Teme - spletna trgovina

 • Črni petek v ameriškem spletu prinesel 7,4 milijarde dolarjev

  V ZDA so kupci na t.i. črni petek, dan velikih popustov, zgolj na spletu zapravili 7,4 milijarde dolarjev. Gre za rekordno številko, ki jo je omogočil tudi skok transakcij, opravljenih prek mobilnih telefonov, analizo Adobe Analytics povzema francoska tiskovna agencija AFP.

  Objavljeno: 2.12.2019 14:30več
 • Nike ponuja meritev velikosti stopala z nadgrajeno resničnostjo

  Ste že kdaj prišli v zagato pri nakupu obutve prek spleta, ko niste bili prepričani katera številka stopala je najbolj primerna za izbrani izdelek? Nike bo kmalu ponudil priročno rešitev, ki lahko odpravi tovrstne dvome. Vse kar potrebujemo, je pametni telefon in aplikacija Nike Fit.

  Objavljeno: 12.5.2019 10:00več
 • Milijarda prometa v minuti in pol

  Kitajski spletni trgovec Alibaba je postavil občudovanja vreden rekord, v pičlih petinosemdesetih sekundah je prodal za milijardo ameriških dolarjev izdelkov.

  Objavljeno: 12.11.2018 12:00več
 • Eligma napoveduje revolucijo v spletnem nakupovanju

  Slovensko podjetje Eligma bo v kratkem predstavilo novo spletno trgovalno platformo, ki utegne spremeniti način, s katerim uporabniki odkrivajo, kupujejo, sledijo in ponovno prodajajo izdelke v spletu.

  Objavljeno: 13.3.2018 07:00več
 • Rekordni črni petek

  Črni petek, dan po ameriškem zahvalnem dnevu, ko se uradno prične božična nakupovalna sezona, je znova postregel z rekordi. Tudi pri nas vedno bolj priljubljen praznik potrošnikov je prodajalcem v ZDA zgolj prek spleta prinesel 3,34 milijarde ameriških dolarjev, kar je tretjino več, kot leto poprej. Znatno se je povečalo mobilno nakupovanje, prek telefonov in tablic so Američani potrošili dobro milijardo tamkajšnjih zelencev. Zanimiv podatek je, da so lastniki naprav z operacijskim sistemom Apple iOS bolj zapravljivi od kolegov z Androidom. Prvi so za petkove nakupe povprečno odšteli 144 ameriških dolarjev, drugi osem manj. Največkrat zaželene elektronske naprave so bili televizorji in škatle z logotipom ugriznjenega jabolka.

  Objavljeno: 28.11.2016 10:00več
 • Kompromitiranih skoraj 6.000 spletnih trgovin

  Nizozemski raziskovalec Willem de Groot je razkril analizo, v kateri navaja skoraj 6.000 naslovov spletnih trgovin, kamor so hackerji prikrito namestili zlonamerno kodo, lahko bi temu rekli programske ekvivalente posnemovalcev kreditnih kartic, s katerimi kriminalci kradejo podatke na bankomatih.

  Objavljeno: 14.10.2016več
 • Spletni nakupovalni trendi pri nas

  Slovensko podjetje Red Orbit je predstavilo raziskavo o vedenju uporabnikov na slovenskih spletnih trgovinah. Raziskava je potekala od 1. januarja 2014 pa do 5. oktobra 2015, v tem času so zabeležili nekaj čez deset milijonov sej.

  Objavljeno: 25.11.2015 09:00več
 • Rekordne številke Alibabe za praznik nakupovanja

  V ZDA poznamo zloglasni praznik nakupovanja, imenovan »Black Friday«. Gre za petek, ki pride po dnevu hvaležnosti (Thanksgiving), takrat se nekatere trgovine odprejo že ob polnoči, množice jih ob izrednih popustih dobesedno izropajo. Podobno se dogaja tudi v spletu, denimo na Amazonu in podobnih straneh.

  Objavljeno: 11.11.2015 09:00več
 • Alibaba proti eBayu

  Novica, kako je kitajski spletni trgovec Alibaba s svojim servisom TaoBao s kitajskega trga pregnal ameriški eBay je stara že vsaj pet let, obujali pa smo jo ob petkovi predstavitvi Alibabe v ljubljanskem Koloseju. Predaval je Porter Erisman, nekdanji podpredsednik Alibabe od leta 2001 do 2008, ki je pokazal tudi dokumentarni film o tem času z naslovom Krokodil iz Jangceja. Legendarni ustanovitelj Alibabe in tudi njen današnji predsednik, Jack Ma, je namreč ob ustanovitvi Alibabe leta 1999 svojim sodelavcem govoril, da so ameriški ponudniki morski psi v morju, da pa oni morajo biti krokodili v največji kitajski reki.

  Objavljeno: 19.10.2015 15:00več
 • Vročinski val na slovenskem spletu

  Julijski vročinski val, ko so temperature čez dan narasle do 35 stopinj Celzija in čez, je prizadel tudi slovenski splet. Spletne trgovine na sončni strani Alp so beležile rekordno prodajo klimatskih naprav, ventilatorjev in bazenov. S spletišča ceneje.si sporočajo, da so uporabniki klime iskali petinpetdesetkrat, bazene šestkrat ter ventilatorje kar stotridesetkrat pogosteje kot običajno. Ker je nakupovalno vedenje očitno močno odvisno od vremenskih pogojev, so cene temu primerne. Artikli za hlajenje so v času največje vročine najdražji, zato jih v prihodnosti splača kupiti prej. Slovenski primerjalnik cen izdaja, da je najugodnejši čas za nakup mesec maj.

  Objavljeno: 29.7.2015 01:00več
ph