Teme - spletna trgovina

 • Spletni nakupovalni trendi pri nas

  Slovensko podjetje Red Orbit je predstavilo raziskavo o vedenju uporabnikov na slovenskih spletnih trgovinah. Raziskava je potekala od 1. januarja 2014 pa do 5. oktobra 2015, v tem času so zabeležili nekaj čez deset milijonov sej.

  Objavljeno: 25.11.2015 09:00več
 • Rekordne številke Alibabe za praznik nakupovanja

  V ZDA poznamo zloglasni praznik nakupovanja, imenovan »Black Friday«. Gre za petek, ki pride po dnevu hvaležnosti (Thanksgiving), takrat se nekatere trgovine odprejo že ob polnoči, množice jih ob izrednih popustih dobesedno izropajo. Podobno se dogaja tudi v spletu, denimo na Amazonu in podobnih straneh.

  Objavljeno: 11.11.2015 09:00več
 • Alibaba proti eBayu

  Novica, kako je kitajski spletni trgovec Alibaba s svojim servisom TaoBao s kitajskega trga pregnal ameriški eBay je stara že vsaj pet let, obujali pa smo jo ob petkovi predstavitvi Alibabe v ljubljanskem Koloseju. Predaval je Porter Erisman, nekdanji podpredsednik Alibabe od leta 2001 do 2008, ki je pokazal tudi dokumentarni film o tem času z naslovom Krokodil iz Jangceja. Legendarni ustanovitelj Alibabe in tudi njen današnji predsednik, Jack Ma, je namreč ob ustanovitvi Alibabe leta 1999 svojim sodelavcem govoril, da so ameriški ponudniki morski psi v morju, da pa oni morajo biti krokodili v največji kitajski reki.

  Objavljeno: 19.10.2015 15:00več
 • Vročinski val na slovenskem spletu

  Julijski vročinski val, ko so temperature čez dan narasle do 35 stopinj Celzija in čez, je prizadel tudi slovenski splet. Spletne trgovine na sončni strani Alp so beležile rekordno prodajo klimatskih naprav, ventilatorjev in bazenov. S spletišča ceneje.si sporočajo, da so uporabniki klime iskali petinpetdesetkrat, bazene šestkrat ter ventilatorje kar stotridesetkrat pogosteje kot običajno. Ker je nakupovalno vedenje očitno močno odvisno od vremenskih pogojev, so cene temu primerne. Artikli za hlajenje so v času največje vročine najdražji, zato jih v prihodnosti splača kupiti prej. Slovenski primerjalnik cen izdaja, da je najugodnejši čas za nakup mesec maj.

  Objavljeno: 29.7.2015 01:00več
 • Alibaba s težavami

  Največja kitajska spletna trgovina, Alibaba, je objavila finančne rezultate za preteklo leto, ti pa niso ravno spodbujajoči. Podjetje je sicer pred meseci vstopilo na ameriško borzo in poželo kar nekaj investicij, okoli 25 milijard dolarjev. Zaslužek je bil sicer kar velik, 964 milijonov dolarjev, a je to 28 odstotkov nižje kot v letu prej. Dodatna težava so še kitajske oblasti, ki so podjetje obtožile, da pusti nekaterim prodajalcem (med drugim tudi takim, ki niso prijavljeni na kitajskem), da prodajajo ponaredke. Govori se, a naj bi ti prodajalci Alibabi celo plačevali za to, da lahko tam prodajajo.

  Objavljeno: 31.1.2015 09:00več
 • Spletni trgovec leta je Mimovrste.com

  Na sklepni prireditvi projekta Spletni trgovec leta, ki ga že tretjič zapovrstjo organizira portal Ceneje.si, je letošnji naziv prejela spletna trgovina Mimovrste.com. Slednja je naslov prejela že leta 2012, letos pa prihaja po večjih spremembah na portalu. Glas ljudstva je že drugo leto zapored izbral spletno trgovino Ličila.si. Za podelitev nazivov so pri Ceneje.si sodelovali z raziskovalno hišo Valicon, ki je naredila raziskavo z več kot 36.000 spletnimi uporabniki.

  Objavljeno: 20.11.2014 19:00več
 • Čudežni Alibaba

  Svetovna finančna industrija ima novega ljubljenčka, kitajskega spletnega velikana Alibaba, ki je na borzi v New Yorku opravil izredno uspešno začetno ponudbo delnic na trgu. V prvem dnevu trgovanja je podjetje za vsako delnico iztržilo 93,89 dolarjev, kar je kar 38% več od začetne ponudbe postavljene na 69 dolarjev.

  Objavljeno: 20.9.2014 01:00več
 • Cene se nižajo

  Slovenski primerjalnik cen, spletišče Ceneje.si, mesečno spremlja indeks rasti cen. Pod drobnogled so vzeli cene določenih izdelkov, ki jih uporablja večina gospodinjstev v Sloveniji. Po pregledu zadnjega poročila z veseljem ugotavljamo, da so se znižale cene televizorjem, računalnikom in laserskim tiskalnikom. Dnevno sobo z novim ekranom tako opremimo za dobrih pet odstotkov manj kot mesec poprej, medtem ko dobi delovna miza zmogljivejši računalnik v povprečju za petdeset evrov ceneje, laserski tiskalnik pa celo z dvajset odstotkov nižjo ceno. Zanimivo, da svojo kožo še vedno (enako) drago prodajajo mobilni telefoni, ki se jim cena ni občutno znižala.

  Objavljeno: 24.4.2014 07:00več
 • Najcenejši nakupi

  Nacionalni šport Slovencev v zadnjih letih očitno postaja iskanje najnižjih cen. Anekdot trgovcev, kako se stranke pogajajo za še zadnji evro popusta, pri čemer ta lahko predstavlja tudi manj kot tisočinko vrednosti izdelka, ne manjka. Da se ne bi tudi vi znašli v tej statistiki, smo pripravili vrsto nasvetov, kako poiskati nizke cene tehničnih izdelkov in kje take ugodne izdelke kupiti, tako doma kot v tujini.

  Objavljeno: 11.6.2013 | Kategorija: Nasvetiveč