Teme - ios

 • Sledenje kontaktom z morebitnimi okuženimi je v iOS že na voljo

  Apple je že pred nekaj tedni objavil novo različico sistema iOS z vključeno možnostjo sledenja kontaktom z morebiti okuženimi z novim koronavirusom.

  Objavljeno: 21.6.2020 15:38več
 • Apple iOS 13 je na voljo za prenos

  Apple je tako kot napovedano ob predstavitvi telefonov iPhone 11 objavil dokončno različico operacijskega sistema iOS 13 (za telefone) in iPadOS 13 (za tablice). Obenem so objavili tudi novo različico operacijskega sistema Watch OS 6 za pametne ure.

  Objavljeno: 20.9.2019 08:00več
 • Ali nam telefoni res prisluškujejo?

  Verjetno je vsak izmed nas že kdaj posumil, da nam telefoni, ki jih imamo med pogovorom s prijatelji na mizi ali v žepu, skrivoma prisluškujejo. Ker smo »čisto slučajno« dobili servirane oglase za tematike, o katerih smo se nedavno pogovarjali s prijatelji. Najnovejša raziskava je poskušala ugotoviti, ali je na tem kaj resnice.

  Objavljeno: 6.9.2019 12:00več
 • Varnostne luknje za Android po novem več vredne kot za Apple iOS

  Dolga leta je veljalo, da je še ne odkrito varnostno luknjo (t.i. »zero day«) za Applov sistem iOS lažje drago prodati, kot tisto za Android. Vendar se časi spreminjajo – cene za tovrstne luknje za Android danes segajo celo do dveh milijonov dolarjev in več!

  Objavljeno: 4.9.2019 11:00več
 • Želite nastopati v priljubljenih filmih? Potrebujete le kitajsko aplikacijo ZAO.

  Le nekaj dni je minilo, od kar je kitajsko podjetje Momo na Applovi tržnici Appstore objavilo »deep fake« aplikacijo ZAO, pa je že senzacija.

  Objavljeno: 2.9.2019 12:30več
 • Inovativna storitev Apple Find My najde tudi izključene naprave brez omrežne povezave

  Med številnimi novostmi, ki jih je Apple predstavil na konferenci WWDC, je tudi inovacija vgrajena v operacijski sistem iOS 13, ki utegne biti še kako koristna, če smo izgubili Applovo napravo ali pa je bila ukradena.

  Objavljeno: 8.6.2019 08:00več
 • Apple iOS 13 in iPad OS

  Apple je na konferenci WWDC predstavil glavne novosti za leto 2019, predvsem na področju operacijskih sistemov in programske opreme, nekaj novosti pa je vendarle tudi pri strojni opremi.

  Objavljeno: 4.6.2019 09:00več
 • Hrošč omogočil prisluškovanje uporabnikom iPhonov

  V Applovem sistemu za video klice, imenovanem FaceTime, je bila odkrita izredno velika varnostna luknja.

  Objavljeno: 29.1.2019 13:00več
 • Trik za iOS, ki navdušuje uporabnike iPhonov in iPadov

  Vse kaže, da se Apple tako močno trudi, da bi naredil iOS enostavnejši in bolj uporaben za vsakdanjo rabo, da včasih že razvite funkcionalnosti nato pozabi omeniti javnosti ali pa jih skrije na mesto, kamor le redko kdo pogleda.

  Objavljeno: 21.11.2018 09:00več
 • Novi Apple iPad Pro je razkrit

  Apple je po septembrski predstavitvi novih telefonov iPhone Xs, Xs Max in XR zdaj predstavil tudi novo generacijo tabličnih računalnikov iPad in prenosnikov Mac. iPad Pro je končno dobil tehnologijo za razpoznavo obrazov FaceID, zaradi česar ima tablični računalnik zdaj zaslon skoraj povsem do robov. Ker je ta vendarle prisoten, so v njega spretno shranili prostor za kamero FaceTime, tako da pri iPadih ni potrebno imeti zareze, ki so značilne za iPhone X in njegove naslednike.

  Objavljeno: 30.10.2018 17:00več