Teme - Amazon

 • Amazonove trgovine brez blagajn

  Amazon je objavil načrt, po katerem bodo odprli maloprodajne trgovine s prehrambnimi izdelki, v katerih ne bo blagajn. Kupci bodo s pomočjo izvirne mobilne aplikacije zbirali izdelke na policah, po izhodu iz trgovine pa bo Amazonovova rešitev samodejno izdelala obračun in poslala račun kupcu.

  Objavljeno: 6.12.2016 01:00več
 • Strateško partnerstvo med Amazonom in VMware

  Podjetji Amazon in VMware, ta je samostojna družba v lasti podjetja Dell, sta sklenili strateški dogovor, po kateri bo VMware na platformi Amazon Web Services (AWS) ponudil celoten portfelj programskih rešitev za virtualizacijo v oblaku, komplet rešitev SDDC (Software Defined Data Center). Sem sodijo tudi nekateri drugi izdelki družbe VMware, kot sta VSAN in NSX.

  Objavljeno: 16.10.2016 01:00več
 • Amazon ponuja novo pretočno storitev za glasbo

  V glasbeni industriji so že nekaj časa krožile govorice, da Amazon pripravlja novo storitev za pretočno poslušanje glasbe, s katero bodo neposredno tekmovali s tekmeci, kot sta Apple Music in Spotify. Zdaj je jasno, da se nova storitev imenuje Amazon Music Unlimited.

  Objavljeno: 13.10.2016 01:00več
 • Amazon bolje bdi nad ocenjevanjem izdelkov

  Amazon je prepovedal ocenjevanje izdelkov s strani uporabnikov, ki so konkretne izdelke dobili v dar. Podjetja so imela namreč »svoje« uporabnike, ki so jim izdelke pošiljali v trajno last, v zameno pa so ti na Amazonu napisali oceno le teh. Raziskave namreč kažejo, da so uporabniki, ki izdelek dobijo v dar, veliko bolj prizanesljivi do izdelkov, oz. jih ocenjujejo bolje, kot uporabniki, ki so si jih morali kupiti s svojim denarjem.

  Objavljeno: 4.10.2016 15:00več
 • Amazonov algoritem mnogim ne ponudi izdelka z najugodnejšo ceno

  Preiskovalna novinarja spletnega časopisa Pro Publica Julia Angwin in Surya Mattu sta se odločila preveriti, ali res držijo zagotovila spletnega trgovca Amazon, da svojim kupcem vedno ponudi izdelek po najugodnejši ceni. Več tednov sta za 250 izdelkov, ki jih kupci najpogosteje izberejo, preverjala, katere je algoritem dal na najpomembnejšo Amaznovo virtualno polico – tako imenovano »buy box«. Izdelki s te police se kupcu najprej pokažejo kot ponudba za nakup.

  Objavljeno: 27.9.2016 11:00več
 • Amazon, Apple in Google v podporo Microsoftu

  Večni rivali so se združili v podpori Microsoftu in njegovi tožbi proti Združenim državam Amerike. Fantje in dekleta iz Redmonda so se uprli zakonu Electronic Communications Privacy Act, natančneje direktivi, ki podjetju prepoveduje obveščanje strank o morebitnih preiskavah ter zahtevah po izročitvi njihovih zasebnih podatkov. Ker bo izid tožbe močno vplival na vse nadaljnje obravnave pod okriljem zakona ECPA, so poleg naštetih velikanov na Microsoftovi strani še številna druga podjetja in posamezniki, med drugim Mozilla, Fox News, naftni mogotec BP ter celo nekaj nekdanjih javnih uslužbencev iz ameriškega pravosodja in agencije FBI.

  Objavljeno: 6.9.2016 06:00več
 • Amazonov Jeff Bezos tretji najbogatejši zemljan

  Amazon, ki si je z leti izgradil renome podjetja, ki nikoli ne prinaša dobičkov, se počasi spreminja. Poleg tega, da izkazuje dobiček, tudi na borzi izdatno raste, posledično pa »rastejo« njegovi največji lastniki. Jeff Bezos, ustanovitelj in vodja podjetja, ima v lasti 18% podjetja, to pa je po zadnjih podatkih vredno kar 65,3 milijarde dolarjev, zaradi česar je mož na tretjem mestu spiska najbogatejših ljudi na svetu, kot ga vodi Forbes. Prvi je še vedno Bill Gates, drugi pa Armancio Ortega, ustanovitelj verige trgovin Zara.

  Objavljeno: 30.7.2016več
 • Audible z naročnino na podcaste

  Spletna stran Audible.com, sicer v lasti Amazona, je največja trgovina govorjenih knjig, sedaj pa so začeli z novo storitvijo, kjer ponujajo spletne radijske oddaje za mesečno naročnino. Storitev se imenuje Channels, na voljo je znotraj aplikacije Audible za iOS, Android in Windows 10 (tudi na mobilnih napravah). Vključuje kratke oddaje (podcaste) priznanih medijev, med njimi The New York Times in The Wall Street Journal. Za obstoječe Audible naročnike bo zadeva brezplačna, lahko si omislimo tudi ločeno naročnino le za Channels, ki bo veljala 5 dolarjev na mesec.

  Objavljeno: 8.7.2016 13:00več
 • Amazon posnema YouTube

  Spletni velikan Amazon je splavil storitev z imenom Amazon Video Direct, ki bo v prihodnosti neposreden tekmec profesionalnega dela Googlovega spletišča YouTube. AVD bo namenjen predvsem uporabnikom, ki bi radi z lastnimi video kreacijami zaslužili. Objavljene vsebine bodo Amazonovim kupcem na voljo na posodo, lahko jih bodo kupili ali pa si jih bodo opremljene z oglasi ogledali popolnoma brezplačno. Zastonj bodo v njih uživali tudi naročniki storitve Amazon Prime. Vsebine bodo sprva na voljo zgolj v ZDA, Veliki Britaniji, na Japonskem, v Avstriji in Nemčiji.

  Objavljeno: 12.5.2016 08:00več
 • Amazonova manjša tablica (tudi) v Slovenijo s 16 GB in tremi novimi barvami

  Amazon je prenovil linijo najmanjših in najcenejših tablic Fire. Naprava s sedem palčnim IPS zaslonom ločljivosti 1024 × 600 slikovnih pik je podvojila podatkovno shrambo ter se odela v sveža oblačila. Prostor v velikosti 16 GB, ki ga uporabljamo za nameščanje aplikacij in shranjevanje podatkov, lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD. Amazon Fire 7 je poleg črne na voljo v oranžni, modri in rožnati barvi. Procesor MediaTek s štirimi jedri in hitrostjo 1,3 GHz ostaja isti, prav tako operacijski sistem Fire OS 5, ki temelji na Googlovem Androidu. Naveza funkcionira dobro, zato je tablica dostojna rešitev za uporabnike s plitvejšimi žepi. Tablico lahko na osnovni Amazon.com strani naročimo tudi Slovenci, olajšala nas bo za dobrih 60 evrov.

  Objavljeno: 24.4.2016 08:00več
ph