Teme - Facebook

 • Tudi Facebook s pretokom iger

  Velikanski uspeh Twitcha, pa tudi Youtuba, ki se je v živo predvajanje igranja iger vključil nekoliko kasneje, je premamil tudi Facebook – predstavil je servis Facebook.gg. Gre za novi Facebookov poskus postati uspešna video platforma.

  Objavljeno: 15.6.2018 13:00več
 • Facebook je uporabniške podatke delil tudi s kitajskimi podjetji

  Težave, ki jih ima Facebook pri ravnanju z zasebnimi podatki uporabnikov postajajo čedalje številčnejše in težje. Časopis New York Times je razkril informacijo, da je Facebook v preteklosti podatke iz uporabniških profilov in aktivnosti uporabnikov delil z več kot 60 različnimi proizvajalci računalniške opreme, ne da bi uporabniki to vedeli, kaj šele dovolili. Med drugim tudi z Applom, ki ponavadi zatrjuje, da se trgovanja z uporabniškimi podatki ne gre.

  Objavljeno: 6.6.2018 08:00več
 • Zuckerberg in evropski politiki

  Včeraj so tudi evropski politiki dočakali svoj trenutek, ko so »zasliševali« Marka Zuckerberga, šefa Facebooka, ki je zadnje čase zaradi trgovanja z osebnimi podatki in še česa v nemilosti javnosti in politike.

  Objavljeno: 23.5.2018 12:00več
 • Današnje zaslišanje Zuckerberga v Bruslju v živo

  Danes ob 18.15 se bo v Bruslju začelo zaslišanja Marka Zuckerberga pred evropskim parlamentom, ki bo trajalo 75-minut. Prvotno je kazalo, da bo potekalo za zaprtimi vrati, a sta si Facebook in Zuckerberg v zadnjem hipu premislila tako si bomo zaslišanje lahko ogledali tudi prek spleta. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je odločitev pozdravil.

  Objavljeno: 22.5.2018 05:00več
 • Ali bo Facebook uvedel naročnine?

  Viru blizu podjetja Facebook navajajo, da družba resno razmišlja o uvedbi plačljive različice družabnega omrežja, kjer uporabnike ne bi več morili z oglasi. To ni prvič, da se Facebook ukvarja z možnostjo uvedbe naročnin, vendar so nedavni škandali povezani z objavljanjem lažnih novic in kršitvami zasebnosti podatkov (Cambridge Analytica) podjetje spodbudili v ponovni razmislek.

  Objavljeno: 11.5.2018 10:00več
 • Cambridge Analytica zaprla vrata

  Po škandalu s pobeglimi podatki z največjega družabnega omrežja na svetu Facebook je Cambridge Analytica prenehala z delovanjem.

  Objavljeno: 3.5.2018 09:00več
 • Facebook v iskanju ljubezni

  Facebook je napovedal storitev Dating, s katero bodo samski uporabniki na največjem družabnem omrežju na svetu lažje našli partnerja.

  Objavljeno: 2.5.2018 09:00več
 • Facebook pogovori za otroke

  Pogovorna aplikacija za najmlajše Facebook Messenger for Kids je pridobila zmožnost Sleep Mode, s katero starši poskrbijo, da je otroci ponoči ne morejo uporabljati.

  Objavljeno: 28.4.2018 08:00več
 • Facebookove »težave« niso vplivale na finance. Nasprotno.

  Podjetje Facebook je prvo letošnje finančno četrtletje zaključilo s 50% višjimi prihodki kot prej. Ustvarili so za kar 11,9 milijard dolarjev, od tega je 11,7 milijard prišlo iz oglaševalskega dela podjetja. Zrasel je tudi četrtletni dobiček – iz 3 milijard na 4,9 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 26.4.2018 10:00več
 • Bo Facebook razvijal lastna integrirana vezja?

  Pri Facebooku so objavili prosto delovno mesto za delo v skupini, ki bi razvijala integrirana vezja SoC (system on a chip) in ASIC (Application-Specific Integrated Circuit).

  Objavljeno: 19.4.2018 10:00več
ph