Objavljeno: 12.5.2021 11:40

Pri Nogometni Zvezi Slovenija začeli testirati tehnologijo VAR

Nogometna zveza Slovenije je po opravljeni analizi učinkov vpeljave tehnologije v slovenski prostor začela testirati tehnologijo videosodnika VAR, ki je v preteklih letih postala standard v mnogih evropskih držav. Testiranje je uvodoma steklo na tekmah 1. slovenske mladinske in kadetske lige v nacionalnem centru na Brdu, so sporočili iz NZS.

Testiranje tehnologije VAR je uvodoma steklo v NNC Brdo, medtem ko bo prvi "off-line" test s produkcijskim partnerjem potekal na finalu članskega pokalnega tekmovanja.

Projektna ekipa VAR, tehnično osebje in produkcijski partnerji trenutno opravljajo oglede posameznih prizorišč in preverjajo razpoložljive kapacitete. Na tekmah v mladinskih kategorijah v sistemu VAR obenem slovenski sodniki končujejo postopek certificiranja Mednarodne nogometne zveze Fife in bodo posledično izpolnili vse formalne pogoje za sojenje v sistemu VAR, so zapisali pri NZS.

Odločitev o morebitni vpeljavi tehnologije VAR v slovenski nogomet bo sprejeta po pridobitvi mnenja Fife, slovenska zveza pa razmišlja, da bi sistem poskusno vpeljala v 1. slovensko nogometno ligo s sezono 2021/22 na posameznih tekmah, s časom pa na vseh prizoriščih, so še dodali.

Pri Monitorju smo o »video sodniku« oz. VAR pisali leta 2018. Kako deluje, si lahko preberete tukaj:

STA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji