Teme - twitter

 • Tudi Twitter naj bi prepovedal oglase, povezane s kriptovalutami

  Pred kratkim smo pisali o tem, da je Facebook prepovedal oglase za finančne produkte in storitve, ki so povezani z zavajajočimi ali goljufivimi promocijskimi praksami.

  Objavljeno: 19.3.2018 12:00 | Teme: twitter
 • Twitter blokiral račun lastnega direktorja

  V zadnjih časih so pri Twitterju začeli vse resneje jemati razne grožnje in sovražni govor, a očitno se jim je s sistemom nekaj ponesrečilo. Čez noč so namreč suspendirali račun Jack Dorseyja, enega izmed ustanoviteljev Twitterja in trenutnega glavnega izvršnega direktorja. Nekaj ur kasneje se je sicer vrnil in povedal, da je šlo za notranjo napako, v tem času pa naj bi izgubil okoli sedem tisoč sledilcev.

  Objavljeno: 23.11.2016 12:00 | Teme: twitter
 • Vdor v račune direktorjev Twitterja in Yahooja

  V zadnjih dneh so nepridipravi očitno vdrli v Twitter računa izvršnega direktorja Twitterja, Jacka Dorseya in izvršne direktorice Yahoo, Marisse Mayer. Za vdori stoji skupina OurMine, na omenjenih dveh profilih so se znašli tviti s povezavami na spletno stran omenjene skupine. Podrobnosti o tem, kako je do vdorov prišlo, sicer niso znane, vsaj v primeru Dorseyja bi lahko šlo za vdor preko omrežja Vine, ta se namreč lahko poveže s Twitterjem. V tem primeru je po vsej verjetnosti šlo za reciklažo gesel, torej za uporabo enakih gesel na več straneh.   

  Objavljeno: 10.7.2016 12:00 | Teme: twitter
 • 32 milijonov (ukradenih) uporabniških računov s Twitterja naprodaj

  Spletna stran LeakedSource je na spletnem dnevniku objavila novico o dvaintridesetih milijonih prijavnih podatkov družabnega omrežja Twitter, ki se prodajajo na temni strani interneta. Bazo ukradenih uporabniških računov so objavili tudi v lastnem iskalniku. Podatki naj bi bili zbrani prek lukenj in s pomočjo vohunske kode v spletnih brskalnikih Firefox in Chrome. Večina prizadetih uporabnikov prihaja s področja Rusije. Pri LeakedSource so naključno preverili 15 uporabniških računov iz baze in ugotovili, da se objavljene prijavne informacije ujemajo z dejanskimi. Družabno omrežje Twitter zagotavlja, da do vdora pri njih ni prišlo. V sodelovanju z LeakedSource pripravljajo rešitev za zaščito prizadetih uporabnikov. Četudi se morda izkaže, da objavljene informacije niso prave, uporabnikom priporočajo, da nemudoma zamenjajo geslo.

  Objavljeno: 9.6.2016 13:00 | Teme: twitter, varnost
 • Hekerji napadli Zuckerberga

  Mark Zuckerberg, vodja družabnega omrežja Facebook je dejaven tudi na konkurenčnih storitvah. Njegovi uporabniški računi na Twitterju, LinkedInu, Pinterestu in Instagramu so bili nedavno tarča napada hekerjev. Na njih so objavili nekaj sporočil v dokaz ranljivosti njegovih računov. Vsi dokazi so medtem že odstranjeni. Napadi so bili bržčas posledica velike kraje LinkedIn računov iz leta 2012. Med 100 milijoni ranljivimi računi je očitno bil tudi Zuckerbergov. Z njim so hekerji imeli tlakovano pot do drugih podobnih storitev. Zuckerberg uradne izjave o napadih ni podal, so pa pri družabnem omrežju Facebook zagotovili, da je njihova storitev ob napadu ostala neomadeževana.

  Objavljeno: 7.6.2016 10:00 | Teme: Facebook, LinkedIn, twitter
 • Twitter z razširjenimi objavami

  Družabno omrežje kljub govoricam v preteklosti še vedno vztraja pri svoji specifični obliki. Ker se je zgodnja različica omrežja pretežno naslanjala na SMS sporočila, so objave na Twitterju od nekdaj omejene na 140 znakov. Pri Twitterju se zavedajo, da so spremembe nujne, če želijo pridobiti več uporabnikov, zato v kratkem pripravljajo posodobitev storitve. Bloomberg poroča, da bo v dveh tednih na voljo posodobitev, ki bo predstavljala kompromis. Omejitev ostaja, a v kvoto stoštiridesetih znakov se ne bodo več štele fotografije in spletne povezave, ki v današnjih objavah zasedejo precej prostora.

  Objavljeno: 17.5.2016 08:00 | Teme: twitter
 • Microsoftov robot sogovornik postal promiskuiteten nasilnež in nacist

  Microsoft je nehote poskrbel za odličen prikaz, kaj se zgodi, ko umetna inteligenca postane preveč podobna ljudem. Poveličuje Hitlerja, sogovornike vabi med rjuhe, Mehičane pa bi zazidala. Vse to v precej bolj sočnem jeziku, kot smo si ga dovolili zapisati tule.

  Objavljeno: 24.3.2016 22:00 | Teme: twitter
 • Twitterjeve težave

  Drugo najbolj priljubljeno družabno omrežje Twitter je prvič v svoji zgodovini doživelo stagnacijo števila uporabnikov. V zadnjem poslovnem poročilu so navedli, da so v zadnjem četrtletju zabeležili povprečni mesečni obisk 320 milijonov uporabnikov. To je enako kot v obdobju pred tem, a prvič brez rasti od ustanovitve spletnega servisa.

  Objavljeno: 11.2.2016 01:00 | Teme: twitter, družabna omrežja, spletna storitev
 • Twitter napoveduje tektonske spremembe

  Twitter definirata dve ključni karakteristiki: omejitev dolžine objav na 140 znakov in strogo kronološki prikaz objav. Jedrnato in najnovejše. Toda to se utegne spremeniti že zelo kmalu.

  Objavljeno: 8.2.2016 05:00 | Teme: twitter
 • Twitter zapira račune, povezane s terorizmom

  Pri Twitterju so od sredine leta 2015 zaprli več kot 125.000 računov uporabnikov, povezanih s terorizmom. Ti računi naj bi bili večinoma povezani z Islamsko državo (ISIS). Pri tem sodelujejo z ameriškimi agencijami, omenjajo predvsem FBI. Pravijo, da ne uporabljajo kakega algoritma, temveč da gre v pretežni meri za ročno delo.

  Objavljeno: 7.2.2016 11:00 | Teme: twitter

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji