Teme - twitter

 • Twitter preizkuša »Fleete«, objave, ki po 24 urah izginejo

  Twitter v Braziliji trenutno preizkuša novo funkcionalnost tega družabnega omrežja – objave, ki bodo po 24 urah samodejno izginile. Funkcionalnost, ki je podobna objavam na Snapchatu oz. Instagram/Facebook Story.

  Objavljeno: 5.3.2020 11:00več
 • Twitter s strožjimi pravili okoli lažnih posnetkov

  Twitter je včeraj predstavil nova pravila okoli »sintetičnih in manipuliranih« vsebin, torej fotografij, zvočnih ali video posnetkov, ki so »občutno spremenjeni ali izmišljeni« z namenom zavajanja.

  Objavljeno: 5.2.2020 11:56več
 • Twitter prepovedal uporabo fotografij svojih uporabnikov za prepoznavanje obrazov

  Twitterjevi odvetniki so od podjetja Clearview AI zahtevali, da nehajo uporabljati fotografije, ki so jih pobrali iz tega družabnega spletišča in jih nemudoma zbrišejo. Podjetje Clearview AI je iz Twitterja, Facebooka in drugih spletnih servisov namreč zbralo več kot tri milijarde obrazov, njihova aplikacija, ki jo prodajajo organom pregona po svetu (denimo ameriška FBI in Homeland Security), pa na tej podlagi prepoznava morebitne osumljence.

  Objavljeno: 24.1.2020 09:00več
 • Twitter odstranil na tisoče savdskih računov

  Twitter je odstranil skoraj 6.000 računov iz Savdske Arabije, saj naj bi šlo za propagandne račune, vodene s strani savdskega marketinškega podjetja.

  Objavljeno: 23.12.2019 09:50več
 • Twitter začasno zaustavil načrte o brisanju neaktivnih računov

  Včeraj smo pisali o tem, da je Twitter uporabnike, ki se v sistem niso prijavili že več kot pol leta, začel obveščati, da bodo njihovi računi izbrisani. Danes je Twitter svojo namero začasno »dal na led«.

  Objavljeno: 28.11.2019 11:00več
 • Twitter bo pobrisal uporabniške račune, ki že dolgo niso v uporabi

  Twitter je sporočil, da bo iz tega družabnega omrežja začel odstranjevati uporabniške račune, ki niso bili uporabljani že več kot šest mesecev. To se bo začelo dogajati po 11. decembru.

  Objavljeno: 27.11.2019 14:00več
 • Vohuna, zaposlena pri Twitterju

  Na okrožnem sodišču v Kaliforniji je bila vložena ovadba zoper dva bivša uslužbenca Twitterja, ki naj bi vohunila v imenu Savdske Arabije.

  Objavljeno: 7.11.2019 14:06več
 • Twitter je telefonske številke za dvostopenjsko prijavo uporabljal v marketinške namene

  Podjetje Twitter je s posebnim zapisom obvestilo uporabnike, da so sredi septembra odpravili napako, zaradi katere so telefonske številke uporabnikov, ki so bile Twitterju sporočene z namenom dvostopenjske prijave, uporabljali tudi v marketinške namene.

  Objavljeno: 9.10.2019 13:00več
 • Hekerji so prevzeli nadzor nad Twitter računom Jacka Dorseya, soustanovitelja in šefa – Twitterja

  Twitter račun Jacka Dorseya je včeraj za dobrih 15 minut postal orodje v rokah hekerske skupine Chuckling Squad, na njem pa so se pojavljali tviti in retviti, ki so bili uperjeni proti Judom, proti holokavstu in proti temnopoltim Američanom. Eden izmed tvitov je napovedal tudi bombo v Twitterjevi centrali.

  Objavljeno: 31.8.2019več
 • Na Twitterju 10% uporabnikov ustvari 80% objav

  Sodeč po novi raziskavi Pew Research Centra naj bi v ZDA 10% Twitterjevih uporabnikov ustvarilo kar 80% objav.

  Objavljeno: 30.4.2019 08:00več
ph