Teme - Amazon

 • Evropska unija z davki nad velikane

  Francoski finančni minister Bruno Le Maire je v intervjuju za časnik Le Journal du Dimanche dejal, da bo Evropska unija v kratkem uvedla poseben davek na prihodek, ki bo tehnološkim velikanom, med katerimi izstopajo Google, Amazon, Apple in Facebook, onemogočil legalno izogibanje davščinam.

  Objavljeno: 5.3.2018 07:00več
 • Google ni več najvrednejša znamka na svetu

  Pri Brand Finance so objavili svež seznam najvrednejših blagovnih znamk na svetu, po dolgem času na prvem mestu je Google prestol predal nasledniku.

  Objavljeno: 7.2.2018 07:30več
 • Amazonova trgovina brez blagajn je tu

  Amazon je odprl prvo trgovino, v kateri lahko nakupujemo brez blagajn. Dobro leto dni po delujočem prototipu, ki je bil namenjen le zaposlenim, je v Seattlu luč sveta ugledala trgovina Amazon Go, v kateri ni blagajnikov ali gotovine.

  Objavljeno: 23.1.2018 05:00več
 • Premirje v pretočni vojni

  Največji spletni trgovec na svetu Amazon po dvoletnem premoru zopet prodaja predvajalnika Apple TV in Google Chromecast.

  Objavljeno: 16.12.2017 10:00več
 • Amazonova Alexa z zvočniki Echo v Sloveniji

  Amazon je razširil seznam držav, kjer so dostopni pametni zvočniki Echo z vgrajeno digitalno pomočnico Alexo. Na njem je tudi Slovenija.

  Objavljeno: 15.12.2017 09:00več
 • Pomočnica Amazon Alexa za poslovno rabo

  Amazon ne pozna premora, ko se tiče promocije svojih digitalnih pomočnikov in pomočnic ter zadaj stoječe umetne inteligence. Na nedavni razvojni konferenci so predstavili platformo Alexa for Business, s katero želijo koncept digitalnih pomočnikov prenesti v poslovno okolje.

  Objavljeno: 11.12.2017 01:00več
 • Kaj imajo skupnega Amazon in kriptovalute?

  Zaenkrat še ne veliko, razen da oboje raste kot gobe po dežju. Amazon je največji trgovec na svetu, ki vam lahko proda vse od knjig in digitalnih dobrin do zdrave hrane (po prevzemu Whole Foodsa), medtem ko so kriptovalute tehnološki hit leta in najhitreje rastoča dobrina. Če bi se Amazon začel ukvarjati s kriptovalutami, bi bil to velikanski znak, da imajo svetlo prihodnost. Amazon uradnih izjav ne daje, je pa kupil tri zelo zgovorne domene.

  Objavljeno: 8.11.2017 05:00več
 • Vodoodporni Amazon Kindle Oasis 2

  Amazon je na pragu desete obletnice nastanka prvega bralnika elektronskih knjig Kindle predstavil povsem nov model Kindle Oasis, ki se uvršča v vrh ponudbe tovrstnih izdelkov. Med lastnostmi najbolj vzbuja pozornost vodoodpornost naprave. Kindle Oasis druge generacije brez težav preživi 60 minut na globini do dveh metrov. Idealno za branje knjig v bazenu.

  Objavljeno: 12.10.2017 01:00več
 • Amazon snuje pametna očala

  Amazon razvija pametna očala, s katerimi se bo digitalna pomočnica Alexa lažje spopadla z Applovo Siri in Googlovim pripomočkom Assistant.

  Objavljeno: 20.9.2017 10:00več
 • Amazonove novosti za lažjo migracijo aplikacij in podatkov

  Amazon je v New Yorku gostil letno konferenco AWS Summit, posvečeno rešitvam in storitvam v oblaku Amazon Web Services (AWS). Pri Amazonu menijo, da je glavna ovira za še hitrejši prehod poslovnih sistemov v oblak težavnost pri prenosu aplikacij in podatkov, zato je to bila glavna tema letošnjega srečanja.

  Objavljeno: 16.8.2017 01:00več