Teme - Videokonference

 • Microsoft Teams ponuja brezplačne celodnevne video konference

  Microsoft si močno prizadeva, da bi uporabnike programa Zoom, pa tudi drugih videokonferenčnih rešitev, primamil za prestop v okolje Microsoft Teams. V ta namen so oznanili, da bodo odslej videokonference Teams brezplačne za vse video klice, ki trajajo manj kot 24 ur. Uporabniki lahko tako ustvarijo virtualne sestanek s tja do 300 udeleženci, ciljajo pa še posebej na potrošnike, torej na povezave med družinami in prijatelji.

  Objavljeno: 23.11.2020 08:00več
 • Slack pripravlja novosti za boljše delo od doma

  Priljubljeno orodje za skupinsko sodelovanje Slack bo še letos dobilo nove funkcionalnosti, ki bodo še posebej dobrodošle v razmerah, ko mora večina sodelujočih v projektnih skupinah delati od doma oziroma na daljavo. Kot se spodobi za Slack, pa so tovrstnih izboljšav lotili na nekoliko samosvoj način in ne kopirajo neposredne uporabniške izkušnje iz videokonferenčnih modulov glavnih tekmecev, kot sta Zoom in Microsoft Teams.

  Objavljeno: 19.10.2020 07:00več
 • Zoom najavlja nove funkcionalnosti

  Medtem, ko tekmeci v svoje videokonferenčne rešitve šele vgrajujejo zmožnosti, zaradi katerih je program Zoom v rekordno kratkem času postal tako priljubljen, to podjetje že najavlja nove izvirne možnosti, s katerimi želi pritegniti še več uporabnikov.

  Objavljeno: 16.10.2020 15:00več
 • Zoom se usmerja v skupinsko sodelovanje

  Na krilih nenadnega uspeha podjetje Zoom načrtuje številne nove razširitve funkcionalnosti priljubljene videokonferenčne storitve. Viri blizu družbe navajajo, da bo Zoom kmalu dobil povsem novo ogrodje za skupinsko kramljanje in sodelovanje, ki bo spominjalo na tiste v znanih programih za skupinsko sodelovanje, kot sta Slack in Microsoft Teams.

  Objavljeno: 17.9.2020 07:00več
 • "MetaOS" - novo Microsoftovo ogrodje po zgledu WeChata

  Številni viri povezani z razvijalci družbe Microsoft v zadnjem času omenjajo nov projekt z imenom MetaOS, s katerim želi proizvajalec še bolj povezati svoje izdelke za poslovno in zasebno rabo ter poenotiti uporabniško izkušnjo pri izmenjavi podatkov med njimi. Za zgled so si menda vzeli priljubljeno Tencentovo aplikacijo WeChat, ki je izredno priljubljena na Kitajskem in združuje elektronsko pošto, trenutno sporočanje, videokonference, elemente družabnih omrežja, digitalno plačevanje in še kaj.

  Objavljeno: 16.9.2020 12:00več
 • Zoom za vse slovenske šole

  Iz zavoda Arnes so sporočili, da so kupili licence za videokonferenčni sistem Zoom, ki bo v kratkem (brezplačno) na voljo vsem učiteljem na slovenskih osnovnih in srednjih šolah. S tem se neposredno odgovorili na vprašanja in dvome glede tega, katere videokonferenčne sisteme bo uporabljalo slovensko šolstvo v novem šolskem letu, v kolikor bodo zdravstvene razmere zahtevale šolanje od doma.

  Objavljeno: 26.8.2020 12:00več
 • NBA bo dvorane napolnila s pomočjo Microsoft Teams

  V času koronavirusa so se ustavila tudi športna tekmovanja, ki pa se počasi spet začenjajo, a večinoma brez občinstva.

  Objavljeno: 27.7.2020 15:17več
 • Videkonference bodo postale stalnica

  Analitska družba Gartner je opravila raziskavo o uporabi videokonferenc, v kateri je razvidno, da bo tovrstna tehnologija postala stalnica v načinu poslovnega sestankovanja. Gartner zato napoveduje, da bo leta 2024 samo še četrtina poslovnih sestankov potekala s fizično bližino sodelujočih. To je bistvena sprememba v primerjav s časi pred pandemijo, kjer je potekalo okoli 60% sestankov med osebami v istem prostoru.

  Objavljeno: 14.6.2020 10:00več
 • Po svetu je vse več prepovedi uporabe videokonferenčne storitve Zoom

  Dogajanje okoli zelo priljubljene storitve Zoom bo kot kaže ena najbolj značilnih zgodb za čase, ko je človeštvo zaprto doma zaradi koronavirusu. Zaradi pandemije je uporaba storitve skokovito narasla, a so se kmalu začele kazati varnostne pomanjkljivosti in zlorabe platforme. Do te mere, da številna podjetja, javne ustanove in institucije odsvetujejo ali celo prepovedujejo uporabo programov Zoom.

  Objavljeno: 10.4.2020 16:00več
 • Google Hangouts Meet bo po novem le Google Meet

  Gre za Googlovo storitev za video pogovore in sestanke, konkurenca trenutno izredno priljubljeni storitvi Zoom in znanemu Skype.

  Objavljeno: 9.4.2020 10:10več