Teme - Amazon

 • Amazon razširja linijo izdelkov Echo

  Pri Amazonu so lansko leto začeli prodajati napravo Echo, nekakšno digitalno pomočnico za dom. Gre za zvočnik, ki deluje podobno kot Apple Siri ali Google Now, spozna pa se na različne glasovne ukaze, od naročanja preko Amazona pa do izdelave seznamov, preverjanja prometnih in vremenskih podatkov, itd. Po novem prodajajo še dve napravi s temi zmogljivostmi – prenosljivi zvočnik Tap in miniaturno različico originalnega Echo - Echo Dot.

  Objavljeno: 4.3.2016 08:00več
 • Najmanši letalnik s kamero

  Podjetje TRNDLabs predstavlja najmanjši letalnik (dron) s kamero na svetu. SKEYE Nano Drone je kljub skromnim meram (približno 4 × 4 × 2 cm) in teži (14 g) sposoben izvajanja najrazličnejših zračnih trikov, ki jih posname z vgrajeno kamero. Slednja je z 0,3 MP precej skromna in se s profesionalnimi rešitvami ne more primerjati, a bo kljub temu posnela material vreden ogleda na izbrani mobilni napravi. Dron ima 2 GB lastnega prostora za posnetke, ki ga po želji razširimo s karicami microSD. SKEYE Nano Dron je na Amazonu že na voljo za slabih 70 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 20.1.2016 01:00več
 • Najbolje se prodaja klasika

  Spletni trgovec Amazon je objavil najbolje prodajane artikle v času letošnjih praznikov. Presenetljivo je, da med najbolje prodajanimi izdelki ni tehnološko naprednejših naprav, temveč so bolj priljubljeni klasiki. Tako najbolje prodajana kamera ni GoPro Hero 4, ampak Fujifilmova Instax. Tudi med izdelki za avdiofile ni na vrhu omreženih zvočnikov Sonos, temveč vodi predvajalnik vinilnih plošč Jensen. Za nameček v prodajnih oddelkih računalnikov in televizij na vrhu ne najdemo produktov najvišjega kakovostnega in cenovnega razreda. Med računalniki je najbolje prodajan Toshibin prenosnik Satellite C55, med televizorji Samsungov dvaintrideset palčnež.

  Objavljeno: 30.12.2015 08:00več
 • Amazon s prvo »pravo« knjigarno

  Največji prodajalec knjig na svetu je odprl svojo prvo knjigarno. Tako, pravo, iz opek in malte. Zgodilo se je v Seattlu, prostor pa je videti kot prava knjigarna in ne kot tehnološki razstavni kotiček, čeravno je manjši del namenjen tudi razstavi Amazonovih bralnikov Kindle.

  Objavljeno: 5.11.2015 12:30več
 • Amazon toži ocenjevalce

  Ocene izdelkov v spletnih trgovinah močno vplivajo na njihovo prodajo. Čeprav pogosto niso objektivne, lahko že manjše število mnenj močno povzdigne ali potisne navzdol posamezen izdelek. Amazon ima zato zelo striktna pravila, kjer prepoveduje prejem plačila za ocenjevanje in lažne ocene.

  Objavljeno: 19.10.2015 01:00več
 • Amazon nagaja Googlu in Applu

  Prodajalci, ki v spletni trgovini Amazon prodajajo predvajalnike Apple TV in Google Chromecast, so prejeli elektronska sporočila, v katerem jih Bezos in druščina obveščajo, da morajo do 29. oktobra prenehati s ponujanjem dotičnih izdelkov. Uradno pojasnilo prepovedi dejanje opravičuje s skrbjo za uporabnike. Ker omenjena predvajalnika ne podpirata Amazonove storitve pretočnega videa Prime Instant Video, bi lahko nadaljnje ponujanje Applovih in Googlovih izdelkov na Amazonu kupce zmedlo. Prepoved seveda nima nobene zveze z dejstvom, da Amazon prodaja lastna predvajalnika Fire TV in Fire TV Stick, ki s prepovedanima neposredno tekmujeta. Ali pač.

  Objavljeno: 2.10.2015 07:00več
 • Amazon ustavil prodajo telefonov Fire Phone

  Amazon je eden od tistih proizvajalcev, ki so v kratkem času želeli postati ponudniki vsega po vrsti – od izdelkov s področja elektronike do spletnih storitev in vsebin. Toda velikan spletnega trgovanja se je vsaj na področju pametnih telefonov močno opekel. V začetku septembra so priznali, da so avgusta prodali zadnjo zalogo telefonov Fire Phone, obenem pa kaže, da naslednika ne bo.

  Objavljeno: 12.9.2015 01:00več
 • Amazon prepovedal Flash

  Zadnji žebelj v krsti animacij Flash so zabili pri Amazonu. Spletni trgovec je napovedal, da od prvega septembra v svoji oglaševalski mreži ne bo več dovolil uporabe animacij Flash. Razlog je v zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje. Zaradi pomislekov glede varnosti, zanesljivosti in učinkovitosti so se Flashu v preteklosti že odrekli pri Applu in Googlu. Prvi je revolucijo spočel s splavitvijo telefonov iPhone in tablic iPad, ki Flasha niso podpirali, drugi je spletišče YouTube preoblikoval s prehodom na HTML5. Animacijam Flash se vedno bolj izogibajo tudi spletni brskalniki, Firefox jih je začasno onemogočil zaradi nezakrpane varnostne luknje, Chrome kani zaustaviti njihovo samodejno predvajanje. Flashu so nedvomno šteti dnevi.

  Objavljeno: 22.8.2015 01:00več
 • Amazon bo plačeval avtorje knjig po prebranih straneh

  Amazon si je izmislil nov način, kako bo plačeval avtorje knjig, ki je že povzročil val kritik. Po njihovi novi zamisli, naj bi avtorje, predvsem tiste manj uspešne, plačevali po dejanskem številu strani, ki jih prebere kupec oziroma bralec elektronske knjige.

  Objavljeno: 26.6.2015 01:00več
 • Amazon pod lupo Evropske komisije

  Uradna preiskava Evropske komisije se je v imenu varovanja konkurence spet lotila ameriškega knjigotržca Amazon. Spletni velikan naj bi sklepal sumljive pogodbe z založniki elektronskih knjig. Najbolj sporne so klavzule, po katerih so založniki Amazonu obvezani predložiti pogodbe, sklenjene z drugimi prodajalci elektronskih knjig. Zahteva tekmecem otežuje razvoj novih storitev in izdelkov, obenem pa Amazonu zagotavlja vedno najugodnejše pogoje pri prodaji elektronskih knjig.

  Objavljeno: 12.6.2015 02:00več