Objavljeno: 12.4.2023 05:00 | Teme: twitter

Musk ukinil Twitter, odslej X

Elon Musk že dlje časa neguje zamisel o aplikaciji za vse, del česar je tudi združitev vseh njegovih podjetij pod eno streho. Prvi korak je ukinitev podjetja Twitter, ki ga je Musk prenesel na holdinško podjetje X Corp. To potrjujejo tudi uradni sodni dokumenti. Twitterja ni več.

Že minuli mesec je Elon Musk zaposlenim v Twitterju dejal, da bodo dobili opcije za nakup delnic v podjetju X Corp. Tedaj je obljubljal tudi, da bo Twitter vreden 250 milijard dolarjev. Prvi del se je že uresničil, drugi pa še ne.

Musk se neskrito zgleduje po kitajski aplikaciji WeChat, ki si tudi prizadeva postati aplikacija za vse. Po drugi strani pa je Musk v preteklosti že dejal, da bi bila dobra zamisel združiti SpaceX, Teslo, Neuralink in The Boring Company pod eno streho v X Corp.

Kaj se bo zgodilo v naslednji tednih, je težko predvideti, saj tega marsikdaj niti Musk ne ve. Nekateri indici, denimo zamenjava znamenitega modrega ptiča z znakom za dogecoin in pa odstranitev črke w (Titter) s sedeža podjetja, pa kažejo, da se morda obeta tudi ukinitev blagovne znamke. A naprej bo moral najti novo vodjo pravne službe.           

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji