Objavljeno: 5.2.2024 19:00 | Teme: Facebook, Meta

Facebook praznuje, Mark bogatejši za več kot 28 milijard dolarjev

Največje družabno omrežje na planetu je dopolnilo 20 let, medtem ko je njegov ustanovitelj postal bogatejši od Billa Gatesa.

Izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Meta, Mark Zuckerberg, ima 28 milijard razlogov za praznovanje po izjemnem četrtletju podjetja. Po petkovem zaključku trgovanja je Zuckerberg bogatejši kot kdajkoli prej, zahvaljujoč 22-odstotni rasti delnic Meta, ki mu je prinesla 28 milijard dolarjev dobička na papirju. Njegovo neto premoženje zdaj znaša 165 milijard dolarjev, kar ga uvršča pred soustanovitelja Microsofta Billa Gatesa. Zuckerberg bo prejel približno 174 milijonov dolarjev v gotovini, ko bo podjetje marca izplačalo svoje prve dividende. Ker ima približno 350 milijonov delnic razreda A in B, bo na letni ravni zaslužil več kot 690 milijonov dolarjev, če Meta ohrani četrtletno vrednost dividend na petdesetih centih. 

Meta je poročala o četrtletnih dobičkih, ki so presegli pričakovanja. Podjetje je zabeležilo rast v vsakem ključnem merilu, ki ga spremlja Wall Street, in v primerjavi z enakim četrtletjem prejšnjega leta potrojilo svoj čisti dobiček. Krovno podjetje družabnega omrežja Facebook je po dvajsetih letih vredno 1,2 bilijona ameriških dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji