Objavljeno: 1.9.2020 11:39 | Teme: drone, Amazon

Amazonova dostava z brezpilotnimi letali dobila zeleno luč ameriškega regulatorja

Trgovski orjak Amazon je dobil zeleno luč za začetek dostave naročenega blaga potrošnikom z brezpilotnimi letali. Zvezna uprava za zračni promet (FAA) je projekt potrdila konec tedna, vendar pa do njegove izvedbe še ne bo prišlo tako kmalu.

Amazon je sporočil, da gre za pomemben korak naprej do cilja, ki je dostava pošiljk z avtonomnimi droni strankam po vsem svetu. Na ta način bodo strankam lahko dostavili naročeno blago v le 30 minutah. Amazon doslej še ni objavil datuma, kdaj naj bi se vse skupaj začelo. Menda v naslednjih mesecih.

Amazon je začel s testiranjem dostavnih trotov leta 2013, lani pa je FAA zaprosil za potrditev programa dostav, ki bodo potekale v odročnih krajih, kjer ni veliko prebivalcev. Paketi bodo težki največ do dva kilograma in pol. Po potrditvi FAA lahko Amazon začne z novo fazo testiranja dostave naročnikom.

Poleg Amazona želijo na podoben način pošiljke dostavljati tudi druga podjetja. Wing, ki je v lasti Googla oziroma Alphabeta, je že lani aprila dobil podobno zeleno luč FAA. UPS pa je lani oktobra dobil zeleno luč FAA, da upravlja s floto trotov kot letalska družba.

Vir: STA.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji