Teme - twitter

 • Twitter dokončno zaprl Trumpov račun, Google in Play zapirata alternativo, aplikacijo Parler

  Twitter je v petek sporočil, da je za stalno blokiral račun ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi tveganja nadaljnjega spodbujanja nasilja.

  Objavljeno: 9.1.2021 08:00več
 • Twitter kaznovan zaradi kršitev GDPRja

  Irska komisija za varstvo podatkov je Twitterju naložila kazen v višini 450.000 evrov zaradi kršitve regulative GDPR.

  Objavljeno: 16.12.2020 13:19več
 • Hekerjem s pomočjo zaposlenega v Twitterju uspelo prevzeti račune pomembnih tviterašev

  Twitter računi Billa Gatesa, Elona Muska, Jeffa Bezosa, Baracka Obame, Mikea Bloomberga in drugih pomembnih (in bogatih) uporabnikov so bili sinoči prevzeti s strani hekerjev. Vsi po vrsti so objavili tvit, da bodo postali dobrodelni in vrnili dvakratno vsoto bitcoinov, ki jo jim bomo nakazali.

  Objavljeno: 16.7.2020 10:00več
 • Twitter bo omogočil dobesedno čivkanje

  Na Twitterju je trenutno možno objavljati čivke, ki vsebujejo do 280 znakov (razen hiperpovezav), slike, animacije gif in videoposnetke. Iz podjetja pa sedaj sporočajo, da bodo odslej čivki lahko tudi zvočni. Posamezen čivk bo lahko dolg do 140 sekund. Kdor bo želel posneti daljši čivk, bo to lahko storil tako, da bo Twitter čivke spel v nit, ko velja že sedaj za predolga besedila.

  Objavljeno: 19.6.2020 05:00več
 • Twitter pravi, da lahko njegovi zaposleni delajo od doma. Vedno.

  Zadnje mesece je v svetu, pa tudi pri nas, veliko podjetij, ki se so zaradi izrednega »korona« stanja prilagodila in za svoje zaposlene vsaj do neke mere organiziralo delo od doma. Twitter pa je prvo podjetje, ki je ugotovilo, da lahko na ta način delujejo stoodstotno, tudi če/ko grožnje z okužbo ni več.

  Objavljeno: 13.5.2020 11:00več
 • Twitter prepovedal spodbujanje k napadom na bazne postaje

  Twitter bo odstranil kakršnekoli izjave, ki spodbujajo k uničevanju kritične infrastrukture ali povzročajo širšo paniko. Pri tem pa ne bo brisal izjav, ki enostavno niso resnične – le tiste, ki spodbujajo k dejanju.

  Objavljeno: 24.4.2020 11:14več
 • Twitter preizkuša »Fleete«, objave, ki po 24 urah izginejo

  Twitter v Braziliji trenutno preizkuša novo funkcionalnost tega družabnega omrežja – objave, ki bodo po 24 urah samodejno izginile. Funkcionalnost, ki je podobna objavam na Snapchatu oz. Instagram/Facebook Story.

  Objavljeno: 5.3.2020 11:00več
 • Twitter s strožjimi pravili okoli lažnih posnetkov

  Twitter je včeraj predstavil nova pravila okoli »sintetičnih in manipuliranih« vsebin, torej fotografij, zvočnih ali video posnetkov, ki so »občutno spremenjeni ali izmišljeni« z namenom zavajanja.

  Objavljeno: 5.2.2020 11:56več
 • Twitter prepovedal uporabo fotografij svojih uporabnikov za prepoznavanje obrazov

  Twitterjevi odvetniki so od podjetja Clearview AI zahtevali, da nehajo uporabljati fotografije, ki so jih pobrali iz tega družabnega spletišča in jih nemudoma zbrišejo. Podjetje Clearview AI je iz Twitterja, Facebooka in drugih spletnih servisov namreč zbralo več kot tri milijarde obrazov, njihova aplikacija, ki jo prodajajo organom pregona po svetu (denimo ameriška FBI in Homeland Security), pa na tej podlagi prepoznava morebitne osumljence.

  Objavljeno: 24.1.2020 09:00več
 • Twitter odstranil na tisoče savdskih računov

  Twitter je odstranil skoraj 6.000 računov iz Savdske Arabije, saj naj bi šlo za propagandne račune, vodene s strani savdskega marketinškega podjetja.

  Objavljeno: 23.12.2019 09:50več