Teme - Amazon

 • Amazon osvežuje strategijo za hibridni oblak

  Amazon Web Services je sicer največji ponudnik storitev v oblaku, vendar so doslej kar precej zaostajali za tekmeci na področju tako imenovanih hibridnih oblačnih storitev, kjer se del strežniške infrastrukture nahaja pri ponudniku storitev, del pa na lokaciji naročnika. Tekmeci, kot so Microsoft Azure Arc in Google Anthos so v številnih pogledih več korakov pred Amazonom, toda to naj bi se v naslednjih mesecih precej spremenilo.

  Objavljeno: 17.1.2021 08:00več
 • Aplikacijo Parler, ki se je vzpostavila kot »alternativni Twitter« je ukinil – Amazon

  Poročali smo že, da sta aplikacijo Parler, ki je postala nekakšno zatočišče desnih ekstremistov v ZDA, iz svojih trgovin že odstranila Apple in Google, danes pa je sledil dokončen udarec – storitvi je prekinil pogodbo Amazonov AWS.

  Objavljeno: 11.1.2021 10:00več
 • Zgodba o najbogatejšem človeku

  Pandemija novega koronavirusa je življenje posameznika prestavila na splet. Medtem ko so se zaradi tega številna podjetja znašla v škripcih, druga cvetijo kot še nikoli. Med temi je tudi največji spletni prodajalec Amazon.

  Objavljeno: 24.11.2020 | Kategorija: Zgodovinaveč
 • Amazon predstavil spletno ukazno vrstico

  Amazon je v okviru oblačnih storitev AWS predstavil ukazno vrstico CloudShell.

  Objavljeno: 16.12.2020 11:10več
 • Amazonova Panorama bo iz obstoječih nadzornih kamer razbirala, ali delavci nosijo maske in ali je med njimi ustrezna razdalja

  Epidemija koronavirusa je odprla vrata za številne tehnike, pripomočke in prakse, ki so se še pred letom dni zdele nedopustni posegi v zasebnost. Tak primer je Amazonova storitev Panorama, ki obstoječe "neumne" kamere spremeni v pametne s strojnim učenjem. To pa omogoča nadzor.

  Objavljeno: 4.12.2020 07:00več
 • Amazon ponuja Applove računalnike v oblaku

  Na konferenci re:Invent je Amazon (oziroma oddelek za oblak AWS) predstavil oblačni dostop do Applovih računalnikov Mac Mini.

  Objavljeno: 1.12.2020 12:56več
 • Ko odpove Amazon, odpovedo tudi sesalci in zvonci

  Amazonov »oblak« oz. Amazon Web Services (AWS) je včeraj v ZDA delno odpovedal. Rezultat – nedelujoča množica spletnih servisov in aplikacij. Med njimi so bili tudi robotski sesalci Roomba in Amazonovi lastni pametni zvonci Ring.

  Objavljeno: 27.11.2020 11:20več
 • Elon Musk po novem tretji drugi najbogatejši zemljan

  Ustanovitelj in vodja podjetja Tesla in SpaceX je po poročanju in izračunih podjetja Bloomberg tretji drugi najbogatejši posameznik na svetu. »Vreden« naj bi bil kar 121 milijard 128 milijard ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 24.11.2020 07:00več
 • Amazonovo lepilo za čiščenje podatkov

  Amazon je predstavil novo orodje DataBrew v okviru storitev AWS Glue, ki je namenjeno specifično področju priprave in čiščenja podatkov za zagotovitev kvalitetne nadaljnje analize v drugih oblačnih storitvah. Naprave IoT, večpredstavne vsebine in številne spletne storitve so danes vir čedalje večjega števila najrazličnejših podatkov, ki pa lahko s primerno interpretacijo postrežejo s povsem novimi in potencialno koristnimi spoznanji. Toda podatke je pred uporabo treba ustrezno pripraviti, normalizirati, prečistiti in prilagoditi ciljni storitvi, kar je zamudno oziroma potrebuje specializirana znanja.

  Objavljeno: 17.11.2020 05:00več
 • EU je podal obtožnico proti Amazonu

  Uradniki Evropske komisije so pod vodstvom komisarke Margrethe Vestager podali formalno obtožnico proti družbi Amazon zaradi zlorabe vodilnega položaja na področju spletnih storitev, zlasti spletne prodaje. Komisija meni, da ima dovolj dokazov o spornih poslovnih potezah, s katerimi Amazon onemogoča neodvisne ponudnike v Evropi, zlasti v velikih državah, kot sta Francija in Nemčija.

  Objavljeno: 10.11.2020 12:00več