Teme - twitter

 • Twitter odpušča

  Pri omrežju Twitter bodo odpustili osem odstotkov zaposlenih, večino v tehničnih oddelkih. Podjetje sicer ni tako veliko kot nekateri drugi spletni velikani (zaposlenih je 336 ljudi), razlog naj bi bila počasna rast podjetja. Podjetje sicer posluje z dobičkom, ob objavi novice se je vrednost delnic dvignila. Vrednost Twitterja je ocenjena na 26 milijard evrov.

  Objavljeno: 14.10.2015 09:00 | Teme: twitter
 • Po lažni novici poskočile delnice Twitterja

  Včeraj se je na lažni spletni strani, ta je po oblikovanju spominjala na stran Bloomberg Business, pojavila novica o tem, da naj bi pri Twitterju dobili ponudbo za prevzem, vredno 31 milijard dolarjev. Spletna stran je bila postavljena na domeni bloomberg.market, registrirani pred nekaj dnevi. Kljub nekaterim očitnim napakam v novici (med drugim narobe zapisano ime sedaj že bivšega izvršnega direktorja) in lažni spletni strani pa so delnice podjetja za krajši čas poskočile za skoraj osem odstotkov.

  Objavljeno: 15.7.2015 15:00 | Teme: twitter
 • Twitter bo uporabnike izven ZDA preselil na Irske strežnike

  Pri Twitterju so objavili nova pravila za uporabnike in novo politiko zasebnosti, obe stopita v veljavo 18. maja, najbolj zanimiva pa je selitev uporabnikov, ki niso iz ZDA, na strežnike na Irskem. Oziroma, za storitve izven ZDA bo po novem odgovarjalo hčerinsko podjetje Twitter International Company iz Dublina. Korak je posledica direktive Evropske Unije o varovanju osebnih podatkov, v praksi se za uporabnike naj ne bi nič spremenilo.

  Objavljeno: 20.4.2015 13:00 | Teme: twitter
 • Ponovno govorice o Googlu in Twitterju

  Zaradi govoric, da se Google pripravlja na nakup družbenega omrežja Twitter, so slednjemu delnice hitro zrasle za 4 odstotke. Govorice izvirajo iz analitskega podjetja Briefing.com, ki je namignilo, da je Twitter najel podjetje Goldman Sachs, ki naj bi skrbelo za morebitne nakupne ponudbe, med katerimi naj bi bil tudi Google.

  Objavljeno: 11.4.2015 | Teme: twitter, google
 • Twitter za nekatere uporabnike začasno nedosegljiv

  Zaradi hrošča spletne strani Twitter naj bi kar nekaj uporabnikov imelo težave pri prijavi v spletnos stran. Težava je vezana na nastavitev ure na nekaterih Twitterjevih strežnikih, saj kažejo, da je že leto 2015 in da bomo kmalu v letu 2016 (datum je sicer pravi, le zamaknjen za eno leto). Tako se nekateri uporabniki (zlasti uporabniki Twitterjeve uradne aplikacije za Android) bili samodejno odjavljeni in se ne morejo prijaviti nazaj. Nekateri uporabniki popularnega programa Tweetdeck pa dobivajo vsa sporočila označena tako, kot da bi prišla pred 356 dnevi.

  Objavljeno: 29.12.2014 16:00 | Teme: twitter
 • Angleška nogometna liga želi blokirati posnetke

  Angleška nogometna liga (English Premier League) razvija programsko opremo, s katero bi lahko pregledovali družabna omrežja in iz njih poskusili odstraniti nogometne animacije GIF. Pravijo, da se zavedajo, da so ti posnetki popularni, ampak da gre kljub temu za ilegalno početje. Jasno je v ozadju denar, saj medijske hiše za pravico do prenosov letno plačujejo več milijonov funotv.

  Objavljeno: 15.8.2014 09:00 | Teme: Facebook, twitter
 • Vdor v Twitter račun ruskega premiera Medvedeva?

  Hekerji redno poizkušajo priti do uporabniških računov na različnih spletnih straneh, videti je, da je nekomu to uspelo pri Twitter računu ruskega predsednika vlade, Dmitrya Medvedeva. Ta je objavil tvit, da odstopa in da mu je žal za poteze vlade. Prišli so še drugi tviti, kritični do ruske vlade, sedaj so že vsi izbrisani. V teh primerih gre velikokrat za pomanjkljivo geslo, oziroma uporabo enakega gesla na različnih (marsikdaj tudi manj varnih) spletnih straneh.

  Objavljeno: 14.8.2014 09:00 | Teme: twitter
 • Wi-Fi v Rusiji z osebno izkaznico

  Javne brezžične točke v Rusiji bodo v bližnji prihodnosti zahtevale prijavo s polnim imenom in številko osebnega dokumenta. Njihovi operaterji bodo pridobljene informacije dolžni hraniti šest mesecev in jih na zahtevo posredovati pristojnim organom. Z uredbo, ki jo je kot prva pričela izvajati ruska Pošta, želijo Rusi zagotoviti izvajanje vedno strožjih internetnih zakonov. V informacijski vojni z ZDA, kot potezam pravijo mediji, je njihova vlada že sprejela nekaj rigoroznih zakonov, med katerimi je vsekakor najodmevnejši odlok, ki ruskim državljanom prepoveduje shranjevanje podatkov izven fizičnih meja domovine. Ker mnoge spletne storitve, med njimi sta tudi Facebook in Twitter, strežnikov v Rusiji nimajo, bi zakon lahko v prihodnosti pomenil prepoved njihove uporabe.

  Objavljeno: 10.8.2014 05:00 | Teme: wifi, Facebook, twitter
 • Twitter preizkuša utišanje

  Kako zelo nečimrna bitja smo, ne kaže nič bolje kakor družabna omrežja. Na Twitterju lahko kupimo ljudi, ki sledijo našemu profilu, medtem ko lahko vsiljivce blokiramo. Ti to vidijo, ker nam ne morejo več slediti ali nam pisati. To pa je nesramno.

  Objavljeno: 3.5.2014 06:00 | Teme: twitter
 • Twitter blokiran v Turčiji

  Turški predsednik vlade Erdogan se je po objavi objav na Twitterju, ki so ga obtoževale korupcije, odzval z blokado dostopa do priljubljenega spletnega omrežja. Po pisanju turškega časnika Hurriyet Daily News je Erdogan izjavil, da mu je vseeno, kaj pravi mednarodna skupnost, in da bomo vsi videli moč turške republike. Kasneje je iz njegove pisarne prišla uradna izjava, v kateri trdijo, da so pri Twitterju ignorirali poziv sodišča, po katerem bi morali umakniti žaljive objave.

  Objavljeno: 22.3.2014 09:00 | Teme: twitter

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji