Teme - nadgrajena resničnost

 • Nike ponuja meritev velikosti stopala z nadgrajeno resničnostjo

  Ste že kdaj prišli v zagato pri nakupu obutve prek spleta, ko niste bili prepričani katera številka stopala je najbolj primerna za izbrani izdelek? Nike bo kmalu ponudil priročno rešitev, ki lahko odpravi tovrstne dvome. Vse kar potrebujemo, je pametni telefon in aplikacija Nike Fit.

  Objavljeno: 12.5.2019 10:00več
 • Apple pripravlja očala za povečano resničnost

  Čeprav različne informacije o izdelkih s področja povečane resničnosti (Augmented Reality, AR), ki ji bojda pripravlja Apple, prihajajo v javnost že lep čas, najnovejši podatki dajejo vtis, da gre tokrat zares. Analitik Ming-Chi Kuo, ki je v preteklosti zelo redko zgrešil napovedi v povezavi z Applovimi izdelki, zdaj trdi, da bo Apple v drugem četrtletju 2020 predstavil očala za povečano resničnost, ki bodo delovala v kombinaciji s telefoni iPhone.

  Objavljeno: 10.3.2019 07:00več
 • Google z obogatenimi zemljevidi

  Google pripravlja obogateno različico aplikacije Maps, ki bo namenjena predvsem pešcem.

  Objavljeno: 12.2.2019 07:00več
 • CES: manjši koraki naprej na področju virtualne resničnosti

  Čeprav na letošnjem sejmu CES ni bilo veliko novih predvajalnikov za navidezno in nadgrajeno resničnost, nekaj izdelkov vseeno izstopa z novostmi, ki tovrstne izdelke delajo še bolj privlačne za širšo rabo.

  Objavljeno: 12.1.2019 01:00več
 • CES: navigacijski sistemi prihodnosti

  Nadgrajena resničnost, računalniški vid in čedalje hitrejše procesne enote obetajo povsem nove zmožnosti pri navigacijskih sistemih, ki jih uporabljamo v vozilih. Na sejmu CES je nekaj mladih podjetij predstavilo zelo zanimive rešitve, ki jih utegnemo hitro srečati tudi v novih vozilih.

  Objavljeno: 9.1.2019 01:00več
 • Jezne ptice v dnevni sobi

  Priljubljeno igro Angry Birds je po novem mogoče igrati iz prve osebe v dnevni sobi.

  Objavljeno: 20.9.2018 08:00več
 • Magic Leap One v končni podobi

  Podjetje Magic Leap, startup s pokroviteljstvom družbe Google, katerega vrednost so ocenili na 4,5 milijarde dolarjev še preden je naredil prvi izdelek, je končno uradno predstavilo očala za nadgrajeno resničnost (AR) Magic Leap One. S ceno 2.295 dolarjev zagotovo ne gre za izdelek namenjen širokemu krogu potrošnikov, bo pa za zdaj zanimiv za razvijalce in nekatere specifične namene rabe.

  Objavljeno: 9.8.2018 09:00več
 • Google ARCore 1.0, platforma za nadgrajeno resničnost je na voljo

  Google je uradno predstavil javno, končno različico platforme ARCore 1.0, ki združljive telefone oboroži s tehnologijo nadgrajene resničnosti. ARCore je bil doslej na voljo le v funkcijsko omejenem predogledu, zdaj pa cilja na najširšo javnost.

  Objavljeno: 25.2.2018 21:00več
 • Nemška pametna očala

  Nemška velikana Zeiss in Deutsche Telekom sta ustanovila skupno podjetje, ki bo razvijalo pametna očala in rešitve z nadgrajeno resničnostjo. Novo podjetje, ki bo nosilo ime Tooz Technologies, bo na trg prineslo pametna očala, ki se na pogled skoraj ne razlikujejo od običajnih.

  Objavljeno: 12.2.2018 01:00več
 • Nove Intelove kamere omogočajo računalniški vid

  Intel je predstavil novo generacijo prostorskih kamer, ki omogočajo napredno zanavanje globine in računalniški vid. S pomočjo nove generacije procesorjev RealSense D4 zmorejo procesirati podatke v realnem času, kar jih umešča kot idealni pripomoček za cel niz drugih računalniških naprav in primerov rabe. IBM kot primere navaja drone in robote, ki s pomočjo računalniškega vida in algoritmov umetne inteligence samostojno opravljajo naloge na podlagi analize zaznanega okolja.

  Objavljeno: 20.1.2018 01:00več
ph