Objavljeno: 13.6.2024 07:00 | Teme: twitter

Na X-u všečki odslej niso več javni

Še ena izmed sprememb v delovanju družbenega omrežja X, prvotno imenovanega Twitter, ki jih uvaja novi lastnik Elon Musk, je skrivanje avtorjev všečkov. Po novem je pri objavah zapisano le skupno število všečkov, ne moremo pa več videti, od koga so. To lahko ugotovi le avtor objave.

Novost ni nepričakovana, saj jo je vodja inženirjev Haofei Wang naznanil že pred tremi tedni. Dejal je, da razmišljajo, kako všečke narediti bolj zasebne. To jim je sedaj tudi uspelo, uporabniki pa lahko planejo v jok. Analiza všečkov je namreč pokazala ogromno o kakovosti objave in povezavah avtorjev, sedaj pa tega podatka ni več. Elon Musk je spremembo danes uradno potrdil tudi v svojih objavah.

Čeprav se zdi sprememba majhna, gre za eno najbolj pomembnih novosti v zgodovini platforme. V preteklosti je bilo spremljanje všečkov zelo pogost hobi, rezultati pa so poskrbeli za številne spore, zabavne trenutke in tudi zadrege. Tega je sedaj konec – a ne vemo, ali za vedno. Morda se zgodovina všečkov za opazovalce še kdaj vrne, zato pozor tudi sedaj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji