Teme - Facebook

 • Poglejte si, kaj Facebook aplikacije vedo o vas!

  V sklopu »težav«, ki jih ima Facebook (in celo Mark Zuckerberg osebno) v zadnjem času z zasebnostjo svojih uporabnikov, je po novem na voljo posebna stran, kjer si lahko pogledamo, kaj vse določene Facebook aplikacije vedo o nas.

  Objavljeno: 12.4.2018 10:00več
 • Facebook je ponujal zdravstvene podatke za oglase farmacevtskih podjetij

  Afera zlorabe osebnih podatkov uporabnikov v družabnem omrežju Facebook doliva z novimi razkritji novo olje na ogenj. Medtem, ko se Facebook javno opravičuje in najavlja spremembe v politiki ravnanja z osebnimi podatki, so novinarji televizijske hiše CNBC prišli na sled početju, ki daje slutiti, da je Facebook sporno združevanje podatkov počel načrtno.

  Objavljeno: 9.4.2018 10:00več
 • Facebook popravlja škodo

  Škandal Cambridge Analytica, ki je po zadnjih podatkih prizadel kar 87 milijonov uporabnikov, je zanetil številne požare, ki jih družabno omrežje pospešeno gasi.

  Objavljeno: 7.4.2018 12:00več
 • Zuckerberg bo uredbo o varstvu podatkov spoštoval le znotraj EU

  Družabno omrežje Facebook bo splošno uredbo o varstvu podatkov GDPR uveljavilo le v državah Evropske unije.

  Objavljeno: 5.4.2018 07:00več
 • Niste na Facebooku? To še ne pomeni, da tam ni vaših zasebnih podatkov...

  To, da Facebook (in tudi druge aplikacije) ob namestitvi na telefon prosijo za dostop do naših kontaktov, je praktično samoumevno.

  Objavljeno: 25.3.2018 10:00več
 • Afera Facebook se nadaljuje: ni bila zgolj Cambridge Analytica

  V zadnji aferi s psihološkim profiliranjem uporabnikov Facebooka in drugimi nezakonitimi praksami, ki jih je počela Cambridge Analytica, se je sprva zdelo, da se s tem ukvarja le omenjeno podjetje. Toda podatki iz Facebooka uhajajo na vseh koncih, razkriva Sandy Parakilas, ki je bil v letih 2011 in 2012 zaposlen v Facebooku. Parakilas je bil v Facebooku zadolžen za preiskovanje vdorov in odtekanja podatkov in je pogosto opozarjal nadrejene, da Facebook nima prav nobenega nadzora nad temi podatki, a ga niso poslušali. Zato je zapustil podjetje.

  Objavljeno: 22.3.2018 05:00več
 • Mladi genij, ki je nehote ustoličil Trumpa in brcnil Britance iz EU

  V svetu odmeva afera Cambridge Analytica, ki je prvikrat zares odkrito pokazala, kakšno moč imajo informacije ter kako je mogoče z analizo podatkov z družbenih omrežij krmiliti svet. V ospredju je podjetje Cambridge Analytica, ki ga je financiral ameriški republikanski milijarder Robert Mercer, soustanovila pa sta ga Alexander Nix in Steve Bannon, ki je bil na začetku Trumpovega mandata njegov glavni svetovalec.

  Objavljeno: 19.3.2018 15:00več
 • Pridobljeni podatki s Facebooka pripomogli k izvolitvi Trumpa

  Podjetje Cambridge Analytica, ki je sodelovalo pri Trumpovi analizi volivcev za ameriške volitve v letih 2014 in 2016, je s Facebooka pridobilo podatke o okrog 50 milijonih volivcev. Ti za to niso vedeli, le manjše število pa je dalo dovoljenje za zbiranje podatkov v druge namene.

  Objavljeno: 18.3.2018 19:00več
 • Najbogatejši zemljan je po novem Jeff Bezos, šef Amazona

  Seznam revije Forbes za leto 2018 razkriva, da je na svetu rekordno število milijarderjev.

  Objavljeno: 8.3.2018 08:00več
 • Evropska unija z davki nad velikane

  Francoski finančni minister Bruno Le Maire je v intervjuju za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bo Evropska unija v kratkem uvedla poseben davek na prihodek, ki bo tehnološkim velikanom, med katerimi izstopajo Google, Amazon, Apple in Facebook, onemogočil legalno izogibanje davščinam.

  Objavljeno: 5.3.2018 07:00več
ph