Objavljeno: 29.7.2021 11:20 | Teme: Facebook

Facebook v četrtletju podvojil dobiček

Facebook je v drugem četrtletju zabeležil 10,4 milijarde dolarjev čistega dobička, kar je skoraj dvakrat več kot lani v tem času. Prihodki so se zvišali za 56 odstotkov na 29 milijarde dolarjev. Pozitivno je na poslovanje vplivalo predvsem digitalno oglaševanje.

Število uporabnikov, ki mesečno uporabljajo družbeno omrežje, se je povzpelo na 2,9 milijarde, kar na letni ravni predstavlja sedemodstotno rast. Ob tem okoli 3,5 milijarde ljudi uporablja vsaj eno Facebookovo aplikacijo, vključno z Instagramom, WhatsAppom in Messengerjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Delnice Facebooka so sicer po objavi poslovnega izida zdrsnile za štiri odstotke, saj je tehnološki velikan opozoril, da naj bi se rast upočasnila zaradi regulativnih ukrepov in prilagoditve operacijske programske opreme Applovega iPhona, ki bi lahko škodila ciljnemu oglaševanju.

Facebook še naprej pričakuje povečano ciljno usmerjenost oglasov zaradi regulativnih sprememb in sprememb platforme, zlasti nedavnih posodobitev sistema iOS.

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji