavnaj postale finančno premočne, s svojimi prevzemi, združitvami in drugimi dejanji pa škodijo svobodni konkurenci na trgu, ne samo informacijskih tehnologij. Hkrati z razdelitvijo se bo zavzela tudi za revizijo in preobrat nekaterih po njenem mnenju monopolističnih prevzemov ter združitev opravljenih v zadnjih letih.

  Objavljeno: 9.3.2019 08:00več
 • Facebook intenzivno in agresivno lobiral proti GDPR-ju

  Na plano prihajajo dokumenti, ki razkrivajo agresivno lobiranje Facebooka po celem svetu, s katerim je želel preprečiti sprejem različne zakonodaje o varovanju zasebnosti. Facebook je uporabljal taktiko palice in korenčka, in sicer je obljubljal investicije ali grozil z njihovo odtegnitvijo.

  Objavljeno: 6.3.2019 05:00več
 • Nemčija zahteva omejitve zbiranja podatkov uporabnikov Facebooka

  Nemški varuh konkurence je Facebooku sporočil, da zahtevajo bistveno omejitev načinov zbiranja in obdelave podatkov o uporabnikih, če ti niso izrecno to dovolili. Zahteva pokriva tudi zbiranje podatkov partnerskih storitev kot tudi zbiranje podatkov v drugih izdelkih družbe Facebook, na primer v priljubljenih programih Instagram in WhatsApp.

  Objavljeno: 8.2.2019več